Săptămâna 18-24 septembrie la cinema

de Gloria Sauciuc în 17 Sep 2009
Săptămâna 18-24 septembrie la cinema

Cu premiera mondială la Cannes, unde a concurat anul acesta pentru Palme d'Or, Los abrazos rotos - cu Penélope Cruz şi Lluís Homar în rolurile principale - vorbeşte despre pasiunea dintre un regizor şi muza lui. Dar nu o face cu pasiunea şi forţa cu care eram obişnuiţi şi care ne răvăşea în toate celelalte filme ale lui Pedro Almodóvar, ci stins, încât e nevoie să citeşti genericul de final ca să-ţi dai seama că ai văzut un film al regizorului spaniol.
Cu premiera în România pe 18 septembrie, Los abrazos rotos râmâne - totuşi - o frumoasă poveste despre iubirea dintre un bărbat şi o femeie, dar şi despre dragostea pentru cinema. Lluís Homar este scriitor şi fost regizor, orb acum, ce trăieşte cu gândul la anii în care a cunoscut-o şi iubit-o pe Lena (Penélope Cruz), protagonista filmului pe care l-a regizat. Producţia este nerecomandată celor sub 15 ani.

Final Destination continuă seria horror în care moartea e personajul negativ. Carnagiul, acum în format 3D, îi aşteaptă pe fanii genului, tot din 18 septembrie, în cinematografele din România. Ideea centrală a seriei este că destinul nu e modelat de acţiunile omului, ci este implacabil.
În episodul acesta, personajul central al povestirii este Nick,  iar şirul de accidente fatale încep la o cursă de tip formula 1.
 
Cea de-a treia premieră a săptămânii are un titlu cu o rezonanţă aparte - In the Electric Mist. Atmosfera, ritmul melancolic al filmului (deşi, tematic, un policier), imaginea şi scenografia picturale, plus interpretarea discretă a lui Tommy Lee Jones te fac să te bucuri de film. În cursa pentru Ursul de Aur de la Berlin, ediţia 2009, filmul este povestea detectivului Dave Robicheaux aflat pe urmele unui criminal în serie care vânează femei tinere. Nici această producţie nu este recomandată minorilor sub 15 ani.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 23:51
imi place mult Final Destination

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells