Săptămâna 16-22 iulie 2010

de Ştefan Dobroiu în 16 Iul 2010
Săptămâna 16-22 iulie 2010

Dacă aşteptai cu nerăbdare ultimele aventuri ale verdelui căpcăun Shrek, iată că acestea se dezlănţuie şi pe marile ecrane din ţară, de această dată în format 3D. Shrek Forever After ni-l arată pe Shrek într-un fel de criză a vârstei mijlocii: eroul se simte complet dominat de Fiona, cei trei copii năzdrăvani şi toate corvoadele zilnice ale vieţii de familie. Ca să scape pentru o singură zi şi să se desfete cu ocupaţiile de odinioară, Shrek semnează un contract cu vicleanul Rumplestiltskin, doar că schimbul îi e cât se poate de dezavantajos. Astfel, căpcăunul va ajunge într-un regat Departe, departe în care nu s-a născut niciodată şi prin urmare niciunul din vechii săi parteneri, inclusiv Fiona, nu-l recunoaşte. Shrek are doar o zi pentru a rezolva problema şi o şi face, dar nu înainte de câteva aventuri sărite de pe fix.

A doua premieră a săptămânii ni-l readuce pe ecrane pe starul absolut al filmelor de comedie din anii '80: Richard Dreyfuss revine la actorie cu Farul Singuratic, o incursiune în moravurile şi relaţiile dintre bărbaţi şi femei la începutul secolului trecut. Venerabilul Dreyfuss interpretează un paznic de far care a jurat să nu se mai apropie niciodată de vreo femeie. Un legământ de "castitate" făcut împreună cu un tânăr necunoscut, naufragiat pe mal fără să-şi amintească cine e şi de unde vine, va fi pus la încercare în vara lui 1912, când două atrăgătoare doamne se vor muta într-o vilă de lângă luminoasa "reşedinţă" a celor doi protagonişti masculini. Câteva dialoguri inteligente şi energia lui Dreyfuss sunt punctele tari ale acestei drame cu accente comice.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 iulie 2010 12:55
filmul "Shrek forever after" pare super ! de abia astept sa il vad!
victor_neo75 pe 16 iulie 2010 15:07
"Shrek Forever After" e cel mai trist si plictisitor desen animat din ultimii ani !! Habar n-am de ce nu a avut succes imens "Toy Story 3" la noi (acesta este cel mai bun film din 2010 de pana acuma si sincer printre primele 5 desene animate cele mai bune din toate timpurile ! Stiu pana apare in 2 saptamani "Inception" cu Leonardo Di Caprio unde vedem ce reprezinta visele lui Christopher Nolan) !
ofelik_cat pe 16 iulie 2010 15:52
Foarte comic ! Vom vedea cum arata !
MALASORTE pe 19 iulie 2010 22:01
a fost ok...oricum precedentele au fost mai reusite
cetateanu pe 22 septembrie 2010 13:54
Da am vazut si primele partii si mi-ar place sa vad continuarea.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Cronică

jinglebells