Săptămâna 15-21 ianuarie 2010

de Ştefan Dobroiu, Gloria Sauciuc în 14 Ian 2010
Săptămâna 15-21 ianuarie 2010

Ninja Assassin, produs de fraţii Wachowski şi regizat de James McTeigue (V de la Vendetta), consumă aproape toate kilogramele de sânge artificial produse anul trecut în cele două Americi, iar ăsta e lucru mare, mai ales pentru că i-a atras filmului un "interzis minorilor" în România. Bineînţeles, rating-ul e cam exagerat: cu excepţia unor membre şi capete amputate "artistic" nu se întâmplă nimic chiar atât de dur în Ninja Assassin. Superstarul asiatic Rain îl interpretează pe Raizo, un ninja care decide că destinul său şi al clanului adoptiv Ozunu ar trebuie să se despartă, prin urmare începe un adevărat război cu acesta. Prin marile capitale ale lumii, Raizo şi o gaşcă de agenţi Europol trebuie să scape cu viaţă (ultimii nu prea reuşesc) din silenţioasele ambuscade ale asasinilor ninja. Din nefericire, în loc să fie punctul forte al filmului (nimeni nu se duce la un ninja movie pentru fina psihologie a eroului), secvenţele de luptă sunt atât de înecate în sânge, încât ai mari probleme să-ţi dai seama ce se întâmplă... Pentru fanii filmelor cu arte marţiale.

Hugh Grant joacă rar şi, când joacă, joacă la fel. Dar asta nu înseamnă că apariţia sa în Ce-o fi cu soţii Morgan? nu este unul din marile plusuri acestei comedii romantice "cu reţetă". Despre un cuplu înstrăinat care se "regăseşte" după ce asistă la o crimă şi intră în programul protecţiei martorilor, Did You Hear About the Morgans? se bazează mult pe umărul britanic al lui Hugh Grant şi, sperăm, mai puţin pe vocea enervantă a lui Sarah Jessica Parker. Cei doi nu excelează la capitolul chimie (te şi întrebi de ce e aşa disperat el s-o recâştige pe ea), dar glumele în doi peri ale lui Grant, o apariţie înţeleaptă a lui Sam Elliott şi veşnicele gaguri ale orăşeanului ajuns în mijlocul pustietăţii (plus obligatoria întâlnire cu animalul sălbatic, aici un urs) fac această comedie regizată de Marc Lawrence (Dragoste cu preaviz) o alegere inspirată pentru o seară petrecută în doi. Dacă vrei titlul unui film asemănător, îţi sugerăm New in Town, în care Renée Zellweger lua pe nepregătite un orăşel din Minnesota.

Pentru pasionaţii de economie sau cei afectaţi de criza mondială, Capitalismul - o poveste de dragoste are toate şansele să-ţi spună de ce anume avem atâţia prieteni şomeri. Noul documentar al lui Michael Moore a provocat vâlvă în Statele Unite şi, chiar dacă regizorul devine uneori mai emoţional decât ar trebui, reuşeşte să puncteze câteva hibe mari din sistemul economic, care au sfârşit prin a afecta lumea întreagă. Mai puţin savuros decât mega-succesul său Fahrenheit 9/11 (nu te poţi pune cu gafele lui George "dubbya" Bush!), Capitalismul transformă în inamic marea armată a brokerilor şi financiarilor americani, o hidră cu prea multe capete pentru ca noul documentar să taie suficiente.

Dacă ţi-a plăcut Pandorum, atunci vei putea fi îngăduitor cu următorul film al lui Christian Alvart, Case 39, de vineri în cinematografe. Horror croit după reţeta clasică - o fetiţă cu o aparenţă ingenuă este, de fapt, un demon -  Case 39 vine la o săptămână după un alt horror, Paranormal Activity, mult mai insinuant. Dacă Case 39 te ţine în suspans, dar îl uiţi după ce ai plecat din sala de cinema, Paranormal te bântuie multe nopţi de la vizionare, în ambele cazuri fiind vorba de tema posesiunii. Jodelle Ferland şi Renée Zellweger sunt protagonistele Cazului 39, dar "perechea" este sub cea formată de Vera Farmiga şi Isabelle Fuhrman în horror-ul pe care îl vedeam în noiembrie, anul trecut - Orphan. Cu toate acestea, fanii genului vor avea şi ce gusta: demonul din Case 39 aduce la viaţă scenariile cele mai înspăimântătoare din imaginaţia celor pe care vrea să-i piardă. La câteva am rezonat şi noi...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bboty pe 22 ianuarie 2010 20:21
nustiu cum ar\ata
Radu1711 pe 26 aprilie 2010 00:29
tare filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells