Săptămâna 14-21 august la cinema

de Gloria Sauciuc în 13 Aug 2009
Săptămâna 14-21 august la cinema

Săptămâna aceasta trecem de la o extremă la alta: începem cu o comedie romantică deja super-populară în State, The Proposal, şi ajungem la un horror interzis celor sub 18 ani, Ultima casă pe stânga, trecând printr-un film biografic spectaculos despre eroul cubanez Che.

În The Proposal asistăm la revirimentul Sandrei Bullock, care joacă rolul unui important editor de carte din New York. Secretul ei? Riscă să fie repatriată în Canada natală din cauza expirării vizei. Numai o căsătorie ar salva-o de la deportare. Cum fata este o scorpie şi nu se dă în lături de la nimic, îi cere asistentului ei, Andrew (Ryan Reynolds), să confirme ofiţerului de la Biroul de Imigrari că ei sunt logodiţi, urmând să se căsătorească. Andrew acceptă târgul. O vizită la părinţii lui complică lucrurile, dar pentru spectator e începutul situaţiilor amuzante.
Cum The Proposal începe cu două persoane de sex opus care se urăsc
la nebunie, finalul nu poate fi decât ca în toate celelalte comedii care încep aşa şi se termină cu cele două persoane iubindu-se la nebunie. Ce e între aceste două momente, merită voi să descoperiţi.

Che: Guerrilla are premiera în România tot pe 14 august şi este ultima parte a dipticului regizat spectaculos de Steven Soderbergh. A doua parte a aventurii eroului cubanez te duce de la New York până în jungla boliviană, în interpretarea memorabilă a lui Benicio Del Toro, premiat la Cannes în 2008 pentru acest rol.
Un film pe care merită să-l vezi la pachet, adică să începi cu Che Argentinianul, apoi să continui cu Guerrilla. Ambele filme rulează la cinema.

Horror-ul Ultima casă pe stânga e produs de Wes Craven (A Nightmare on Elm Street, trilogia Scream) şi Sean  S. Cunningham (Friday the 13th) care reiau tema filmului ce l-a lansat pe Craven ca regizor şi a influenţat decenii de filme horror. Varianta actuală a acestui thriller-horror este realizată de regizorul Dennis Iliadis.

Povestea este despre cât de departe pot merge unii pentru a se răzbuna pe cei care le-au rănit copilul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
FarkaS pe 13 august 2009 20:35
Un titlu atât de... simplu pentru un horror pe care abia aștept să-l văd. Sper să fie terifiant de bun!
marianliviu93 pe 16 august 2009 19:24
este super
emy pe 17 august 2009 20:57
am vazut "the proposal" este nemaipomenit de incitant,mi-a placut la nebunie,asa cum o ador si pe Sandra Bullock
oana pe 6 septembrie 2009 19:09
am vazut filmul,,the proposal''ii super merita vazut chiar daca eu amdoar 10 ani ii foarte fain
Radu1711 pe 13 aprilie 2010 22:43
mi-a placut filmul mult

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells