Săptămâna 13-19 august

de Ştefan Dobroiu în 12 Aug 2010
Săptămâna 13-19 august

Acţiunea de modă veche şi reîntâlnirea cu câţiva dintre cei mai tari actori de gen din ultimele câteva decenii sunt punctele tari ale lui The Expendables/Eroi de sacrificiu, lansat vineri pe marile ecrane din ţară. La fel de activ, dar în cu totul alt ton, vine 3D-ul Câini şi pisici: răzbunarea lui Kitty Galore, în care canidele şi felinele pun la cale o nemaivăzută alianţă pentru a-i veni de hac maleficei Galore.

Un film recomandat pentru întreaga familie şi unul interzis sub 18 ani se întâlnesc în weekend la cinema, ceea ce înseamnă că, oricine-ai fi, n-o să eziţi prea mult în faţa casei de bilete.

În ceea ce priveşte The Expendables, da, Sylvester Stallone, Jet Li, Jason Statham, Mickey Rourke, Dolph Lundgren, Bruce Willis şi Arnold Schwarzenegger apar în film. La fel şi Eric Roberts, nici el străin de action-urile de modă veche. Doar că această reuniune de action heroes nu garantează deloc că The Expendables este un inspirat hibrid între Die Hard, Rambo şi Minciuni adevărate. Este doar un action de modă veche, unde forţa brută, gloanţele, exploziile şi sângele sunt principalele resurse pentru atragerea spectatorului. Filmului scris şi regizat de Sylvester Stallone nu i-ar fi stricat deloc o intrigă mai interesantă, mai multă logică în desfăşurarea evenimentelor şi nici un antagonist mai înfricoşător decât răsuflatul agent CIA pus pe făcut bani din droguri într-o ţară din lumea a treia.

Ceva umor inspirat salvează lucrurile pe ici pe colo, dar The Expendables îi este în principiu dedicat amatorului de violenţă, nici aia cine ştie ce (cineva ar trebui să reducă media de vârstă a comisiei de rating a CNC cu vreo zece ani, pentru că nu mai suntem în anii '70, iar The Expendables e foarte departe de seria SAW, de exemplu).

Pentru o cronică click aici.

La polul opus, Câini şi pisici: răzbunarea lui Kitty Galore clar îşi merită ratingul, fiind o joacă pentru copii (şi eventual părinţii însoţitori), cu pisici şi câini evadând din ecran cu ajutorul efectelor 3D. Povestea e simplă şi educativă (atâta vreme cât nu-i explici odraslei de unde vine numele Kitty Galore şi CE înseamnă în engleză Pussy Galore, legendara inamică a lui James Bond), căci de, inamici de milenii ajung să se alieze. Kitty (Bette Midler, care cochetează prea rar cu cinema-ul în ultima vreme) pune la cale un plan în stare să-i aducă întreaga lume la picioare, iar iniţiativele ei distrigătoare sunt suficient de periculoase pentru a provoca una dintre cele mai nenaturale alianţe: câinii şi pisicile vor trebui să colaboreze pentru a-i dejuca planurile.

Noi n-am văzut filmul, prin urmare nu ştim câtă dreptate au criticii din Statele Unite, care s-au grăbit să desfiinţeze această continuare 3D a succesului de casă din 2001.

Tu la ce film mergi în weekend?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
shogwon pe 1 septembrie 2010 18:19
the expendables mi se pare tare filmul

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells