Salariile la zi ale actorilor. Robert Downey Jr. a primit 10 milioane de dolari pentru Homecoming

de Cristina Grigore în 10 Mai 2018
Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Daniel Craig se află printre starurile ale căror salarii nu coboară sub 20 milioane de dolari

Publicaţia Variety.com analizează într-un articol recent salariile actorilor de primă mână de la Hollywood. Chiar dacă producţiile zilelor noastre umplu cinematografele mai mult datorită efectelor speciale din blockbustere, iar „puterea starurilor” pare să se fi diminuat, există totuşi acea mână de actori celebri a căror retribuţie se află încă la cote ridicate. Este cazul lui Dwayne Johnson, Vin Diesel şi Robert Downey Jr., care ajung să primească pentru un film de succes până la 20 milioane de dolari.

Downey Jr., care a avut un rol cheie în succesul uriaş al filmelor Marvel, ridică acum nivelul oricărei producţii cu supereroi în care apare. Dar şi salariul său este pe măsura efectului pe care îl produce la box office – în ciuda faptului că a apărut doar 15 minute în Spider-Man: Homecoming, a fost recompensat cu 10 milioane de dolari.

Pe lângă faptul că, în funcţie de cât de mulţi bani a produs filmul, starurile pot primi, pe lângă salariu, un procent din profit, banii pot veni şi din promovare. Dwayne Johnson a cerut pentru noua sa producţie, Red Notice, un milion de dolari pentru a-i face publicitate pe conturile sale de socializare – numai pe contul de Instagram starul are 104 milioane de abonaţi.

Şi pretenţiile salariale ale actorilor Chris Pratt şi Bryce Dallas Howard au crescut după succesul lui Jurassic World, astfel încât au ajuns acum la 10, respectiv 8 milioane de dolari. Pentru a reveni în James Bond 25, lui Daniel Craig i s-au oferit 25 milioane de dolari.

Sumele mari obţinute la box office de blockbusterele cu supereroi, combinate cu mişcările ce au susţinut egalitatea de gen la Hollywood, i-au permis şi lui Patty Jenkins să ridice ştacheta. Regizoarea va primi pentru Wonder Woman 2 de trei ori mai mulţi bani decât i-a adus prima parte a aventurilor supereroinei.

Iată, aşadar, la ce salarii au ajuns acum actorii de la Hollywood aflaţi în liga starurilor:

Daniel Craig - Bond 25 (2019) 25 milioane de dolari

Dwayne Johnson - Red Notice (2020) 22 milioane

Vin Diesel - The Fate of the Furious (2017) 20 milioane

Anne Hathaway - Barbie (2020) 15 milioane

Jennifer Lawrence - Red Sparrow (2018) 15 milioane

Seth Rogen - Flarsky (2019) 15 milioane

Tom Cruise - The Mummy (2017) 11-13 milioane

Harrison Ford - Indiana Jones 5 (2020) 10-12 milioane

Leonardo DiCaprio - Once Upon a Time In Hollywood (2019) 10 milioane

Robert Downey Jr. - Spider-Man: Homecoming (2017) 10 milioane

Kevin Hart - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) 10 milioane

Chris Pratt - Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) 10 milioane

Emily Blunt - Jungle Cruise (2019) 8-10 milioane

Bryce Dallas Howard - Jurassic World: Fallen Kingdom (2018) 8 milioane

Tom Hardy - Venom (2018) 7 milioane

Ryan Gosling - First Man (2018) 6.5 milioane

Jack Black - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) 5 milioane

Michael B. Jordan - Creed 2 (2018) 3-4 milioane

Exploreaza subiecte similare:

Dwayne Johnson, Vin Diesel, Robert Downey Jr., Daniel Craig, Anne Hathaway, Jennifer Lawrence, Seth Rogen, Tom Cruise, Harrison Ford, leonardo dicaprio, Kevin Hart, Chris Pratt, Emily Blunt, Bryce Dallas Howard, Tom Hardy, Ryan Gosling, Jack Black, Michael B. Jordan, Bond 25, Red Notice, barbie, Red Sparrow, Flarsky, The Mummy, Indiana Jones 5, Spider-Man: Homecoming, Jumanji: Welcome to the Jungle, Jurassic World: Fallen Kingdom, Venom, First Man

Alte știri din cinema

Moș Crăciun în misiune: idei năstrușnice și umor

Alain Chabat în rolul principal nu e moșul tipic bonom și rotofei în acest film pentru copii

Kevin Hart nu va mai prezenta Oscarurile din cauza unor remarci homofobe anterioare

Starul a refuzat cerinţa Academiei Americane de Film de a-şi cere scuze pentru comentariile controversate, însă a făcut acest gest după ce şi-a anunţat retragerea

Black Panther şi Avengers: Infinity War sunt filmele cu cele mai multe comentarii pe Twitter

Printre serialele cele mai discutate pe reţeaua de socializare se află Game of Thrones şi The Walking Dead

Globurile de Aur 2019. Vice, cu Christian Bale, conduce nominalizările

„Hollywood Foreign Press Association” a fost fondată în 1943 de un corespondent al jurnalului britanic Daily Mail, scopul său principal fiind promovarea producțiilor de la Hollywood în întreaga lume

Părerea ta

Spune-ţi părerea
ishmael pe 10 mai 2018 15:09
si totusi sunt salarii relativ neimpresionante: de exemplu Tom Cruise primea lejer banii astia pt un rol mai normal, iar pt primele 3 Mission: Impossible a primit 70-75 mil pe film (incluzand si participarea la profit).
cavallioty pe 10 mai 2018 18:42
asta e topul salariilor fixe,fara nici un alt procent din vanzari,care in functie de film poate sa ajunga la foarte mult
ishmael pe 10 mai 2018 22:00
nu as crede; de regula intra totul in calcul. de exemplu Robert Downey Jr a incasat pt Avengers 50 mil cu tot cu bonusuri si pt Iron Man 3 tot 50 mil. ce vreau sa spun este ca pe vremuri te duceai sa vezi un film pt un actor, acuma te duci pt personaje.
gunsquyen pe 15 mai 2018 17:59
visit http://wikifilm.us

WATCH MOVIE ONLINE HD

carmen_angelus_romila pe 28 iulie 2018 19:32
Observ faptul ca, precum in fotbal asa si in film. Castiguri colosale, iar apoi salarii exorbitante, plus bonusuri si alte prime...!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells