Șah la Netflix. UE cere sistarea streaming-ului HD

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2020
Uniunea Europeană cere ca furnizorii de conținut streaming precum Netflix să își limiteze volumul serviciilor pentru a reduce gradul de încărcare a rețelelor broadband

Uniunea Europeană cere ca furnizorii de conținut streaming precum Netflix să își limiteze volumul serviciilor pentru a reduce gradul de încărcare al rețelelor broadband, anunța joi Financial Times.

Comisarul European pentru piața și serviciile interne Thierry Breton relatează că aceste platforme ar trebui să se gândească în a oferi conținut numai la rezoluție standard, ceea ce consumă mai puțină lărgime de bandă decât conținutul de înaltă rezoluție, care pentru unii spectatori a devenit noul standard.

Breton relatează că a avut o „conversație telefonică importantă” pe acest subiect cu CEO Netflix Reed Hastings, deși se pare că o decizie finală nu a fost încă luată.

Conform CNN, Hastings și Breton își vor relua dezbaterea. „Comisarul Breton are dreptate să sublinieze necesitatea siguranței referitoare la funcționarea Internetului în aceste momente critice”, relata un purtător de cuvânt Netflix pentru CNN.

Sugestia lui Breton vine la un moment în care rețelele broadband din Statele Unite și din Europa sunt într-o solicitare crescută pe măsură ce mii de angajați lucrează de acasă datorită regulilor de carantină implementate în Europa și Statele Unite pentru a stopa evoluția epidemiei de coronavirus.

CEO Facebook Mark Zuckerberg a anunțat miercuri că platformele online ale companiei, inclusiv WhatsApp și Messenger au parte de creșteri bruște la anumite tipuri de servicii, precum apelurile. Financial Times relatează că rețelele de telecomunicații spaniole, italiene și britanice anunță creșterea traficului broadband în ultimele săptămâni pe măsură ce tot mai multe persoane lucrează de acasă.

COVID-19 – boala cauzată de coronavirus – a omorât până acum peste 9835 și a infectat peste 237.117 de persoane. 86.675 au supraviețuit infectării cu coronavirus și s-au vindecat.

Alte știri din cinema

The Rock explică de ce Disney a amânat Jungle Cruise pentru un an întreg

Jungle Cruise este inspirat din parcurile de distracții Disney, în care o bărcuță transportă mai mulți exploratori printr-o junglă plină de animale și reptile primejdioase

Domhnall Gleeson (miniseria Run), despre a lăsa totul pentru prima iubire: „Nu aș avea curajul să fac asta”

Dincolo de tensiunea erotică între protagoniștii din Run, miniseria mai are un as în mânecă - trecutul celor doi vine din urmă, o tensiune planează permanent asupra personajelor

160 de cineaști români cer revizuirea măsurilor luate de CNC pe timp de criză și soluții de salvare a industriei

Amânarea termenelor pentru încheierea contractelor de creditare și lipsa unor măsuri pentru a contracara efectele devastatoare ale carantinei provocată de coronavirus, invocate de cineaști

Reîntoarcerea la Outlander. De ce îl recomandăm în izolare

Şase motive pentru care serialul Starz ţi-ar putea distrage atenţia în vremea pandemiei

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells