Safe: acţiune cu durul Jason Statham

de Gloria Sauciuc în 9 Mai 2012
Safe: acţiune cu durul Jason Statham

În siguranţă/Safe, cu Jason Statham - unul din actori de acţiune pur-sânge - se lansează în cinematografele din şase oraşe ale ţării pe 11 mai. Arădenii, braşovenii, bucureştenii, clujenii, constănţenii, orădenii vor avea parte de acest film de acţiune, cu pumni în faţă, gloanţe în plin şi urmăriri de maşini prin străduţele murdare din Chinatown.

După ce mafia rusească îi ucide familia, Luke (Jason Statham), un expert în arte marţiale, crede că nu mai are pentru ce trăi: de fiecare dată când se ataşează de cineva, mafia va interveni. Dar, într-o zi, Luke o găseşte pe Mei, o asiatică de 12 ani urmărită de aceiaşi gangsteri care i-au ucis soţia; Luke decide să o ajute să scape. Doar că Mei e un pion important în lumea răufăcătorilor din New York, iar decizia de a o apăra îl aruncă pe Luke într-un adevărat război între mafie, triadele chinezeşti şi poliţiştii corupţi... Safe poate fi genul de film pe care iubitorii de acţiune şi-l doresc.

Cu scenariul şi regia de Boaz Yakin, Safe începe confuz şi continuă devenind tot mai complicat, aşa că trece ceva timp până când spectatorul înţelege acţiunea; şi totuşi, regizorul Yakin face o echipă bună cu Jason Statham: unul din puţinii actori de acţiune pur-sânge, mai ales non-asiatic, care îşi mai forţează limitele încă o dată în acest film.

Yakin a debutat în anii '80, cu scenarii pentru filme ca The Punisher şi The Rookie, trecând apoi la regie cu Fresh, un film cu recenzii bune, după care a urmat A Price Above Rubies,cu un succes modest. Safe e un film doar cu acţiune, iar scenele sunt bine organizate de-a lungul filmului, mai ales la început unde declanşarea poveştilor spuse în paralel este surprinsă în paralel.

Poliţişti corupţi, triade chinezeşti, mafia rusească - toţi urmăresc pe un mic geniu de 10 ani - Mei (Catherine Chan) - care ţine în memorie cifrul de acces la conturile mafiei din Chinatown. Atunci când apare în schemă un fost luptător, veşnicul dur jucat de Statham, lucrurile încep să capete o rezolvare.

Trebuie să recunoaştem că aşa o poveste nu e tocmai plauzibilă, iar personajele nu prea au substanţă, însuşi afişul te amuză la primul impact (fetiţa din spatele lui Statham pare că te-ar putea face franjuri cu un cuţitaş scos din mâneca, nicidecum că ar avea nevoie de protecţia lui Statham)... însă regizorul reuşeşte să le ţină în mişcare, în timp ce Statham livrează lovitură după lovitură.

Filmul e nerecomandat sub 15 ani.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 9 mai 2012 11:14
Povestea pare cu adevarat unica :)) eu o sa astept sa apara pe dvd
zeno.marin pe 9 mai 2012 17:30
...iar eu astept sa apara pe suport tip "laser-stick cuantic quad-speed extreme". Lansarea noului suport de date e preconizata pentru semestrul al II-lea din 2098... Decat sa-l vad de pe DVD, mai bine astept rabdator pana atunci... :-)
Bayard pe 9 mai 2012 18:37
:))) bravo :))
zeno.marin pe 9 mai 2012 15:19
Jason Statham - acest erou cu frunte incredibil de inalta si reflectorizanta comparativ cu restul parului, un adevarat Pavel Stratan al filmului de actiune...
Cum era de asteptat, coloana sonora este asigurata de micutza Cleo4-a "Ghita, te-astept diseara la portita"... A must-see!

Alex4Fun90 pe 10 mai 2012 01:37
Nu inteleg care-i problema ta , comentezi la orice articol absolut gratuit si prost ( de cele mai multe ori ) . Ai cumva o intrecere la numarul de posturi ?
darayawaus pe 1 iunie 2012 16:43
Cam asa e, Alex. Zeno "are o intrecere", dar nu la numarul de posturi, ci cu numarul de prosti. Presimt ca va pierde.
xerses pe 9 mai 2012 17:05
Cu siguranta voi urmari pe acest actor dedicat filmelor de actiune....
catasmile17 pe 10 mai 2012 00:12
abia astept :)
alex_il_fenomeno pe 28 mai 2012 15:04
cred ca datorita lui va fi ceva de film ...
darayawaus pe 1 iunie 2012 16:37
Am tot mai mult senzatia ca, odata cu trecerea timpului, Jason Statham joaca intr-un serial interminabil. Acelasi rol, aceeasi actiune. Mi-e dor de inceputurile carierei sale.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells