Sacha Baron Cohen despre Grimsby: „film de acţiune, cu miză şi cascadorii grozave, plus un nătăfleț în mijloc”

de Cinemagia în 3 Mar 2016
Comedia The Brothers Grimsby, din 4 martie în cinematografele noastre

Sacha Baron Cohen, nominalizat la Oscar şi laureat al Globului de Aur, creatorul lui Borat, Bruno şi Ali G, revine acum cu un nou personaj: Nobby Butcher, şomer perpetuu şi suporter hazliu de fotbal, care e pus în postura de a salva lumea. 

Nobby are tot ce şi-ar dori un om provenit din Grimsby – nouă copii şi o iubită (Rebel Wilson), pe care-i iubeşte mai mult ca orice pe lume. Din viaţa lui nu lipseşte decât un lucru: fratele său cel mic, Sebastian (Mark Strong), de care a fost despărţit încă din copilărie. După ce l-a căutat timp de 28 de ani, Nobby a dat de urma fratelui său la Londra – dar nu are habar că acesta e un asasin în slujba MI6. După o revedere catastrofală, în care Nobby îi distruge fără să vrea cariera lui Sebastian, transformându-i pe cei doi fraţi în ţinte ale Serviciului secret, ei ajung să dejoace o tentativă de distrugere a lumii.  Pentru a salva umanitatea şi pe fratele său, Nobby trebuie să pornească într-o misiune ce-l va purta în jurul lumii şi-l va transforma dintr-un prostănac simpatic într-un agent secret sofisticat. 

Sacha Baron Cohen este renumit pentru personajele sale originale şi comice, pe care le pune în situaţii incredibile.

De la dansatorul de hip-hop care devine gazdă de talk-show, la jurnalistul din  Kazakstan aflat în prima sa vizită în America, sau la prezentatorul austriac de modă care vrea să devină faimos, Cohen a creat personaje de neuitat. 

În  filmul său actual, Grimsby, Baron Cohen vine cu o nouă creaţie originală  – povestea unui prostănac (Baron Cohen) şi a fratelui său, spionul (Mark Strong), pe care-l reîntâlneşte după 28 de ani..

Ca şi în filmele sale anterioare, Baron Cohen pune accentul  pe personaj, care trebuie să fie cât mai realist cu putinţă.  „Când scria scenariile pentru Ali G, sau Borat, sau Bruno, totul trebuia să fie credibil.  Ali G sau Borat nu puteau să facă ceva ce nu le stătea în fire personajelor,” explică el.  „Aşa că atunci când scriem scenarii, totul trebuie să izvorască dintr-o întrebare cât se poate de simplă – ce ar face personajul acum?  Uneori ne vin în minte glume simpatice, dar ele nu trebuie puse în gura personajului.  Personajul trebuie să fie autentic şi credibil, aşa că noi creăm o lume reală în jurul personajelor, un loc unde comedia poate să se simtă acasă”.

„Noi am vrut să creăm realmente un film de acţiune, cu miză şi cu cascadorii grozave – iar apoi să-l aruncăm pe nătăfleţ în mijlocul acestei lumi”...

Pentru filmul Grimsby, aceasta însemna să creăm o lume a spionilor cât se poate de reală, de credibilă şi de serioasă, ca într-un film de acţiune.  Pe scurt, povestea nu poate fi o parodie.  „Noi am vrut să creăm realmente un film de acţiune, cu miză şi cu cascadorii grozave – iar apoi să-l aruncăm pe nătăfleţ în mijlocul acestei lumi, urmând să vedem modul în care acest personaj reuşeşte să schimbe cursul filmului,” susţine Baron Cohen.

Din dorinţa de a reuşi cât mai bine, realizatorii l-au contactat pe Louis Leterrier – unul dintre regizorii cei mai solicitaţi pentru filmele de acţiune (Now You See Me, The Transporter), rugându-l să preia cârma.

Leterrier spune că atunci când i s-a propus să regizeze Grimsby, s-a simţit onorat să lucreze cu un artist pe care-l admira de mult.  „Îmi amintesc că m-am dus să văd Borat chiar în prima zi, la matineu, la ora 11, primul spectacol, că am râs cu lacrimi şi că în primul weekend m-am dus din nou cu prietenii.  Exact asta îmi place la filmele lui Sacha – vrei să fii primul care vede filmul şi apoi vrei să-ţi aduci şi prietenii, ca să fii sigur că se distrează.  Sunt fascinat de Sacha, pentru că este unul dintre creatorii pe care-i admir cu adevărat”.

Exploreaza subiecte similare:

The Brothers Grimsby, Sacha Baron Cohen, Mark Strong, Louis Leterrier

Alte știri din cinema

„Banditul Whiskey”, în regia lui Nimród Antal (Predators), va avea premiera pe 26 ianuarie

Scris și regizat de Nimród Antal (Predators), care a muncit timp de trei ani la scenariu, consultându-l în permanență pe realul „Whiskey Man”, Attila Ambrus, acum un om liber, mic întreprinzător

Ultimul sezon Game of Thrones, „mai impresionant și eroic decât anterioarele”

Hit-ul HBO Urzeala Tronurilor nu va fi difuzat până în 2019

Kate Winslet, scene fierbinţi cu Idris Elba în The Mountain Between Us

Winslet nu este la prima scenă erotică de-a lungul celor 26 de ani de film

„Ghinionistul”, cele mai mari încasari la debut dintre filmele românești ale lui 2017

În weekend-ul lansarii a câștigat 342.452 lei

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 6 martie 2016 16:10
Pare o comedie garantata; sper sa fie si de buna calitate.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells