Să facem cunoștință cu Eternii! Tot ce știm despre Ikaris

de Marina Florea în 24 Oct 2021
Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formatele 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos

Avengers: Endgame a încheiat unul dintre capitolele Marvel, dar un altul - nou - urmează să înceapă. În regia câștigătoarei de Oscar Chloé Zhao, mult-așteptatul Eternals va ajunge pe marile noastre ecrane pe 5 noiembrie, aducând la cinema pe unele dintre cele mai stranii, dar și memorabile personaje Marvel. Cinemagia va dedica zilnic un articol câte unui Etern. În țara noastră, filmul Eternals/Eternii va rula în avanpremiera din 4 noiembrie, în formate 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos.

Eternals este inspirat de personajele create de legendarul grafician și autor de cărți de benzi desenate Jack Kirby. La sfârșitul anilor 1970, Kirby scria The Eternals - o carte de benzi desenate despre ființe nemuritoare, cu superputeri, care ar fi împărțit Pământul cu oamenii timp de mii de ani.

Ceea ce îi distinge pe Eterni de alte rase precum X-Men sau Inhumans este faptul că nu se sprijină doar pe una sau două superputeri. Alimentați cu energie cosmică, fiecare dintre ei posedă o sumă de superputeri.

Toți Eternii stăpânesc o forță fizică superioară, teleportare, telepatie, telekinezie, manipularea materiei, zbor și levitație, generare de iluzii, precum și puterea de a lansa radiații cosmice din ochi și mâini. Eternii sunt imposibil de ucis pentru că dețin control mental asupra corpurilor proprii, regenerându-le ori de câte ori corpurile le sunt distruse. De asemenea, Eternii își pot canaliza energia cosmică în sprijinul propriilor abilități. De aceea unii Eterni au capacități speciale, fiind mai puternici în acele arii decât ceilalți coechipieri.

Ikaris

Ikaris este unul dintre cei mai puternici Eterni: poate zbura și poate arunca raze de lumină din ochi. Și, în plus, are o legătură cu totul specială cu Sersi.

Personajul lui Madden este singurul Etern din MCU pe care l-am văzut, din trailerele lansate până acum, zburând și aruncând raze de lumină din ochi. El are o relație de 7000 de ani cu Sersi. Personajul lui Madden este singurul dintre Eterni pe care l-am văzut că aruncă pulsuri de energie din ochi, deși se pare că Ikaris nu are un control desăvârșit asupra acestei superputeri.

Deoarece Ikaris zboară cu pumnul strâns către un Deviant, în cel mai recent trailer, putem presupune că deține o super-forță.

În cadrul unui interviu, Madden a confirmat aceste presupuse superputeri ale lui Ikaris, iar cea mai mare provocare a sa ca actor a fost ca utilizarea superputerilor să arate diferit de tot ce s-a mai făcut până acum pe ecrane.

Pentru actorul din Urzeala Tronurilor, una dintre cele mai mari provocări legate de rolul unei ființe supraomenești era să înțeleagă cum anume a evoluat în cursul ultimilor 7000 de ani. „A trebuit să mă prind cum joci rolul cuiva care le-a văzut pe toate și care le-a făcut pe toate”, explică Madden. „Cum joci rolul lor fără să îi faci să pară blazați datorită a ceea ce au văzut și au făcut?”

Richard Madden

Actorul scoțian Richard Madden a devenit faimos datorită rolului lui Robb Stark din celebrul serial Urzeala Tronurilor. Deși, de la primul său rol, a apărut în numeroase alte filme și seriale, rolul din Urzeala Tronurilor este acela pentru care publicul îl va ține minte. Deși a apărut numai în primele trei sezoane, rolul celui mai vârstnic fiu al clanului Stark este ceva ce fanii Urzelii Tronurilor nu vor uita.

Rolul său din Urzeala Tronurilor s-ar putea să fie cel mai celebru, dar serialul Bodyguard (2018) i-a adus cel mai mare premiu din carieră, un Glob de Aur pentru cel mai bun actor. Thriller-ul polițist produs de BBC este despre un veteran de război care lucrează pentru poliția londoneză, unde este desemnat să asigure protecția Ministrului de Interne.

De la premiera din 2018, serialul a reușit să atingă un număr record de vizionări pe BBC și a fost lăudat de critică pentru acțiune și pentru ritmul dramatic.

Scris, regizat de regizorul Sam Mendes (Skyfall),  1917 a fost unul dintre filmele cel mai bine primite și de succes din 2019, cunoscut mai cu seamă pentru montajul care a făcut filmul să pară filmat dintr-un singur cadru. E cotat ca cel mai bun film în care apare Madden, în topul publicației Screenrant.

Exploreaza subiecte similare:

Eternals, Jack Kirby, Chloé Zhao, Richard Madden

Alte știri din cinema

Annette: Adam Driver și Marion Cottilard într-un musical ingenios și sclipitor

Ultimul film al lui Leos Carax este o tragicomedie muzicală despre dragoste, trădare, exploatare și... viața ca spectacol

Jessica Henwick a trebuit să aleagă între Matrix 4 și Marvel, după ce studiourile nu au acceptat ca actrița să dea probă pentru ambele producții

Henwick: A fost un moment de genul pilula roșie/pilula albastră pentru mine

Ghostbusters: Afterlife – vânătorii de nostalgie

Jason Reitman, fiul regizorului „Ghostbusters” (1984), livrează un sequel senzaționalist, în care vânătorii de fantome sunt niște copii curioși și curajoși

Titane: cinema fără scrupule

Titane, câștigătorul premiului Palme D`Or din 2021, este un thriller-horror psihosexual visceral și provocator

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells