S-au decernat Oscarurile indiene

de Ștefan Dobroiu în 15 Iun 2009
S-au decernat Oscarurile indiene

Jodhaa Akbar, un film epic despre un rege mugal şi dragostea lui pentru o prinţesă hindusă, a obţinut cele mai importante trofee la cea de-a zecea ediţie a galei Academiei internaţionale de film indian, inclusiv cele pentru cel mai bun film, regizor și actor.

Printre starurile internaţionale prezente la gală s-au numărat Hrithik Roshan, actorul principal laureat pentru Jodhaa Akbar, dar şi Abhishek Bachchan, apreciat pentru rolul său comic din Dostana. Dacă numele actorului nu vi se pare cunoscut, trebuie precizat că acesta este soţul celebrei Aishwarya Rai (pe care aţi văzut-o în The Last Legion sau Pantera roz 2) şi fiul legendei cinematografului indian Amitabh Bachchan, starul prezent şi într-una din scenele din Slumdog Millionaire, în care dă un autograf pe o hârtie mânjită cu... (dacă aţi văzut filmul, ştiţi voi cu ce).

Jodhaa Akbar îl are în centrul atenţiei pe Akbar cel mare, unul din marii conducători ai imperiului mugal. Ajuns la tron la vârsta de doar 14 ani, Akbar a reuşit în câteva decenii să-şi extindă imperiul la de câteva ori suprafaţa "moştenită". Dar marea provocare a vieţii lui Akbar nu se va dovedi controlul asupra acestei suprafeţe imense, ci câştigarea dragostei soţiei lui indiene, Jodhaa, interpretată de nimeni alta decât Aishwarya Rai. Bineînţeles, regizorul Ashutosh Gowariker nu a citit foarte multe cărţi de istorie înainte de a realiza filmul şi a şi recunoscut că 70% din evenimentele prezentate în el se bazează pe propria imaginaţie. Superhit în box-office anul trecut, Jodhaa Akbar a primit cronici bune şi premii ale publicului la festivaluri din întreaga lume. Muzica filmului este compusă de A. R. Rahman, câştigătorul premiului Oscar pentru Slumdog Millionaire.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
kosty pe 21 iunie 2009 01:09
super film si mai ales daca in rolul reginei joaca chiar o regina
inusik pe 6 decembrie 2009 21:37
super tare
ionutz pe 3 ianuarie 2010 19:19
foarte tare
Radu1711 pe 23 aprilie 2010 14:20
oscaruri romanesti nu se fac? :-))))
lilliam pe 20 mai 2010 18:33
isi merita trofeul atat filmul cat si actorii
RoxyD pe 11 iunie 2010 21:50
Ma bucur pt ca filmul chiar merita sa castige ceva premii deoarece este foarte frumos... Totusi stiam ca Aishwarya Rai este maritata dar nu stiam ca este cu Abhishek Bachchan; oricum sunt frumosi amandoi...
betty pe 25 decembrie 2010 23:18
super tare
betty pe 25 decembrie 2010 23:19
cel mai adevarat film
spriamarierose18 pe 14 februarie 2011 11:38
O superproductie care merita toate premiile. Ma bucur mult ca aluat 3 Oscaruri indiene pentru cel mai bun film, regizor si actor...Felicitari !!!!!9

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells