S-a stins din viață actorul Robert Loggia

de Gloria Sauciuc în 5 Dec 2015
A jucat, de-a lungul vieții, roluri de lorzi ai drogurilor și mafioți, în filme precum Scarface și Prizzi’s Honor, și a dansat cu Tom Hanks în comedia Big

Actorul Robert Loggia a murit vineri, la vârsta de 85 ani, în casa lui din Los Angeles, anunță presa internațională. A jucat, de-a lungul vieții, roluri de lorzi ai drogurilor și mafioți, în filme precum Scarface și Prizzi’s Honor și a dansat cu Tom Hanks în comedia Big.

Aubrey Loggia, soția actorului, este cea care a făcut anunțul, precizând că decesul survine la cinci ani de la diagnosticarea actorului cu maladia Alzheimer.

Figura și vocea aspre ale actorului s-au potrivit pentru rolurile de personaje întunecate. A fost un lord al drogurilor din Miami în Scarface și un gangster sicilian în Prizzi’s Honor. A câștigat o nominalizare la Oscar pentru thrillerul cu avocați Jagged Edge. Dar probabil cel mai memorabil rol al său a fost unul în registru comic, scrie publicația The Guardian, și anume cel al șefului unei companii de jucării, în filmul Big. Într-o faimoasă scenă, el și Tom Hanks (care juca rolul unui băiat prins în corpul unui adult) dansează pe clapele unui uriaș pian, realizând un duet... al picioarelor încântător.

           

A fost un versatil interpret în roluri secundare, jucând, de exemplu, trei personaje diferite în trei episoade ale serialului The Rockford Files. De asemenea, a jucat rolul unui mafiot violent numit Feech La Manna în câteva episoade din serialul Clanul Soprano/The Sopranos.

Robert Loggia, pe numele său real Salvatore Loggia, născut în Staten Island, New York, pe 3 ianuarie 1930, din părinţi italieni, a făcut cursuri de actorie cu Stella Adler şi la The Actors Studio. A debutat ca actor pe scena de teatru newyorkeză, iar prima apariţie importantă într-un film a fost în 1957, în The Garment Jungle.

Loggia a jucat în producţii TV precum The Untouchables, Columbo, Gunsmoke, Voyage to the Bottom of the Sea, The Big Valley, Rawhide, Little House on the Prairie, Starsky şi Hutch/Starsky and Hutch, Îngerii lui Charlie/Charlie's Angels, Magnum, P.I., Kojak, Hawaii Five-0, The Bionic Woman, Frasier şi Monk. Printre alte roluri jucate în filme se numără cele din Răzbunarea panterei roz/Revenge of the Pink Panther, Pumnul de fier/Over The Top, Victorie neaşteptată/Necessary Roughness, Întoarce-te la mine/Return to Me şi Înarmaţi şi periculoşi/Armed and Dangerous. În 1986 a fost nominalizat la premiile Oscar, pentru rolul din Jagges Edge, de Richard Marquand.

Exploreaza subiecte similare:

Robert Loggia, Scarface, Big, Prizzi's Honor, Jagged Edge, The Sopranos

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
DAMME pe 5 decembrie 2015 20:12
pt. nivelul sau un actor bun, un rol mare facut in Scarface !
R.I.P. Robert Loggia

Costirik pe 6 decembrie 2015 03:48
pentru nivelul sau:)) ce snob!!! A fost un actor mare;)
cosmin742000 pe 5 decembrie 2015 23:34
R.I.P.
xerses pe 8 decembrie 2015 22:26
Pacat....Odihneasca-se in pace.De-acum este printre alte stele...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells