S-a desemnat horror-ul cu cel mai bun final

de Gloria Sauciuc în 28 Oct 2018
„Suntem obişnuiţi să vedem filmele horror într-un anume fel, să credem că cei buni vor câştiga mereu, şi că cei răi vor pierde. Însă regizorul Sam Raimi oferă altceva”

Un film din 2009, cu roluri bine jucate şi cu sperieturi „clasice”, în regia lui Sam Raimi, a fost clasat ca horror-ul cu cel mai bun final din istoria genului, de către publicația Decider. Filmul are 92% cronici pozitive pe agregatorul de opinii rottentomatoes.com

„Te duce într-o altă lume şi te aruncă în ceea ce este exact opusul unei turnuri aşteptate. Este o non-turnură de final. Este clară, admirabilă, şi trebuie să o vezi ca să o crezi. Finalul este cel care face din acest film un clasic...”, scrie Decider.com.

Horror-ul lui Sam Raimi este intitulat Drag Me to Hell. În film, Alison Lohman joacă rolul lui Christine, ofiţer de credit într-o bancă. Tânăra ajunge să fie blestemată de bătrâna căreia îi refuză amânarea restituirii unui credit. I se transmite că, după trei zile de torturi supranaturale, ea va fi trasă în iad. Şi, totuşi, aşa cum ne-am obişnuit, credem că eroina va ieşi cumva la suprafaţă din nenorocirea în care a intrat. Aşa se pare: blestemul este întrerupt, primeşte jobul visat, iar iubitul ei - Clay (Justin Long) e mereu alături de ea. La final, cei doi se află pe un peron de tren. Clay urmează să o ceară de soţie! Şi apoi el descoperă un nasture, unul cu care, credeam, blestemul a fost înlăturat. Înspăimântată, Christine, dă înapoi, şi cade pe şinele de tren. Atunci pământul se crapă, iar mâini malefice ies din flăcări şi o trag în iad...

„Suntem obişnuiţi să vedem filmele horror într-un anume fel, să credem că „cei buni” vor câştiga mereu, şi că cei răi vor pierde. Însă regizorul Sam Raimi îşi dorea în producția Drag Me to Hell altceva ... Pur şi simplu îţi spune ce se va întâmpla în film, doar că nu vrem să credem. Sperăm că va fi totuşi un alt final”, și-a explicat publicația Decider decizia de a acorda acest titlu onorant producției Drag Me To Hell.

Sunteți de acord cu acest titlu? Ce alt film ar fi meritat, în opinia voastră, numele de „horror-ul cu cel mai bun final din istorie”?

Exploreaza subiecte similare:

Sam Raimi, Drag Me to Hell, Alison Lohman, Justin Long

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
carmen_angelus_romila pe 28 octombrie 2018 18:58
Ne aflam in fata unei veritabile sintagme, felul in care este pusa problema, filmelor horror care se termina bine, dar mai ales al filmelor horror care se termina "dezastru de rau rau"...!
makomomo pe 28 octombrie 2018 19:31
Ca de obicei o mizerie castiga , numai retardati cei care decid asa ceva
into_the_labyrinth pe 29 octombrie 2018 02:25
Este greu de spus ce film ar merita titlul de ”horror-ul cu cel mai bun final din istorie”. Întotdeauna superlativele mă pun în încurcătură, chiar şi când mă refer la alte genuri, chiar şi când e vorba de Bergman. Dar dacă am spune ”printre cele cu cel mai bun final”, ar putea fi luate în considerare şi ”Dead Silence” şi ”The Mist”. (The Mist nu e chiar un film nemaipomenit, dar are cu adevărat un final colosal).
danny987 pe 29 octombrie 2018 12:29
Am fost surprins de finalul lui Drag me to Hell,dar nu mi pare a merita deloc titlul asta.Mi a placut finalul primului Paranormal activity.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells