Rosamund Pike o aduce pe marele ecran pe Marie Curie, prima femeie câştigătoare a Premiului Nobel

de Cristina Grigore în 17 Mai 2017
Filmul se va numi Radioactive şi se va concentra mai mult asupra vieţii personale a cercetătoarei - a personalităţii şi a poveştii sale de dragoste

O femeie de geniu îşi face loc spre marele ecran, anunţă Variety.com. Marie Sklodowska-Curie, prima femeie căreia i-a fost decernat un Premiu Nobel şi primul savant care a primit două Premii Nobel – în două domenii diferite: fizică şi chimie – va fi interpretată de actriţa Rosamund Pike.

Pelicula, o producţie Working Title finanţată de StudioCanal, este descrisă ca o dramă romantică. Jack Thorne va adapta volumul biografic scris de Lauren Redniss şi intitulat Radioactive: Marie & Pierre Curie: A Tale of Love and Fallout. Filmul, intitulat Radioactive, se va concentra, astfel, pe viaţa personală a lui Curie – căsătoria cu fizicianul francez Pierre Curie, naşterea celor doi copii şi munca asiduă în laborator.

Va fi punctată însă şi activitatea remarcabilă a cercetătoarei de origine poloneză – rămasă în istorie pentru cercetările în domeniul radioactivității și pentru descoperirea poloniului și a radiului, ca și pentru introducerea termenului de radioactivitate.

„Nu este un film biografic, ci o poveste de dragoste, ce se desfăşoară în vremuri extrem de schimbătoare şi înfăţişează portretul unei femei uimitoare, extraordinar de inteligente şi de-a dreptul cuceritoare. Dar şi singura femeie a acelor timpuri care a fost acceptată de comunitatea ştiinţifică”, a menţionat preşedintele StudioCanal, Didier Lupfer.

„Marie Curie a fost o forţă, o exprimare autentică a umanităţii. Toată lumea, indiferent unde mergea, era atinsă de energia şi geniul ei. Este un rol intens, ce necesită multă sensibilitate şi inteligenţă. Rosamund este actriţa potrivită pentru a o interpreta. Am înţeles acest lucru din prima clipă în care am cunoscut-o”, a declarat Marjane Satrapi, regizoarea lui Radioactive. 

Exploreaza subiecte similare:

Rosamund Pike, Jack Thorne, Marjane Satrapi

Alte știri din cinema

Jennifer Lawrence povesteşte o experienţă umilitoare de la începutul carierei

De la comparaţii în costumul Evei cu alte tinere, la aluzii sexuale, actriţa a acceptat totul pentru a putea avansa în branşă...

Iată titlul oficial al producţiei Star Wars despre Han Solo

Pelicula regizată de Ron Howard a încheiat marţi filmările

„Dumnezeu să ne ierte”, despre doi polițiști în căutarea unui monstru, din 27 octombrie

Inspectorii Velarde și Alfaro se confruntă pe neașteptate cu o serie de crime oribile. Primesc ordinul de a rezolva cazul cât mai repede și cât mai discret, dar acțiunile lor nu sunt chiar atât de diferite de cele ale criminalului

Michael Fassbender și Alicia Vikander s-au căsătorit

Interpretul lui David din Prometheus este acum soţul Avei din Ex Machina

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 17 mai 2017 10:56
At last!...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells
Feedback