România, în palmaresul festivalului de la Karlovy Vary

de Gloria Sauciuc în 9 Iul 2017
Karlovy Vary IFF a avut loc între 9 iunie și 7 iulie

Actrița Voica Oltean (17 ani), interpretă în filmul românesc Breaking News, a obținut Mențiunea specială a Juriului la Festivalul de Film de la Karlovy Vary pentru cel mai bun debut.

Breaking News, regizat de Iulia Rugină, cu Andi Vasluianu în rolul unui jurnalist de televiziune - Alex - care supraviețuiește unei explozii într-o uzină, a concurat în principala secțiune competițională a festivalului.

Pus în situația de a realiza un reportaj in memoriam, personajul lui Vasluianu constată că nu știe mai nimic despre colegul care și-a pierdut viața. Alex pune laolaltă puzzle-ul existenţei lui, totul văzut prin ochii încercatei lui fiice adolescente. În dorința de a compensa moartea fostului coleg, Alex îi ia, pe nesimţite, locul.

Lungmetrajul românesc Marița, cu Adrian Titieni, Bogdan Dumitrache, Alexandru Potocean, a câștigat Marele Premiu al Juriului FEDEORA pentru cel mai bun film din competitia "East of the West". Globul de Cristal a rămas în Cehia, fiind câștigat de drama meditativă despre paternitate Little Crusader.

Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary este cel mai important eveniment cinematografic din Cehia dar și din Europa Centrală și de Est.

Exploreaza subiecte similare:

Andi Vasluianu, Iulia Rugină, Breaking News

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells