Romane extraordinare aduse pe marile ecrane în 2015

de Gloria Sauciuc în 18 Feb 2015
American Sniper, The Imitation Game, The Theory Of Everything, Whiplash rulează în cinematografele noastre, aducând pe marile ecrane romane a căror adaptare a fost nominalizată la Oscar 2015

Să vedem ce alte filme din 2015 pornesc de la o carte, prezentarea lor fiind independentă de aducerea sau nu a producţiei în cinematografele româneşti...

Inherent Vice

Bazat pe un roman de Thomas Pynchon, filmul îl are în centrul atenţiei pe detectivul particular Doc Sportello (Joaquin Phoenix), care va primi mai mult decât îşi doreşte atunci când fosta iubită (Katherine Waterston) îl convinge să pornească în căutarea actualului ei iubit, mogulul imobiliar Mickey Wolfmann (Eric Roberts). Ameninţat de un complot al soţiei lui şi al amantului acesteia, Mickey se va dovedi un adevărat blestem pentru viaţa detectivului...

Still Alice

Filmul, adaptarea unui roman de Lisa Genova, are în centru personajul jucat de Moore, o profesoară de psihologie care se luptă cu primele semne ale bolii Alzheimer.

The Gunman. Pe viaţă şi pe moarte

Un fost soldat al Forțelor Speciale și antreprenor militar care suferă de sindrom de stres post-traumatic încearcă să reia legătura cu iubita sa de-o viaţă, dar mai întâi trebuie să fugă de la Londra la Barcelona și prin toată Europa, ca să îşi dovedească nevinovăţia. Filmul se bazează pe romanul The Prone Gunman, al scriitorului francez Jean-Patrick Manchette. 

The World Made Straight

Filmul este inspirat din romanul omonim al lui Ron Rash, fiind povestea unui tânăr de 17 ani, Travis, care dă din întâmplare peste o fermă de marijuana cândva în anii '70, în Carolina de Nord, ajungând apoi să se implice în traficul de droguri. Filmul marchează debutul regizoral al lui David Burris. Actorul Jeremy Irvine este programat să joace rolul lui Travis, alături de Noah Wyle, Minka Kelly, Steve Earle şi Haley Joel Osment.

Child 44

Romanul, semnat de scriitorul britanic Tom Rob Smith, este primul dintr-o trilogie despre Agentul Leo Demidov, care investighează o serie de crime monstruoase săvârşite asupra unor copii în Uniuniea Sovietică aflată sub Stalin.

În film îi vom întâlni pe Gary Oldman, Noomi Rapace, Tom Hardy.

Love, Rosie

Inspirat din romanul din 2004 Where Rainbows End, al autoarei irlandeze Cecelia Ahern, filmul este despre doi tineri, Rosie şi Alex (Lily Collins, Sam Claflin), doi prieteni vechi care au crescut împreună şi rămân în continuare prieteni timp de ani întregi până când viaţa îi desparte. Rosie şi Alex cochetează cu ideea de a face din relaţia lor o iubire, însă concursul de împrejurări îi împiedică să o facă. Tamsin Egerton, Suki Waterhouse şi Jaime Winstone vor juca în film.

The Longest Ride

O dramă romantică ce urmăreşte poveştile de dragoste a două cupluri (unul tânăr şi unul matur), ambele în decorul Carolinei de Nord. Romanul de la care pleacă filmul este semnat de Nicholas Sparks, autorul bestseller-ului The Notebook (scris în 1996).

The Martian

Filmul de aventuri SF al lui Ridley Scott, inspirat din romanul SF din 2012 al lui Andy Weir, are o distribuţie de prima mână: Matt Damon, Jessica Chastain, Jeff Daniels, Michael Pena, Kristen Wiig. Damon joacă în rolul lui Mark Watney, un astronaut care ajunge să fie blocat pe Marte şi care trebuie să supravieţuiască până când NASA va reuşi să-l salveze.

The Moon and the Sun

În acest film de acţiune-aventură din viitorul apropiat, inspirat din romanul SF al Vondei McIntyre, subiectul este lupta unui Ludovic al XIV-lea fictiv (Pierce Brosnan) pentru a atinge nemurirea. Obiectivul său îl face să captureze energia vitală a unei sirene, o acţiune complicată şi mai mult atunci când fiica lui nelegitimă descoperă creatura. În film mai apar Kaya Scodelario, Benjamin Walker, William Hurt, Fan Bingbing, şi Ben Lloyd-Hughes.

Me Before You

Inspirat din best-seller-ul lui JoJo Moyes, filmul urmăreşte povestea lui Lou, o tânără dintr-un orăşel cam lipsită de perspective, şi a lui Will, un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un accident. Will simte că nu mai are pentru ce să trăiască până când o angajează pe Lou ca infirmieră. Pentru a-i dovedi că viaţa merită trăită, Lou îl ajută să se îndrepte, împreună, către mai multe aventuri. Thea Sharrock, o regizoare renumită de teatru, semnează regia, cu Emilia Clarke şi Sam Claflin în rolurile principale.

Victor Frankenstein

Inspirat din clasicul din 1818 al scriitoarei Mary Shelley, filmul este spus data aceasta din perspectiva personajului Igor: filmul surprinde originile obscure ale controversatului asistent, prietenia lui salvatoare cu tânărul - pe atunci - Viktor Von Frankenstein, student la medicină, dar explică şi cum Frankenstein a devenit bărbatul - şi legenda - aşa cum o cunoaşte întreaga lume. În film apar în rolurile principale Daniel Radcliffe şi James McAvoy, din distribuţie mai fac parte Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Mark Gatiss şi Callum Turner.

The Revenant

Un western-thriller american, în regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, este o adaptare a romanului omonim din 2003 al lui Michael Punke. Acţiunea se petrece în secolul XIX, în nordul Americii de Nord, unde Hugh Glass (DiCaprio), vânător de animale cu blană preţioasă, este atacat şi rănit grav de un urs. Colegii săi (Tom Hardy, Will Poulter, Domnhall Gleeson) îi fură banii şi îl lasă să moară, dar protagonistul supravieţuieşte şi porneşte să se răzbune.

Exploreaza subiecte similare:

The Revenant, Me Before You, The Moon and the Sun, The Martian, The Longest Ride, Love Rosie, The World Made Straight, Still Alice, Inherent Vice, Joaquin Phoenix, Katherine Waterston, Eric Roberts, David Burris, Jeremy Irvine, Noah Wyle, Minka Kelly, Steve Earle, Haley Joel Osment, Lily Collins, Sam Claflin, Tamsin Egerton, Suki Waterhouse, Jaime Winstone, Emilia Clarke, Daniel Radcliffe, James McAvoy, Jessica Brown Findlay, Andrew Scott, Mark Gatiss, Callum Turner, Tom Hardy, Will Poulter, Victor Frankenstein, The Gunman, Child 44

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 18 februarie 2015 12:45
Cititi fratilor toate cartile la aceste filme caci sunt foarte bune , sunt curios sa vad si adaptarile cinematografice (cred ca vor fi bune in special Love, Rosie ;) )
nacilev pe 15 martie 2015 09:40
Cea mai noua oferta de lucru! Foarte multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email:
velican_ [email protected]

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells