Ridley Scott a numit una dintre cauzele eşecului la box office a lui Blade Runner

de Cristina Grigore în 28 Dec 2017
Cineastul, care a fost producător executiv al filmului, a colaborat şi la realizarea scenariului

După ce a adus pe marile ecrane o nouă abordare a universului din Alien, Ridley Scott a avut ocazia să participe şi la relansarea în cinematografe al unui alt hit SF al său, Blade Runner. Sequelul peliculei a fost regizat de Denis Villeneuve, însă l-a avut în echipă, ca producător executiv, şi pe Scott. Filmul, aplaudat de critici la debut, a înselat aşteptările Warner Bros., ce îşi dorea un total internaţional de cel puţin 400 de milioane de dolari la bugetul de 150 de milioane – faţă de cele 258 de milioane obţinute.

Scott a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Vulture că pelicula a fost „îngrozitor de lungă” (are două ore şi 44 de minute), motiv pentru care a şi plictisit o parte a publicului. El a explicat că a lucrat îndeaproape cu scenariştii Hampton Fancher şi Michael Green (deşi nu a fost creditat pentru această colaborare), astfel că o parte din vină îi aparţine. Chiar dacă a fost implicat creativ - într-o oarecare măsură - în realizarea lui Blade Runner 2049, Scott nu a putut fi prezent şi la filmări.

Deşi a apărut de câteva ori în spatele lui Villeneuve la începerea producţiei, acesta i-a explicat, într-un mod subtil, că nu-l doreşte prin preajmă. „Dacă Ingmar Bergaman [unul dintre regizorii preferaţi ai lui Scott, n. red.] ar sta în spatele tău la filmări, cum te-ai simţi?”, l-a întrebat Villeneuve pe Scott. Acesta a înţeles aluzia şi a părăsit, amuzat, platoul.

 

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Denis Villeneuve, Blade Runner 2049

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells