Ridley Scott a numit una dintre cauzele eşecului la box office a lui Blade Runner

de Cristina Grigore în 28 Dec 2017
Cineastul, care a fost producător executiv al filmului, a colaborat şi la realizarea scenariului

După ce a adus pe marile ecrane o nouă abordare a universului din Alien, Ridley Scott a avut ocazia să participe şi la relansarea în cinematografe al unui alt hit SF al său, Blade Runner. Sequelul peliculei a fost regizat de Denis Villeneuve, însă l-a avut în echipă, ca producător executiv, şi pe Scott. Filmul, aplaudat de critici la debut, a înselat aşteptările Warner Bros., ce îşi dorea un total internaţional de cel puţin 400 de milioane de dolari la bugetul de 150 de milioane – faţă de cele 258 de milioane obţinute.

Scott a declarat într-un interviu acordat publicaţiei Vulture că pelicula a fost „îngrozitor de lungă” (are două ore şi 44 de minute), motiv pentru care a şi plictisit o parte a publicului. El a explicat că a lucrat îndeaproape cu scenariştii Hampton Fancher şi Michael Green (deşi nu a fost creditat pentru această colaborare), astfel că o parte din vină îi aparţine. Chiar dacă a fost implicat creativ - într-o oarecare măsură - în realizarea lui Blade Runner 2049, Scott nu a putut fi prezent şi la filmări.

Deşi a apărut de câteva ori în spatele lui Villeneuve la începerea producţiei, acesta i-a explicat, într-un mod subtil, că nu-l doreşte prin preajmă. „Dacă Ingmar Bergaman [unul dintre regizorii preferaţi ai lui Scott, n. red.] ar sta în spatele tău la filmări, cum te-ai simţi?”, l-a întrebat Villeneuve pe Scott. Acesta a înţeles aluzia şi a părăsit, amuzat, platoul.

 

Exploreaza subiecte similare:

ridley scott, Denis Villeneuve, Blade Runner 2049

Alte știri din cinema

A murit Verne Troyer

Actorul Verne Troyer a decedat la vârsta de 49 de ani, conform unei declaraţii apărută sâmbătă pe social media

Weekend la Castel: primul film al lui Hitchcock și fantasy-ul filmat la Cluj

Grădina plăcerilor și Tokyo Vampire Hotel, proiectate în premieră la Bonțida, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania

Premierele săptămânii 20-26 aprilie 2018

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Jurassic World 3 va fi un „science thriller”, spune Colin Trevorrow

Regizorul promite o reîntoarcere la stilul primului film din serie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells