Retrospectivă B-EST la NCRR

26 Sep 2013
Cele mai interesante filme de la festivalul Bucureşti, proiectate între 7 şi 10 octombrie

Cele mai bune filme de la Festivalul International de Film "Bucureşti" se întorc între 7 şi 10 octombrie 2013 la Noul Cinematograf Al Regizorului Român. Iubitorii filmelor de artă au motiv de bucurie: B-EST IFF revine cu producţii semnate de cei mai buni regizori şi cu invitaţi surpriză, care vă vor provoca la discuţii aprinse.

La NCRR aveţi ocazia de a viziona în exclusivitate producţii de top incluse în programul B-EST IF. Retrospectiva va fi deschisă de câştigătorul trofeul B-EST IF: Blancanieves, al regizorului spaniol Pablo Berger, o reinterpretare a clasicului basm Albă ca zăpada cu acţiunea plasată în lumea toreadorilor din Sevilla anilor '20. Juriul B-EST IFF a decernat premiul „pentru reuşita combinare dintre un omagiu plin de imaginaţie adus cinematografului mut şi o actualizare poetică a unui faimos basm pentru copii”. Filmul a fost distins la Premiile Goya / Goya Awards 2013 cu numeroase distincţii: Cel mai bun Film, Cea mai bună actriţă, Cel mai bun debut, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună imagine, Cele mai bune costume, Cea mai bună coloană sonoră, Cel mai bun cântec, Cea mai bună scenografie. La finalul filmului, alături de invitaţi surpriză, publicul va fi invitat la un Q&A pe tema filmelor contemporane care au readus în actualitate filmele mute. Blancanieves este adus în România de Transilvania Film, graţie cărora puteţi viziona filmul în timpul festivalului.
 

O altă producţie pregătită pentru public este Compliance/Supunere, în regia lui Craig Zobel, reprezentant de marcă al noului val de regizori americani independenţi. Lansat la Sundance, filmul a avut premiera europeană la Locarno şi a cucerit instant laudele criticilor şi publicului.
 Compliance este filmul şoc al ediţiei de anul acesta, bazat pe fapte pe cât de incredibile, pe atât de reale: ca urmare a unei farse telefonice din partea unui aşa-zis poliţist, şefa unui fast-food începe să interogheze o angajată, consecinţele demersului ei fiind de-a dreptul siderante. Timp de o decadă, un individ din S.U.A s-a delectat în timpul liber cu farse făcute prin telefon. În 2004 însă, se petrece evenimentul incredibil care inspiră şi filmul. Consecinţele au fost devastatoare, punând în lumină tentaţia supunerii oarbe, care a stat şi la baza experimentul Milgram.

Festivalul Internaţional de Film Bucureşti reprezintă prima mare competiţie cinematografică de film de lung metraj organizată la Bucureşti, începând din anul 2005. Conceput ca un festival axat pe cinema-ul independent, care încurajează curentele şi perspectivele alternative ce nu-şi găsesc, de obicei, locul în programele cinematografelor româneşti, care descoperă noi talente şi promovează tineri cineaşti, Festivalul Internaţional de Film Bucureşti este cel mai vechi festival competitiv din Capitală destinat exclusiv filmului de lungmetraj.

Noul Cinematograf al Regizorului Roman se află în incinta Muzeului Naţional al ţăranului Român (intrarea Monetariei nr 3). Intrarea la film este 10 lei, la preţ întreg, sau 7 lei pentru studenţi, elevi sau pensionari.

Exploreaza subiecte similare:

Blancanieves, Compliance

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 27 octombrie 2013 15:18
Sunt cateva titluri deosebite. Sper sa am ocazia sa le vad si prin alte mijloace.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells