Regizorul lui Looper, „omul potrivit” pentru episoadele VIII şi IX ale Star Wars

de Gloria Sauciuc în 23 Iun 2014
Cu Looper, Johnson şi-a demonstrat capacitatea de a construi o lume plasată într-un viitor relativ apropiat

În weekend anunţam că episoadele VIII şi IX ale Star Wars vor fi scrise şi regizate de Rian Johnson (Looper), după ce J.J. Abrams va definitiva Star Wars: Episode VII, pentru o premieră în România pe 18 decembrie 2015. Între timp, publicaţiile americane au salutat decizia Disney. Mai mult, IndiWire a făcut muncă de PR pentru regizorul Rian Johnson, enumerând motivele pentru care el este omul potrivit. Rareori reluarea unei serii de filme a trezit atâta fervoare precum Star Wars în rândul tinerilor regizori care au crescut îndrăgind trilogia Războiului Stelelor a lui George Lucas.

IndieWire pune pe primul loc stilul vizual al lui Johnson: din punct de vedere vizual, atât în ceea ce priveşte imaginea cât şi designul de producţie, Johnson este un regizor puternic. Deşi Brothers Bloom nu este tocmai o capodoperă, Johnson ştie cu siguranţă cum să ritmeze o poveste.

Apoi, cu Looper, Johnson şi-a demonstrat capacitatea de a construi o lume plasată într-un viitor relativ apropiat, lucru care s-ar putea dovedi util pentru construirea unui univers Star Wars, e de părere publicaţia. Mai mult, atât Brick cât şi Looper au avut poveşti îngemănate şi modificări subtile la conceptul care a stat la baza povestirii, lucru care dă încredere că Johnson va aduce seriei varietatea de nuanţe cerută.

Pe lângă acestea, Johnson a demonstrat că ştie să jongleze cu conceptele de bun şi rău într-o manieră complexă. Brick a tratat problematica morală care a luat naştere în jurul unei crime. Johnson, de asemenea, a regizat episodul cel mai bine primit de critică din Breaking Bad, Ozymandias, în care Walt (Bryan Cranston), a oscilat între bine şi rău de cele mai multe ori faţă de restul episoadelor, sfârşind prin a face sacrificii dureroase.

Nu în ultimul rând, IndieWire aduce în discuţie box office-ul: deşi nici Brick, nici Fraţii Bloom/Brothers Bloom nu au fost hit-uri de box-office, Looper a adus încasări globale de 176 de milioane de dolari. Johnson şi-a făcut debutul de regizor cu respectatul film independent Brick, apoi a trecut la SF-ul mainstream odată cu scenariul şi regia lui Looper, un inventiv thriller despre călătorii în timp, cu Joseph Gordon-Levitt şi Bruce Willis. Ar fi greu de imaginat pentru Johnson să găsească o provocare mai mare decât cele două filme consecutive Star Wars.

Strategia Disney şi Lucasfilm de a da seria pe mâna celor mai venerabili scenarişti şi regizori, inclusiv spin-off-urile care sunt semnate de Josh Trank (Chronicle) şi Gareth Edwards (Godzilla) a fost, de asemenea, salutată.

Exploreaza subiecte similare:

Star Wars: Episode VII, J.J. Abrams, Rian Johnson, Looper, Joseph Gordon-Levitt, Breaking Bad, The Brothers Bloom, Brick

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
CristiFabian pe 23 iunie 2014 15:43
Foarte tare poza, abia astept sa apara
adiman83 pe 23 iunie 2014 17:38
esti constient ca poza e din Looper si nu din Star Wars, da?
canecorso75 pe 23 iunie 2014 19:18
:))

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells