Regizorul lui Deadpool va sta la cârma ecranizării aclamatului roman SF Neuromancer

de Cristina Grigore în 10 Aug 2017
William Gibson, pe care Tim Miller îl va adapta, este considerat părintele mișcării cyberpunk

Tim Miller face din nou echipă cu 20th Century Fox – după ce, anul trecut, refuza să se ocupe şi de continuarea lui Deadpool – pentru adaptarea lui Neuromancer, un aclamat roman SF în stilul cyberpunk, al cărui autor este William Gibson.

Potrivit Deadline.com, Miller va aborda în amănunt această versiune cinematografică a romanului şi va folosi, cu ajutorul companiei sale de efecte speciale, Blur, noile tehnologii, pentru a face cât mai atractivă povestea lansată în 1984. Temele şi stilul romanului – ce au pus bazele subgenului cyberpunk în literatura SF – au influenţat, de atunci, o mulţime de alte producţii media: filme, seriale, cărţi.

Neuromancer îşi desfăşoară acţiunea într-un viitor apocaliptic, în care comunicarea se face la nivel neuronal. Un hacker talentat, Henry Dorsett Case, dă, virtual, peste un grup de infractori ce-i scurtcircuitează sistemul neuronal cu ajutorul unui drog puternic. Lăsat fără abilitatea sa principală, Henry îşi iroseşte viaţa cu droguri şi sex, în cartierele „roşii” ale Japoniei. Singura sa şansă este găsirea unui leac pe piaţa neagră a bioingineriei.

Salvat de la mizera sa viaţă de către o figură enigmatică – Armitage – i se promite leacul în schimbul abilităţilor sale extraordinare de hacker. Trebuie doar să dea de urma lui Peter Rivera, „un psihopat pervers, care poate crea holograme cu puterea minţii”. De aici, însă, lucrurile devin din ce în ce mai stranii.

Filmul nu are încă un scenariu, ori o dată de lansare. Printre starurile dorite în rolul central s-au aflat Mark Wahlberg şi Liam Neeson. Miller mai are în orarul de lucru o adaptare SF, Influx, după romanul lui Daniel Suarez (considerat „urmaşul legitim al lui Michael Crichton”). Va lucra, apoi, la noul film Terminator anunţat de James Cameron. 

Exploreaza subiecte similare:

Deadpool, Tim Miller, Mark Wahlberg, Liam Neeson

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells