Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2017
Atenţie, articolul conţine un spoiler major

SF-ul Blade Runner 2049 este ultimul succes digital al Hollywood-ului și un succes în cadrul unui proiect care continuă să fie una dintre cele mai dificile aventuri ale cinematografiei - recrearea fizionomiei umane, scrie The Hollywood Reporter.

Continuare a clasicului Blade Runner din 1982, semnat de către Ridley Scott, filmul Blade Runner 2049 a devenit o provocare și mai mare atunci când i s-a cerut veteranului efectelor vizuale John Nelson să readucă un personaj din filmul original. Aşadar, cea mai mare provocare a efectelor speciale a fost reconstituire unui chip familiar iubitorilor SF-urilor - fizionomia replicantei Rachel.

Pentru a recrea scena cu Rachael, jucată în primul film de către actrița Sean Young (în vârstă de 23 de ani la turnarea filmului), o dublură (Loren Peta) a jucat rolul pe platou alături de alți actori, după care echipa de efecte speciale i-a înlocuit fizionomia proprie cu o replică digitală a personajului inițial, jucat acum 35 de ani de Sean Young (aceasta se afla la rândul ei pe platou).

Atât Young cât și mai tânara Peta au trecut printr-un sistem de captură a jocului facial (DI4D - Dimensional Imaging, care a putut recrea complet scenele). Nu doar fizionomia a replicat personajul inițial: ceva efecte speciale au vizat și corpul actriței. Pentru că Loren Peta este sportivă și are umerii lați comparativ cu Sean Young cea din 1982, așa că echipa de efecte speciale a micșorat puțin corpul.

Exploreaza subiecte similare:

Blade Runner, Blade Runner 2049, Sean Young, Loren Peta, John Nelson, oscar 2018

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells