Recrearea lui Rachel din Blade Runner, ultima generaţie de efecte speciale de la Hollywood

de Gloria Sauciuc în 22 Oct 2017
Atenţie, articolul conţine un spoiler major

SF-ul Blade Runner 2049 este ultimul succes digital al Hollywood-ului și un succes în cadrul unui proiect care continuă să fie una dintre cele mai dificile aventuri ale cinematografiei - recrearea fizionomiei umane, scrie The Hollywood Reporter.

Continuare a clasicului Blade Runner din 1982, semnat de către Ridley Scott, filmul Blade Runner 2049 a devenit o provocare și mai mare atunci când i s-a cerut veteranului efectelor vizuale John Nelson să readucă un personaj din filmul original. Aşadar, cea mai mare provocare a efectelor speciale a fost reconstituire unui chip familiar iubitorilor SF-urilor - fizionomia replicantei Rachel.

Pentru a recrea scena cu Rachael, jucată în primul film de către actrița Sean Young (în vârstă de 23 de ani la turnarea filmului), o dublură (Loren Peta) a jucat rolul pe platou alături de alți actori, după care echipa de efecte speciale i-a înlocuit fizionomia proprie cu o replică digitală a personajului inițial, jucat acum 35 de ani de Sean Young (aceasta se afla la rândul ei pe platou).

Atât Young cât și mai tânara Peta au trecut printr-un sistem de captură a jocului facial (DI4D - Dimensional Imaging, care a putut recrea complet scenele). Nu doar fizionomia a replicat personajul inițial: ceva efecte speciale au vizat și corpul actriței. Pentru că Loren Peta este sportivă și are umerii lați comparativ cu Sean Young cea din 1982, așa că echipa de efecte speciale a micșorat puțin corpul.

Exploreaza subiecte similare:

Blade Runner, Blade Runner 2049, Sean Young, Loren Peta, John Nelson

Alte știri din cinema

Filmul biografic Rodin: sculptorul, ca un faun bătrân, seducător şi uşor excentric

Personajul este decupat cu o aureolă luminoasă pe un contur întunecat - însă mai frecvent evoluează între tonuri de bej

Jason Momoa explică de ce unele scene cu Aquaman din Justice League au fost eliminate

„S-ar fi putut face două filme", a spus actorul, referindu-se la materialul filmat

Reparându-i pe cei vii: tonul unui documentar, imagini de o frumuseţe tăcută

Filmul cu Anne Dorval, Emmanuelle Seigner, Tahar Rahim rulează pe marile noastre ecrane

Murder on the Orient Express va avea o continuare

20th Century Fox a început deja lucrul la Death in the Nile, o nouă aventură poliţistă inspirată din opera Agathei Christie

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells