Record negativ de audiență la Oscar 2021

de Marina Florea în 28 Apr 2021
New York Post a scris că Oscarurile și-au „torturat” audiența cu o gală lungă de peste „trei ore insuportabile”

Oscarurile s-au alăturat unor alte gale care au decăzut la minime istorice în privința audienței. Cea de-a 93-a ediție a Oscarurilor a atras 10,4 milioane de spectatori și un rating de 2,12 în rândul publicului adult între 18-49 de ani duminică.

Este o cădere abruptă față de cei 23,64 milioane de spectatori de anul trecut și de 5,3 în studiile demografice - ambele minime istorice. Scăderea de 56% în numărul total de spectatori este în linie cu scăderea audienței la Premiile Grammy (care au scăzut cu 51%), a Globurilor de Aur (cu 62%) și a premiilor Screen Actors Guild (52%).

În eșantionul de vârstă cuprins între 18-49 de ani, Oscarurile au scăzut cu 60%, ca și celelalte premii. Gala gândită de Steven Soderbergh, Stacey Sher și Jesse Collins a avut o mică porțiune de public fizic, deci a fost diferită ca anvergură față de edițiile anterioare. Părerile specialiștilor cu privire la gală au fost foarte amestecate, cu New York Post scriind cel mai acid că Oscarurile și-au „torturat” audiența cu o gală lungă de peste „trei ore insuportabile”.

Criticul Daniel Fienberg de la The Hollywood Reporter a notat că producătorii au pariat că Chadwick Boseman va câștiga postum premiul de interpretare, de aceea au plasat categoria „Cel mai bun actor principal” la sfârșitul galei, în speranța unui final apoteotic al ediției. Atunci când Anthony Hopkins (care nu era prezent fizic) a câștigat cu filmul The Father, gala s-a terminat abrupt, cu o dezamăgire pentru pierderea trofeului de către favorit.

Exploreaza subiecte similare:

Steven Soderbergh

Alte știri din cinema

Jupiter's Legacy: cum faci ordine într-o lume dezlănţuită?

Serialul cu supereroi este disponibil pe Netflix din 7 mai

Noul spot TV cu Loki promite o călătorie cu senzaţii tari

Serialul semnat de către Kevin Feige şi de studiourile Marvel va duce lucrurile la nivel cosmic pe măsură ce Zeul Neascultării - Loki (Tom Hiddleston) - intră în centrul acţiunii

Jupiter's Legacy, o "obsesie timp de trei ani şi jumătate"

Iată ce are de spus Mark Millar despre serialul cu supereroi Jupiter's Legacy

Armată de drone pentru promovarea action-ului Without Remorse

Filmul cu Michael B. Jordan a avut parte de o promovare inedită din partea Amazon

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells