Recomandări TV. Suspans, acțiune și adversari redutabili în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 21 Mai 2018
Iată ce putem să urmărim pe micul ecran de luni până duminică

Săptămâna care tocmai a început e presărată pe micul ecran cu filme care au un element comun - adversarii protagoniștilor sau eroii înșiși sunt oponenți redutabili, fie că universul creat este unul horror, SF sau realist. Iată șapte filme și seriale TV de neratat pe micul ecran săptămâna aceasta. Rubricile Filme TV și Seriale TV vă stau la dispoziție pentru oferta completă.

Seriale TV. Westworld (2016)
Luni, 21 mai, ora 20:00, HBO
Un nou episod din sezonul doi al serialului SF se difuzează luni seara. Dacă în primul sezon avem o investigație psihologică lentă asupra identității artificiale, sezonul doi este un fel de revoluție sângeroasă. Creaturile cărora li s-a negat liberul arbitru și acum îl au, trebuie să hotărască ce vor face. Așa că sezonul 2 are o altă atmosferă și o sensibilitate diferită. Femeile robot care sunt, în mod constant, victimele violenței sexuale, au o revelație și dau startul unei revolte.

SF. Life/Viață, primele semne (2017)
Marţi, 22 mai, ora 00:35, HBO
Un thriller extrem de înfricoşător şi de trepidant, filmul începe cu o expediţie în spațiu pentru descoperiri ştiinţifice si apoi se transformă într-o producție plină de tensiune ce va impregna tot filmul, pe măsură ce aflăm mai multe despre o formă de viaţă extraterestră, care se află la bordul navei. Echipajul va intra în contact cu un organism unicelular, care ulterior s-a divizat de mai multe ori devenind un organism complex. Rebecca Ferguson o interpretează pe Dr. Miranda North, un microbiolog care trebuie să-i protejeze pe pământeni de orice pericol pe care l-ar întâlni în spaţiu.

Horror.  Don't Breathe/Omul din întuneric (2016)
Miercuri, 23 mai, ora 21:40, Digi Film
În Omul din întuneric, trei prieteni care au comis o serie de furturi plănuite perfect au decis să dea o lovitură finală atunci când au auzit de un om orb care trăiește singur într-un cartier părăsit din Detroit. Dar le lipsesc câteva informații cruciale. Acest bărbat este neobișnuit de înzestrat și este nemilos la modul absolut, până în punctul în care pare aproape suprauman. Nu le permite să obțină banii fără o luptă până la capăt...

Serial TV. The Terror (2018)
Joi, 24 mai, ora 22:00, AMC
Pe 24 mai, de la ora 22:00, AMC difuzează ultimul episod din primul sezon al serialului producție proprie „The Terror”. Până când vom afla cu toții finalul cinematografic, știm că în realitate soarta expediției britanice a fost una cruntă. După trei ani de frig, foamete și frică, vasele HMS Terror și HMS Erebus au fost abandonate între ghețurile care le înconjurau în Trecătoarea Victoria (aflată în teritoriul arctic Nunavut), în aprilie 1848. Oamenii au plecat pe jos, pe gheață, sperând să ajungă în siguranță la un avanpost de comerț cu blănuri al Hudson Bay Company. Pe traseu, lucrurile au luat o întorsătură înspăimântătoare.

SF. The Thing/Creatura (2011)
Vineri, 25 mai, ora 22:00, AMC
Povestea din The Thing (1982, regia John Carpenter), un thriller clasic despre paranoia şi un studiu asupra încrederii, cu efecte speciale de pionerat, este readusă pe micul ecran, în remake-ul cu titlu omonim. Temele paranoiei şi izolării sunt aceleaşi ca în filmul lui Carpenter. The Thing datează din 1938, când cunoscutul scriitor de science-fiction, John W. Campbell Jr. a publicat nuvela de groază “Who Goes There?”, o poveste terifiantă care relatează întâmplările dintr-o bază de cercetare din Antarctica, când cercetătorii dezgroapă din gheaţă o navă extraterestră. Odată cu aceasta, o ființă terifiantă va ieși la suprafață - capabilă să replice ADN-ul victimelor sale.

Dramedie. Young Adult/Tânăra adultă (2011)
Sâmbătă, 26 mai, ora 22:10, Diva
Mavis Gary, o fostă regină a balului, de 37 de ani, se întoarce acasă pentru a-l recuceri pe fostul iubit din liceu, căsătorit între timp. Se aliază în mod surprinzător cu un fost coleg, alături de care înfruntă realităţile vieţii de adult. Cu Charlize Theron, J.K. Simmons, Patrick Wilson.

Thriller.  John Wick (2014)
Duminică, 27 mai, ora 22:30, PRO TV
John Wick este singurul om care a supraviețuit după ce s-a rupt de lumea întunecată a ucigașilor profesioniști, iar acum este atras din nou în vârtejul morții. Telespectatorii vor avea parte de  tiruri de armă, lupte cu arme albe, curse de mașini și multă luptă corp la corp. John Wick, inspirat dintr-un roman grafic este un thriller cu asasini, cu o vibrație realistă și un decor de pe altă lume. Un Keanu Reeves cu plete, barbă și costum joacă rolul principal.

Exploreaza subiecte similare:

Westworld, Life, Don't Breathe, The Terror , The Thing, Young Adult, John Wick

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells