Recomandări TV. Revoluție, război, victorie și remușcare în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 25 Iun 2018
Cele mai bune filme programate de luni până duminică pe micul ecran
Începutul de săptămână ne îndeamnă la răsfoirea programului TV pentru a bifa cele mai interesante producții programate pe micile ecrane, filme de neratat, captivante prin mesaj, acțiune, fiorii produși telespectatorului și interpretarea actorilor. Iată ce filme vom urmări de luni până duminică. Nu ezitați să consultați programul TV integral sau secțiunile dedicate Filmelor și Serialelor TV.

SF. Rise of the Planet of the Apes (2011)
Luni, 25 iunie, ora 18:15, HBO
Evoluţia devine revoluţie în acest lăudat film din 2011, care restartează complet seria Planeta maimuţelor şi ne arată cum primatele, în urma testării unui medicament ce ar putea vindeca maladia Alzheimer, devin tot mai inteligente şi îşi proclamă libertatea în faţa oamenilor. James Franco, Freida Pinto şi John Lithgow interpretează convingător rolurile umane, dar toţi ochii sunt pe Andy Serkis, care îi dă viaţă liderului maimuţelor, Caesar, prin tehnica stop-motion.

Dramedie. La pazza gioia (2016)
Marţi, 26 iunie, ora 17:05, CineMAX
Producția italian-o franceză Nebune de fericire, selectată în secțiunea Quinzaine des réalisateurs, la Cannes, în 2016, deținătoarea Premiului publicului, la Valladolid, în același an și prezentată la TIFF, în 2017, rulează pe micul ecran, prezentând o prietenie imprevizibilă și emoționantă, între două fugare. Afișul filmului face trimitere la clasicul „Thelma și Loiuse”, iar subiectul susține comparația. Asemena fugarelor Thelma și Loiuse, care vor să evadeze din propria viață, Beatrice (Valeria Bruni Tedeschi) și Donatella (Micaela Ramazzotti) fug din sanatoriul de psihiatrie din Toscana, fiecare cu propria agendă.

Dramă. The Deer Hunter (1978)
Miercuri, 27 iunie, ora 1:05, TNT
The Deer Hunter, film regizat de Michael Cimino, cu Meryl Streep, Robert De Niro, John Cazale, John Savage şi Christopher Walken este despre pierderea inocenței Americii în Razboiul din Vietnam. Într-un orășel industrial din Pennsylvania, trei muncitori, Michael (Robert De Niro), Steven (John Savage) si Nick (Christopher Walken) sunt chemați în armată pentru a pleca în război. Inainte de a-și părăsi prietenii, Steven se însoară. iar căsătoria și nunta devin și o petrecere de adio pentru proaspeții recruți. Fimul sare apoi în Vietnam. Toți trei prietenii sunt luați prizonieri și reușesc în cele din urmă să scape, dar cu consecințe tragice.

Men in Black 3 (2012)
Joi, 28 iunie, ora 21:30, PRO TV
O surpriză plăcută a anului 2012, Men in Black 3 ni-l arată pe Will Smith din nou în costumul negru al agentului J, scos din sărite mai mult ca niciodată de ursuzenia imperturbabilă şi răspunsurile în doi peri ale partenerului său, agentul K (Tommy Lee Jones). Când Boris (Jemaine Clement), un extraterestru deosebit de periculos, evadează dintr-o impenetrabilă închisoare lunară şi pleacă în timp pentru a-l ucide pe agentul K înainte ca acesta să-l captureze, J trebuie să facă acelaşi lucru pentru a-şi salva partenerul şi, o dată cu el, întreaga omenire. Josh Brolin îl interpretează pe agentul K la tinereţe.

Film românesc. Mere roșii (1976)
Vineri, 29 iunie, ora 20:00, National 24 Plus
„Mircea Diaconu conturează cu puritate şi sinceritate chipul unui medic chinuit de dorinţa de a-şi salva pacienţii din ghearele morţii, suferind odată cu ei în timp ce le aude gâfâiturile disperate. Prin pasiunea sa, el seamănă cu un Don Quijote în luptă cu moartea, căreia reuşeşte să-i smulgă câţiva oameni deja condamnaţi. Celelalte personaje sunt descrise şi ele cu temerile şi gândurile lor: dr. Mitroi (Ion Cojar) - invidios şi carierist, Gică (Florin Zamfirescu) - temător, Ion Gheghe (Ernest Maftei) - guraliv, Suzi (Angela Stoenescu) - speriată de ameninţări, dar devotată, procurorul (Mitică Popescu) - un om corect din punct de vedere profesional”, scrie un cinefil la pagina de pe Cinemagia a filmului.

The Words/Hoțul de cuvinte  (2012)
Sâmbătă, 30 x 23:00, Antena 1
Rory Jansen (Bradley Cooper), un scriitor care face eforturi pentru a supravieţui de azi pe mâine, aspiră să devină următoarea vedetă din lumea literară. Când descoperă un manuscris pierdut, aflat într-o servietă veche, afectată de intemperiile vremii, îşi dă seama că a găsit ceva nemaipomenit, o operă pe care şi-ar dori să o fi scris chiar el. Rory hotărăşte să treacă drept autorul acelei cărţi şi obţine, în sfârşit, recunoaşterea literară pe care şi-o dorea cu atâta aviditate. Dar, exact când tânărul scriitor se bucura de culmile succesului, un misterios Bătrân (Jeremy Irons) îl găseşte pentru a-l confrunta cu revelaţia că, de fapt, el este adevăratul autor al romanului.

Real Steel (2011)
Duminică, 1 iulie, ora 20:00, PRO TV
Charlie (Hugh Jackman) este un fost boxer care, după ce boxul cu pugilişti umani devine depăşit, şi este înlocuit cu cel, mult mai dur, cu roboţi, intră în circuitul de meciuri trăind de pe o zi pe alta cu roboţi vechi şi adesea învinşi. Problemele lui devin şi mai mari când trebuie să aibă grijă de fiul său Max (Dakota Goyo), un puşti foarte înfipt care va reuşi să-i dea viaţa peste cap. După câteva peripeţii în underground-ul luptelor ilegale, cei doi vor reuşi să iasă la suprafaţă cu ajutorul improbabil al unui robot de generaţie veche.


Exploreaza subiecte similare:

Rise of the Planet of the Apes, La pazza gioia, The Deer Hunter, Men in Black 3, The Words, Real Steel, Mere roşii

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
pe 16 ianuarie 2021 15:58
Comentariu șters

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells