Recomandări TV. Poveşti răscolitoare, în filmele săptămânii

de Gloria Sauciuc în 12 Feb 2018
Iată şapte dintre cele mai bune filme programate săptămâna aceasta pe micul ecran
Săptămâna aceasta suntem invitaţi să (re)descoperim pe micile ecrane poveşti răscolitoare - de la jurnalul intim al lui Joe (Charlotte Gainsbourg), expus în filmul Nymphomaniac, la o poveste despre onoare în The Light Between Oceans şi la una  despre adevăr și reconciliere în The Reader, o dramă ce arată cum ajunge să se împace o generație cu crimele făcute de o alta. Consultaţi rubricile Filme la TV şi Seriale TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Interzis minorilor. Nymphomaniac: Volume 1 (2013)
luni, 12 februarie, ora 00:30, Pro Cinema
Nymphomaniac - volumul I aduce pe marile ecrane o abordare sensibilă asupra unui subiect altfel greu de înghiţit. Nymphomaniac - volumul I este o cronică la persoana întâi, acţiunea filmului derulându-se integral în flashback-urile lui Joe (Charlotte Gainsbourg). Protagonista relatează la persoana întâi experienţele vieţii sale, interlocutorul ei fiind Seligman (Stellan Skarsgard) „un evreu antisionist", practic raisonneur-ul filmului. Acest martor al relatării lui Joe poate fi un alter-ego al regizorului Lars Von Trier, ţinând cont şi de presupusa origine evreiască a lui. Tema nimfomaniei este privită non-critic (martorul lui Joe o consolează chiar pe aceasta în câteva rânduri), şi suprinsă cantitativ, ca fenomen în sine, cu scene grafice şi close-up-uri pe organele sexuale. Tonul este destul de sumbru, singurătatea ar putea fi una dintre temele filmului, şi paralizia sufletească.
 
Caz real. 21: Șansa vieții lui (2008)
marţi, 13 februarie, ora 19:40, AMC 
Șansa vieții lui, filmul de aventuri al casei Columbia Pictures, este inspirat de povestea adevărată a unui grup de tineri supradotați, care au păcălit Vegas-ul cu milioane de dolari.
 
Romance. The Light Between Oceans
miercuri, 14 februarie, ora 17:55, Digi Film 
Povestea îngrijitorului unui far și a soției lui, care trăiesc pe coasta de vest a Australiei, și care cresc un copilaș salvat de pe o barcă cu vâsle eșuată. E filmul pe platourile căruia s-a înfiripat relaţia dintre Michael Fassbender şi Alicia Vikander.
 
Dramă. Changeling (2008)
joi, 15 februarie, ora 17:25, TV1000 
O dramă emoționantă și provocatoare despre povestea unei femei care luptă cu îndârjire, încăpățânare și mult curaj, și reușește să învingă poliția coruptă, deschizând o nouă era a demnității și egalității omului în fața legii.  Inspirat dintr-un caz real, care a dat peste cap sistemul legal din California, filmul este povestea unei femei aflate în căutarea adevăratului ei fiu. Acţiunea este plasată în Los Angeles, în perioada Prohibiţiei, anul 1928.
 
Dramă. The Reader (2008)
vineri, 16 februarie, ora 00:35, FilmCafe
Filmul începe în Germania de după război, când Michael Berg, un adolescent, se îmbolnăvește și primește ajutorul Hannei, o străină cu vârstă de două ori mai mare decât el. Michael este convalescent după scarlatină și o caută apoi pe Hanna, că să-i mulțumească. Cei doi sunt atrași curând într-o poveste pasională secretă.  Michael descoperă că Hannei îi place să i se citească, iar relația lor, doar fizică la început, devine mai profundă. Hanna este vrăjită când Michael îi citește „Odiseea” „Huck Finn” și „Doamna cu catelul”. în ciudă relației lor intense, Hanna dispare în mod misterios într-o zi, iar băiatul rămâne confuz, cu inima sfărâmată.  Opt ani mai târziu, Michael este student la drept și asistă la procesele de crime de război intentate naziștilor. Este uimit să o regăsească pe Hanna în calitate de acuzată într-unul dintre procesele privind crimele de război. Trecutul femeii este dezvăluit, iar tânărul descoperă un secret care are consecințe asupra vieților lor. 
 
Live-action. Maleficent (2014)
Sâmbătă, 17 februarie, ora 20:00, Antena 1
Maleficent își protejează de bună voie casa, regatul pădurii peste care domnește, și toate creaturile care care salasuiesc aici, dar o trădare mișelească transformă inima pură a lui Maleficent în stană de piatră. Condusă de o dorință de răzbunare necontenită și de o pasiune înverșunată de a-și proteja pământul de invadatori, acum răzbunătoarea și nemiloasa Maleficent aruncă un blestem irevocabil asupra copilei nou-născute a regelui oamenilor, Aurora. 
 
SF. Elysium (2013)
Duminică, 18 februarie, ora 18:55, AXN
După succesul extraordinar al primului său film, District 9, regizorul Neill Blomkamp a decis să continue pe linia demascării inegalității sociale și a discriminării rasiale prezente în lumea de azi. Ideea de a suprapune imagini înfățișând bogăție luxuriantă și sărăcie extremă nu este nouă pentru Blomkamp. Elysium este destinat celor extrem de bogaţi, pe când Pământul - acum cu condiţii neprielnice vieţii - a rămas celor săraci. 

Exploreaza subiecte similare:

Nymphomaniac: Volume 1, Charlotte Gainsbourg, 21, Changeling, The Light Between Oceans, Michael Bergin, Elysium, Maleficent, The Reader

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells