Recomandări TV. Personaje istorice memorabile, fantasy, crimă și horror

de Gloria Sauciuc în 3 Sep 2018
Iată cele mai interesante titluri din oferta micului ecran

Biografic. Joan of Arc (1999)
Luni, 3 septembrie, ora 20:10, TVR 2

Eroina rezistenței populare a francezilor, canonizată mai târziu de către catolici a inspirat mai multe filme. În The Messenger: Story of Joan of Arc 1999, Luc Besson o pune în rolul principal pe Milla Jovovich, care o conturează pe Ioana D'Arc mai degrabă drept o femeie-soldat. Totuși, Joan of Arc (1999), film canadian de televiziune pe care canalul TVR2 îl difuzează duminică, film cu Leelee Sobieski (foto colaj) este adolescentă blondă cu ochi albaștri, atrăgătoare, sensibilă și care primește mesaje divine. Totuși, primul film despre eroina francezilor este The Passion of Joan of Arc (1928), un film mut semnat Carl Th. Dreyer și devenit unul dintre clasicele genului. Cauza pentru care a luptat: Ioana d'Arc a trăit în secolul XV, în plină derulare a războaielor dintre francezi pe de o parte și alianța englezilor și a burgunzilor pe de alta. Trăind revelații religioase și dorind să ajute în lupta contra invadatorilor, Ioana devine lider militar având susținerea regelui Franței, Carol al VII-lea. Capturată de burgunzi și arsă pe rug, Ioana d'Arc devine martir și ulterior este canonizată.

Crimă. We Own The Night (2007)
Marţi, 4 septembrie, ora 18:05, AMC

Un film mocnit și contemplativ, care pune prea mult accent pe o teză morală. Ceea ce lipsește dintr-un film altfel captivant sunt micile surprize care ar putea să-l departajeze de restul filmelor cu gangsteri. Și totuși, producția are un mare merit: pare profounda și încărcată de semnificație. Pe lângă asta, sunt declarațiile Evei Mendes de la Cannes - unde a avut loc avanpremieră filmului-despre prima ei scenă de sex din carieră, despre inhibiții și cum le-a alungat cu un pahar de tărie. Povestea lui James Gray - Noaptea e a noastra/We Own The Night se joaca permanent cu niste elemente familiare cinefilului, ce leviteaza intre clasic si desuet: doi frati se afla de parti diferite ale legii; imigranti din prima generatie, bat la poarta visului american prin procedee ilegale.

Istoric. The Other Boleyn Girl (2008)
Miercuri, 5 septembrie, ora 17:50, TV1000

Povestea a două frumoase surori, Anne (Natalie Portman) și Mary Boleyn (Scarlett Johansson), care, împinse de ambiția oarbă a familiei, intră în competiție pentru iubirea lui Henry al VIII-lea (Eric Bana), un rege chipeș și plin de pasiune. Deși în final ambele femei vor ajunge în patul regelui, numai una va reuși să urce pe tron, dar pentru o domnie scurtă și tulbure...

SF. Oblivion
Joi, 6 septembrie, ora 18:00, Film Now

 Tom Cruise evoluează în Misiune imposibilă pe marile noastre ecrane iar pe micul ecran îl putem urmări în Oblivion. În 2005, cu cinci ani înainte să regizeze primul său lung metraj, Tron: Legacy, Joseph Kosinski a scris o povestire de 12 pagini intitulată „Oblivion”. Acea aventură SF care se petrecea în 2077, șaizeci de ani după ce o invazie extraterestră a iradiat Terra, urmărește povestea lui Jack, un mecanic care trăiește pe o planetă aproape distrusă, care e nesigur de locul său în Univers. Deși neînfricatul pilot este ultimul mecanic care repară drone staționat pe planeta noastră, nu se sfiește să conteste orice formă de autoritate și e atras în mod inexplicabil să dorința de a salva ce se mai poate din lumea așa cum o știa el o dată. Când o frumoasă străină se prăbușește cu nava ei chiar sub ochii lui, lumea lui începe să se clatine, căci aceasta începe să-i pună sub semnul întrebării toate convingerile. 

Horror. Annabelle: Creation (2017)
Vineri, 7 septembrie, ora 21:30, HBO

Vineri se lansează pe marile ecrane The Nun iar pe micul ecran un film din același univers - Annabelle 2. Povestea începe la mijlocul anilor 1940, iar acțiunea se petrece zece ani mai târziu, de la mijlocul anilor ’50 până la sfârșitul acestora, explicând și cronologia deja stabilită în „Trăind printre demoni” și „Annabelle”. Iar din moment ce Annabelle a fost creată din dragoste, dragostea unui tată pentru fiica lui, scenaristul Dauberman a centrat fundația caracterului sinistru al acesteia pe tragedia supremă, pierderea unui copil și cât de mult sunt dispuși părinții să își aline durerea.

Fantasy.  Maleficent (2014)
Duminică, 9 septembrie, ora 10:50, Film Now

În ultima zi de vacanță, copiii pot urmări unul dintre rarele filme pe care le mai face Angelina Jolie în calitate de actriță. Maleficent își protejează de bună voie casa, regatul pădurii peste care domnește, și toate creaturile care care salasuiesc aici, dar o trădare mișelească transformă inima pură a lui Maleficent în stană de piatră. Condusă de o dorință de răzbunare necontenită și de o pasiune înverșunată de a-și proteja pământul de invadatori, acum răzbunătoarea și nemiloasa Maleficent aruncă un blestem irevocabil asupra copilei nou-născute a regelui oamenilor, Aurora.

Fantasy.  Into the Woods (2014)
Duminică, 9 septembrie, ora 13:30, Antena 1

Inspirat de multi-premiatul muzical cu același nume, Into the Woods ne poartă din nou în lumea basmelor: personaje din Scufița Roșie, Rapunzel, Cenușăreasa și Jack și vrejul de fasole interacționează inedit într-o poveste despre un băcan și soția lui (James Corden și Emily Blunt, foto colaj), care vor să-și întemeieze o familie. „O distribuţie de excepţie, un regizor specialist în muzicaluri, o revizitare a unora dintre cele mai populare poveşti şi câteva cântece care au făcut istorie pe Broadway, iată principalele puncte de atracţie ale lui Into the Woods/În inima pădurii”, scria Cinemagia la data lansării filmului pe marile ecrane.

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells