Recomandări TV. Personaje iconice, filme cult și drama romantică The Light Between Oceans, cu Michael Fassbender și Alicia Vikander

de Gloria Sauciuc în 13 Nov 2017
Iată recomandările noastre din oferta canalelor TV de la noi

Săptămâna aceasta, Johnny Depp îl portretizează pe unul dintre cei mai iubiți rău-făcători ai Americii, în filmul Public Enemies, iar filmul care i-a făcut să se cunoască și îndrăgostească pe Michael Fassbender și Alicia Vikander, The Light Between Oceans, e difuzat vineri. Impresionantul film cult The Green Mile poate fi văzut pe micul ecran sâmbătă.  Consultați rubricile Filme la TV și Seriale pentru oferta completă a canalelor de la noi.

Acțiune. Public Enemies (2009)
Luni, 13 noiembrie, ora 21:30, TV1000

Pentru americanii anilor ’30, care-și pierduseră economiile de-o viață și rămăseseră pe drumuri flămânzi, John Herbert Dillinger nu a fost doar un hoț, ci un erou care a spart băncile ce provocaseră colapsul societății, tragedie la care guvernul asistase neputincios. Imediat după ce a ieșit din închisoare, până spre sfârșitul lui iunie 1934, Dillinger a spart rând pe rând băncile din Midwest, atrăgând atenția întregii națiuni, dar în special cea a lui J. Edgar Hoover și a proaspăt înființatului său Birou de Investigații.

Dar Dillinger și oamenii săi se dovedeau mult mai buni decât agenții FBI; erau oameni duri și rapizi, care-și făcuseră „școala” în pușcării, și aveau de partea lor câteva atu-uri. Știau să mânuiască cele mai noi arme automate, știau să profite de pe urma sistemului public de siguranță fragmentat, care nu avea încă acoperire națională, conduceau la nivel de artă mașini Ford V8 cu care reușeau să părăsească rapid scena și, mai ales, profitau de pe urma antipatiei populare față de bănci, un sentiment ce căpătase o amploare tot mai mare.

Horror. The Forest (2016)
Marţi, 14 noiembrie, ora 22:15, Digi Film

Cu The Forest se revine la horror-ul de școală veche, din acela cu care Hollywood-ul a dezobișnuit publicul încet-încet, cel puțin de la seria Saw încoace. Renunțând la arsenalul de violență, criminali în serie, unelte de tortură sau case bântuite, filmul revine la o poveste cu fantome într-un loc sinistru. Filmul încearcă să sperie prin rețete și clișee: o blondă frumoasă își cauta sora dispărută într-un ținut străin (Japonia), iar odată ajunsă acolo chiar primul pas începe cu o sperietură. Regizorul Jason Zada vrea să ne convingă că toată Japonia e o lume a supranaturalului, unde fantomele (și frica de ele) sunt o realitate zilnică. De aici, nu trebuie decât o pădure ca ele să se dezlănțuie - și de aici filmul trebuie văzut.

Aventuri. The Lost City of Z (2016)
Miercuri, 15 noiembrie, ora 22:05, Digi Film

Adaptarea magistrală și remarcabilă a lui James Gray a best-seller-ului despre exploratorul britanic Percy Fawcett și despre căutarea acestuia a unui oraș pierdut din Amazon este o poveste de modă veche plus o notă de nebunie de secolul XXI. Cine mai are ezitări față de capacităţile lui Charlie Hunnam ca protagonist de acţiune, ar trebui să nu le mai aibă de acum înainte.

Comedie. The Break-Up (2006)
Joi, 16 noiembrie, ora 22:10, Diva

Despărțiți, dar împreună … o comedie romantică neconvențională care urmărește povestea, de cele mai multe ori comică, alteori dureroasă, dar intotdeuna antrenantă, a unui cuplu care se îndreaptă spre destrămarea a ceea ce era odată o relație solidă și plină de dragoste.

Romance. The Light Between Oceans (2016)
Vineri, 17 noiembrie, ora 20:00, Digi Film

Recent căsătoriții Michael Fassbender și Alicia Vikander pot fi văzuți în The Light Between Oceans, povestea îngrijitorului unui far și a soției lui, care trăiesc pe coasta de vest a Australiei, și care cresc un copilaș salvat de pe o barcă cu vâsle eșuată.

Clasic. The Green Mile (1999)
Sâmbătă, 18 noiembrie, ora 22:00, AXN

The Green Mile este povestea pe care Paul Edgecomb o spune prin flashback prietenei sale, Elaine Connelly. Edgecomb retrãieste acum, într-o casã veche, dupã șase decenii, evenimentele petrecute în timp ce era gardian șef al sectorului condamnaților la moarte din penitenciarul Cold Mountain. Serviciul lui Edgecomb la Cold Mountain, în Sudul cuprins de marea crizã economicã, însemna supravegherea unui grup de criminali în asteptarea ultimului drum de-a lungul culoarului mortii, pe fâșia de linoleum verde ce îi va duce din celulele închisorii spre scaunul electric.

De-a lungul anilor, Edgecomb a strãbãtut acest drum cu multi condamnați. Nu a mai întâlnit însã niciodatã pe cineva ca John Coffey, un negru masiv condamnat pentru uciderea brutalã a douã surori în vârstã de 9 ani. Coffey are, cu sigurantã, si statura și puterea de a omorî pe oricine, dar comportamentul sãu contrasteazã puternic cu aparențele. Dincolo de firea sa simplã și naivã și de o îngrozitoare fricã de întuneric, Coffey pare sã posede un dar uluitor, supranatural. Edgecomb începe sã se întrebe dacã John Coffey era cu adevãrat vinovat de moartea celor douã fete.

ComedieNo Strings Attached (2011)
Duminică, 19 noiembrie, ora 19:50, Paramount Channel

Ceea ce începe ca o soluție ideală pentru nevoile fizice devine un pic altceva când Adam începe să-și dea frâu sentimentelor. Într-un final, amândoi se trezesc chinuindu-se să descurce legăturile în care s-au încurcat tot încercînd să le evite. Așa că ajung să-și pună întrebarea esențială: doi prieteni pot să facă sex fără să lase dragostea să se insinueze între ei? Ashton Kutcher și Natalie Portman sunt protagoniștii acestei comedii romantice.

Exploreaza subiecte similare:

Johnny Depp, Public Enemies, Michael Fassbender, The Light Between Oceans, The Green Mile, The Forest, The Lost City of Z, James Gray, No Strings Attached, Charlie Hunnam, Ashton Kutcher, The Break-Up

Alte știri din cinema

Ant-Man and the Wasp: Quantumania, primele reacții. „Un început puternic pentru faza 5”

Studiourile Marvel au încheiat Faza 4 cu mult-așteptatul Black Panther: Wakanda Forever

La aniversarea de 25 de ani, Titanic, filmul care a scris istorie, este din nou în cinematografe, remasterizat, disponibil în format 3D HFR

În ajun de Ziua Îndrăgostiților, publicul din întreaga lume poate trăi din nou, în cinema, povestea de dragoste epică, plină de acțiune, plasată în timpul călătoriei inaugurale a „nescufundabilului” Titanic, la acea vreme cel mai mare obiect în mișcare construit vreodată.

Revin la Festivalul Internațional de Film de la Berlin – trendurile 2023 și cronica 2020

Anul acesta nu voi lucra ca interpret, dar voi participa la Berlinale ținând cititorii Cinemagia la curent despre festivități, vedetele și în general filmele en vogue

Ramon: comedie absurdă sau fiasco narativ?

În ultimul film al lui Jesús del Cerro, Pavel Bartoș interpretează un țăran viticultor sărac cu duhul, dar bogat în peripeții

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells