Recomandări TV: „noul Game of Thrones”, un road-movie energic, clasice

de Gloria Sauciuc în 22 Ian 2018
Road-movie-ul American Honey e unul dintre cele mai interesante și noi titluri propuse de posturile TV săptămâna aceasta iar pe canalul HBO începe „noul Game of Thrones” - serialul Britannia

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV iar noi am selectat șapte filme de neratat în perioada 22-28 ianuarie. Pentru oferta completă, consultați rubricile Filme la TV și Seriale TV.

Acțiune. Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)
Luni, 22 ianuarie, ora 20:30, PRO TV
Celebrul personaj al romancierului Tom Clancy revine pe marile ecrane interpretat de Chris Pine. După o carieră în armată, Ryan se reinventează ca analist financiar și, aflat la Moscova, descoperă planurile unui magnat de a submina situația economică a Statelor Unite. Singur împotriva tuturor și lipsit de resurse, eroul va trebui să dea dovadă de o extraordinară inventivitate pentru a înclina balanța în favoarea sa: lupta devine personală și disperată când antagonistul îi răpește soția (Keira Knightley).

Premieră serial. Britannia (2017)
Marţi, 23 ianuarie, ora 20:00, HBO
Cel mai ambițios succesor al Urzelii Tronurilor, această dramă fantasy de la Amazon şi Sky este plasată în anul 43 d.Chr., în teritoriul Angliei de astăzi, unde armata romană înaintează spre nord pentru a cuceri pe celții conduși de femei-războinic și de druizi puternici care susțin că pot controla forțele lumii subpământene.
Kelly Reilly, David Morrissey, Zoe Wanamaker și Nikolaj Lie Kaas apar în film. Serialul de nouă episoade se va difuza în fiecare marți, de la ora 20, pe canalul HBO. Pe 23 ianuarie se difuzează primul episod.

Muzical. Chicago (2002)
Miercuri, 24 ianuarie, ora 21:30, TV1000
Roxie Hart, o actriță în aparență inocentă, care visează să-și schimbe viața monotonă cu ajutorul talentelor sale, este atrasă de mirajul șansei și a aventurii, întrevăzut în Orașul Vânturilor. Visul lui Roxie este sa aibă tot atât de mult succes ca și celebra actriță de vodevil, Velma Kelly. Roxie își vede visul îndeplinit atunci când, din cauza unor circumstanțe neobișnuite, se trezește în închisoare alături de idolul său, atât actrița cât și starleta fiind acuzate de crimă. Intre zidurile îmbătrânite ale închisorii Matron Morton, Roxie îl întâlnește pe legendarul avocat Billy Flynn. El este de acord să o apere în schimbul unei sume modeste. Cariera lui Roxie ia proporții, spre durerea mentorului său. Dar inteligenta domnișoară Kelly mai are niște ași în mânecă

Film de festival. American Honey (2016)
Joi, 25 ianuarie, ora 22:25, Digi Film
Regizoarea britanică Andrea Arnold a câștigat la Cannes - cel mai important festival de film al lumii - premiile juriului cu două filme, Red Road și cu Fish Tank. Ultimul ei film - și primul ei film american - American Honey urmărește un grup de tineri care parcurge țara vânzând abonamente la reviste și făcând tot felul de năzbâtii. În film apar debutanta Sasha Lane (prtagonistă), Shia LaBeouf și Riley Keough (fiica lui Lisa Marie Presley și nepoata lui Elvis Presley).

Film românesc. Acasă la tata (2015)
Vineri, 26 ianuarie, ora 20:30
Robert (Alexandru Papadopol) este un scriitor tânăr care trece printr-o criză. Decide să se întoarcă acasă în satul natal, prima dată după trei ani de la moartea mamei sale. Nici înainte nu își vizita părinții pea des și asta se reflectă în relația distantă pe care o are cu tatăl lui. Ajuns acasă, îi întâlnește doi dintre foștii colegi de clasă - pe Petrică - prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat și cu copii - și pe Paula - iubita lui din adolescență. În 24 de ore rescrie toate relațiile: cu tatăl lui, cu prietenul cel mai bun, cu prima iubire, cu trecutul.

Film mistery. Lupu (2013)
Sâmbătă, 27 ianuarie, ora 23:00, TVR 3
Ce se poate întâmpla în mintea unui adolescent de 16 ani când se îndrăgostește pentru prima dată? Lupu trăiește cea mai stranie vară din viața sa. Mama lui are un nou iubit, fata care se lipește de el pe holurile întunecate ale blocului e posibil să nu existe și tatăl mort îi cere ajutorul din camera alăturată. În regia lui Bogdan Mustață (scenarist Loverboy, regizor O zi bună de plajă).

Clasic. Reservoir Dogs (1992)
Duminică, 28 ianuarie, ora 22:00, Paramount Channel
Șase răufăcători, ce nu se cunosc între ei, sunt angajați de un cap al lumii interlope, Joe Cabot (Lawrence Tierney), cu care plănuiește să realizeze jaful perfect. Chiar de la început își atribuiesc nume false, pentru a nu deveni prea apropiați și să nu se poată identifica între ei.

Astfel, obositul de viață Mr. White (Harvey Keitel), hoțul în devenire Mr. Orange (Tim Roth), violentul Mr. Blonde (Michael Roth), paranoicul nevrotic Mr. Pink (Steve Buscemi) și Mr. Brown (Tarantino) sunt foarte siguri că planul lor va fi încununat de succes. Dar când poliția apare chiar în timpul jafului, membrii grupului sunt cuprinși de panică și într-un schimb de focuri unul dintre cei șase este ucis, iar altul rănit. Când cei rămași se adună la punctul de întâlnire prestabilit (un depozit), încep să suspecteze că unul dintre ei este polițist sub acoperire.

Quentin Tarantino impune în debutul său excepțional un stil nou și original. Filmul se bazează pe o idee originală și acțiune imprevizibilă cu replici acide, umor negru și violență estetică tipică viitoarelor filme ale regizorului.

Exploreaza subiecte similare:

Jack Ryan: Shadow Recruit, Britannia , chicago, American Honey, Acasă la tata, Lupu, Reservoir Dogs

Alte știri din cinema

Glass: dansul superputerilor şi al aşteptărilor

Este noul film al lui M. Night Shyamalan o dezamăgire?

În culisele comediei Faci sau taci: 20 de episoade de making-of

Distribuţia comediei „Faci sau Taci” poate fi observată într-un cadru diferit de cel în care publicul are ocazia să îi urmărească de obicei pe Augustin Viziru, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Diana Dumitrescu, Monica Bârlădeanu etc

Filmările la Black Widow vor începe în luna februarie

Scarlett Johansson reia partitura supereroinei într-un film de sine stătător

Oscar 2019 – Netflix a primit mai multe nominalizări decât în toţi anii de până acum

Compania de streaming face istorie cu 15 nominalizări primite

Părerea ta

Spune-ţi părerea
lili22 pe 22 ianuarie 2018 16:01
Filmul lui Tarantino ar merita vazut...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells