Recomandări TV. Filmele de acțiune domină săptămâna

de Gloria Sauciuc în 30 Iul 2018
Iată o selecție de filme din programul TV al săptămânii

Tom Cruise evoluează în Misiune imposibilă pe marile noastre ecrane iar pe micul ecran îl putem urmări săptămâna aceasta în Oblivion, Căpitanul America luptă cu The Red Skull iar Robert Downey Jr. va avea parte de o provocare fără precedent în filmul Furtună tropicală. Cu un Click pe butonul „TV” puteți accesa secțiunile „Filme la TV” și „Seriale la TV”, plus programul complet al canalelor de la noi.

Dramă. Mud (2012)
Luni, 30 iulie, ora 21:00, National TV
Mud, în regia lui Jeff Nichols, spune povestea unor Tom Sawyer şi Huckleberry Finn porniţi pe aventură de-a lungul fluviului Mississippi. Personajul al cărui poreclă dă şi numele filmului e jucat de Matthew McConaughey, iar iubita pe care acesta o aşteaptă pe o insulă pustie, pentru care a omorât un om, e jucată de Reese Witherspoon. Filmul curge cu lentoarea fluviului, dar personajele te fură cu povestea lor. Ellis şi Neckbone, de 14 ani, descoperă în timpul uneia din micilor lor escapade zilnice în natură un om refugiat pe o insulă din Mississipi. E Mud (Matthew McConaughey), tatuat, cu un pistol la care băieţii încep să râvnească. Însă, în acelaşi timp, Mud pare să creadă în iubire, o credinţă de care Ellis are nevoie disperată pentru a uita certurile zilnice pe care le vede acasă. În scurt timp, Mud îi pune la treabă pe cei doi adolescenţi: trebuie să repare o barcă cu care Mud va putea părăsi insula. Şi totuşi, pentru cei doi băieţi discernerea adevărului din vorbele evadatului e un lucru dificil. A ucis cu adevărat un om, e într-adevărurmărit de justiţie şi de vânătorii de recompense? Şi cine e această misterioasă femeie (Reese Witherspoon) care tocmai a debarcat în orăşelul lor din Arkansas?

Comedie de acțiune. Tropic Thunder (2008)
Marţi, 31 iulie, ora 23:10, Cinemax 2
Povestea este despre o producție super-greoaie de la Hollywood, cu o grămadă de actori ce nu și-au învățat rolurile, care nu munceau și care voiau să scape cât mai ușor. Desigur, regizorul nu are nici un control asupra situației, nimeni nu-l ascultă, ceea ce-l face să ia o decizie radicală. Astfel, el își duce castingul în jungla din sud-vestul Asiei, pentru a „crește realismul”. Acolo unde nu există maseuri, nu sunt secretare, și nici asistenți cu nemiluita, ca actorii să se murdărească până-n albul ochilor, se se umple de mocirlă și să simtă într-adevăr factorul frică. Din nefericire, realismul căutat va înseamna întâlnirea cu niște băieți răi până-n măduva oaselor, traficanți de droguri. Aceștia i-au luat pe actori drept agenţi federali sub acoperire şi n-au nici un pic de compasiune pentru „invadatorii americani”.

Acțiune. Shoot'em Up (2007)
Miercuri, 1 august, ora 23:05, TNT
Filmul scris și regizat de Michael Davis este despre un individ misterios – Mr. Smith (Clive Owen) – care își asumă responsabilitatea de a proteja un bebeluș de un grup de indivizi hotărâți să-l ucidă. Aia răii sunt conduși de Mr. Hertz (Paul Giamatti), iar Smith pentru a le veni de hac trebuie să facă echipă cu prostituată Dairy Queen (Monica Bellucci; numele personajului venind de la anumite fetișuri legate de lactație) și să afle de ce exact atâta lumea vrea să vadă copilul mort.

Clasic. The Shawshank Redemption (1994)
Joi, 2 august, ora 23:25, TV1000
Obligat să execute o sentinţă nedreaptă, fostul bancher Andy Dufresne (Tim Robbins) are parte în lungii ani de închisoare de o transformare emoţională hotărâtoare, însă greutăţile vieţii de după gratii nu îl fac să renunţe la o posibilă „izbăvire” prin forţe proprii, aşa că vreme de două decenii sapă un tunel care îl ajută până la urmă să treacă dincolo... Sub bagheta regizorală şi scenaristică a lui Frank Darabont, Robins şi Morgan Freeman oferă interpretări de excepţie, semnalate de altfel şi de nominalizările la Oscar primite.

Acțiune. Crank/Răzbunare și adrenalină (2006)
Vineri, 3 august, ora 23:50, Paramount Channel
Un asasin profesionist este injectat de un concurent cu un drog chinezesc care-i va opri inima atunci când viteza de circulaţie a sângelui va scădea; în consecință, Chevy Chelios (interpretat de Jason Statham) porneşte într-o cursă contracronometru prin Los Angeles pentru a se răzbuna, încercând totodată să găsească şi un antidot.

Supereroi. Căpitanul America: Primul Răzbunător (2011)
Sâmbătă, 4 august, ora 20:00, PRO TV
Căpitanul America, alter ego-ul Supersoldat al tînărului patriot Steve Rogers, și-a făcut pentru prima dată apariția în Universul Marvel în martie 1941, cu opt luni înainte de intrarea Statelor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial. Coperta, de neuitat, înfățișa un tînăr erou cu steagul Americii pe piept, care îi dădea un pumn lui Adolf Hitler. O asemenea atitudine politică îi plasa pe creatorii Joe Simon și Jack Kirby într-o poziție periculoasă, dar și deschidea pentru totdeauna drumul unui erou care avea să fie de partea celor care suferă din cauza tiraniei și a autoritarismului militar. Filmul din 2011 propune o abordare SF a realității istorice. Evenimentele și locațiile reale au fost introduse în universul Marvel, spunând, astfel, povestea originilor eroilor Marvel.

SF. Oblivion. Planeta uitată (2013)
Duminică, 5 august, ora 16:30, Film Now
Tom Cruise evoluează în Misiune imposibilă pe marile noastre ecrane iar pe micul ecran îl putem urmări în Oblivion. În 2005, cu cinci ani înainte să regizeze primul său lung metraj, Tron: Legacy, Joseph Kosinski a scris o povestire de 12 pagini intitulată „Oblivion”. Acea aventură SF care se petrecea în 2077, șaizeci de ani după ce o invazie extraterestră a iradiat Terra, urmărește povestea lui Jack, un mecanic care trăiește pe o planetă aproape distrusă, care e nesigur de locul său în Univers. Deși neînfricatul pilot este ultimul mecanic care repară drone staționat pe planeta noastră, nu se sfiește să conteste orice formă de autoritate și e atras în mod inexplicabil să dorința de a salva ce se mai poate din lumea așa cum o știa el o dată. Când o frumoasă străină se prăbușește cu nava ei chiar sub ochii lui, lumea lui începe să se clatine, căci aceasta începe să-i pună sub semnul
întrebării toate convingerile.

Exploreaza subiecte similare:

Mud, Jeff Nichols, Reese Witherspoon, Matthew McConaughey, Tropic Thunder, Shoot'em Up, Paul Giamatti, Clive Owen, Michael Davis, Monica Bellucci, The Shawshank Redemption, Tim Robbins, Morgan Freeman, Frank Darabont, Oblivion, Tom Cruise, Joseph Kosinski, Robert Downey Jr., Captain America: The First Avenger, Crank, Jason Statham

Alte știri din cinema

Deadpool 3 este în lucru. Va fi diferit de peliculele anterioare, spune Reynolds

Starul lui Deadpool a vorbit despre continuarea francizei în turneul său de promovare din China

Gotti și Holmes & Watson conduc lista nominalizărilor la Zmeura de Aur 2019

Câştigătorii vor fi anunţaţi pe 23 februarie, cu o zi înainte de premiile Oscar

„Distanța dintre mine și mine”, despre poeta Nina Cassian, la Trieste Film Festival

Filmul va fi proiectat în competiția internațională de documentare

John Wick 3 - controverse la proiecția de test. Ce a reproşat publicul scenelor de acțiune

Regizorul Chad Stahelski are de rezolvat o dilemă pentru versiunea finală...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells