Recomandări TV. Filme tematice de Paște, mister, comedie și fantasy

de Gloria Sauciuc în 22 Apr 2019
Iată cele mai bune titluri programate pe micul ecran de luni până duminică

Filmele tematice de Paște își fac loc în programul micului ecran, dar acestora le vom dedica un material de sine stătător, în zilele ce urmează. Săptămâna mai aduce un thriller-mistery marca Danny Boyle, comedii, din care un clasic al trupei comice Monty Python, muzical cu legendarii Gene Kelly si Rita Hayworth și originalul film Jumanji, cu Robin Williams. Bineînțeles, săptămâna începe pentru oricare cinefil iubitor de fantasy cu episodul 2 al ultimului sezon Game of Thrones.


Sezon nou. Serial Game of Thrones
Luni, 22 aprilie, ora 20:00, HBO
Cel de-al doilea episod din ultimul sezon al ultra-popularului serial Urzeala tronurilor se difuzează luni seară, după ce - săptămâna trecută - debuta sezonul 8 pe micile ecrane, cu o dezvăluire ce va modifica radical raportul de forțe dintre personaje. Primul episod a fost o trecere în revistă a momentelor importante din anterioarele sezoane și o defilare (la propriu și la figurat) a personajelor. Ultimul sezon va aduce bătălia epică a celor vii cu armata Regelui Nopții și va arăta cine va rămâne pe mult-râvnitul Tron de fier.

Mistery. Trance (2013)
Marţi, 23 aprilie, ora 00:35, HBO
Filmul lui Danny Boyle Trance/Capcana minţii, cu Rosario Dawson, James McAvoy, Vincent Cassel, începe ca un film despre un jaf, dar continuă ca un film psihologic, în care manipularea este cuvântul de ordine. Protagoniştii sunt prinşi într-un puzzle al sugestiilor mentale, al căutării amintirilor şi - din acest punct de vedere -Trance seamănă cu Inception (2010, regia Christopher Nolan). Numai că filmul lui Danny Boyle este realist, latura ştiinţifică a filmului nu depăşeşte limitele progreselor din domeniul psihologiei. Asta face filmul într-o oarecare măsură înfricoşător: înţelegem din film că, din punct de vedere clinic, e posibil ca sugestionarea unei persoane, prin hipnoză, să ducă la transformarea radicală a ei. Folosită în sens negativ (precum în film), e forma supremă de manipulare.

Comedie. Life of Brian (1979)
Miercuri, 24 aprilie, ora 16:50, AMC
Monty Python The Life of Brian este o comedie din 1979 a trupei comice Monty Python, care spune povestea lui Brian Cohen (Graham Chapman), un tânăr născut în aceeaşi perioadă şi în acelaşi loc cu Iisus Hristos şi care e luat el însuşi drept Mesia. Proteste la adresa filmului au început încă de la lansare. Scena cea mai controversată a fost finalul filmului: crucificarea lui Brian. Mulţi critici creştini au condamnat scena pe motiv că ia în derizoriu punerea pe cruce a lui Iisus, transformând un moment altfel grav al Noului Testament într-o scenă amuzantă.

Muzical. Cover Girl (1944)
Joi, 25 aprilie, ora 16:00, PRO CINEMA
Film în care joacă legendarii Gene Kelly si Rita Hayworth. Filmul şi-a cucerit faima şi datorită coregrafiei lui Stanley Donen dar şi muzicii lui Jerome Kern. Rusty Parker, o dansatoare de la un club de noapte din Brooklyn, viseaza sa devina un star de success pe Broadway. Ea participa la un concurs sa devina Cover Girl. Problema e ca ea ii trezeste amintiri dureroase producatorului John Coudair, amintiri legate de fosta lui iubire, dansatoarea Maribelle Hicks, care l-a parasit chiar la altar. Succesul pe care-l va obtine Rusty nu va fi pe placul lui Danny McGuire (Gene Kelly), patronul clubului in care au lucrat Rusty si iubitul ei. Din aceasta cauza ei se vor desparti si Rusty se va marita cu Noel, un bogat om de afceri. Insa faptul ca inima ii apartine in continuare ii va face viata amara. Asta pana in ziua in care va primi o piatra simbolica...

Film tematic. Barabbas (2012)
Vineri, 26 aprilie, ora 21:30, TVR 1
Inspirată de romanul lui Par Lagerkvist câștigător al premiului Nobel pentru literatură, drama urmărește destinul binecunoscutului personaj biblic. Când Pilat din Pont permite mulțimii să salveze un condamnat la moarte chiar în ajunul sărbătorii pascale, Barabba este cel ales, iar Iisus Hristos urmează să fie crucificat. Însă acolo unde istorisirea biblică se încheie, filmul regizat de Roger Young și avându-l pe Billy Zane ca protagonist urmărește călătoria spirituală a supraviețuitorului Barabba, care ajunge să descopere atât căința, cât și adevărata putere a credinței.

Film tematic. Risen (2016)
Sâmbătă, 27 aprilie, ora 20:00, PRO TV
Risen începe ca o anchetă a unui tribun roman din Iudeea şi continuă ca povestea unei transformări spirituale. Recomandăm filmul datorită perspectivei în care este abordat subiectul crucificării şi învierii lui Iisus. Filmul este o alternativă la producţiile tematice difuzate pe micile noastre ecrane. Perspectiva - cea a unui tribun roman - care pornește, din poziția forțelor imperiale de ocupație, o investigație cu privire la un misterios personaj și a adepților lui care ar putea, sau nu, să aibă legături de răscoalele evreiești împotriva ocupației romane - este originală. Firește că personajul în cauză este Hristos, iar punctul culminant sunt evenimentele cheie ale Noului Testament. Finalul este previzibil (și în The Greatest Story Ever Told, centurionul lui John Wayne dă semne de convertire la creștinism - „Cu adevărat acesta a fost Fiul lui Dumnezeu!”), dar - chiar și așa - l-am însoțit cu mare curiozitate și emoție pe protagonist în demersurile lui.

Fantasy/aventuri. Jumanji (1995)
Duminică, 28 aprilie, ora 17:30, Film Now
Alan Parrish (Robin Williams) este un băieţel care descoperă un joc misterios numit Jumanji. Atunci când îl joacă împreună cu prietena lui, Sarah, lucruri foarte ciudate încep să se-ntâmple, iar Alan este transportat într-o altă lume, în jungla fermecată din Jumanji, unde rămâne prizonier timp de 26 de ani. Mulţi ani după aceea, alţi doi copii, Judy şi Peţer, descoperă jocul în podul casei lui Alan şi, jucându-l, îl eliberează pe Alan din jungla în care supravieţuise până la vârstă de 38 de ani. Împreună, cei trei jucători trebuie s-o găsească pe Sarah, care între timp a crescut şi ea, pentru a termina jocul... înainte ca jocul să-i termine pe ei.

Exploreaza subiecte similare:

Game of Thrones, Risen, Trance, Barabbas, Jumanji, Cover Girl, Life of Brian, Robin Williams, Danny Boyle, Gene Kelly, Rita Hayworth

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells