Recomandări TV. Drame și spectaculoase filme tematice

de Gloria Sauciuc în 10 Apr 2017
Rubricile Filme la TV și Seriale TV vă stau la dispozitie cu oferta integrală a canalelor de la noi

Ziua de luni este, așa cum v-am obișnuit, a Recomandărilor TV. Iată, așadar, o serie de filme pe care le vom urmări în următoarele seri ale acestei săptămâni, cu producții tematice (Exodus, Noe, Ben Hur) mai aproape de weekend. Desigur, oferta canalelor TV de la noi este mult mai variată în titluri și genuri. Nu ezitați să accesați Rubrica TV pentru oferta completă a posturilor de la noi.

Luni, dramă. „Trezirea la realitate
Paramount Channel, ora 01:40
Becca (Nicole Kidman) și Howie Corbett (Aaron Eckhart) sunt doi soți a căror viață perfectă e dată peste cap când fiul lor Danny moare într-un accident. Becca încearcă să-și redefinească existența într-un peisaj suprarealist dominat de familii și prieteni plini de intenții bune. Experiențele cu ei o vor împinge să caute alinare într-o misterioasă relație cu un tânăr creator de benzi desenate, Jason (Miles Teller), și el cu problemele lui. Obsesia lui Becca pentru Jason o îndepărtează de la amintirile cu Danny, în timp ce Howie se afundă în trecut, căutând vindecare la persoane în stare să-i ofere ceea ce Becca nu poate.

Marți, film biografic. „The Brothers Warner
AMC, ora 17.45
The Brothers Warner este un portret intim a celor patru pionieri ai filmului care au fondat Warner Bros și au condus această companie mai bine de 50 de ani. Povestea lor include fotografii și imagini nemaivăzute până acum și este relatată de prieteni, membri ai familiei și persoane care i-au cunoscut personal și au trăit experiența Anilor de Aur ai Hollywood-ului.
Acești frați extrem de uniți au fost primii care au folosit mass-media pentru a educa, distra și informa publicul. Filmele lor au fost de multe ori extrase din paginile ziarelor. Harry Warner a fost mereu de părere că „cei care construiesc divertismentul unei națiuni au obligații mult peste obiectivul principal comercial care este Box Office-ul”.
Ascensiunea lor uimitoare, depășirea tragediilor personale și luptele lor sunt toate ilustrații ale realității în care trăiau. De la deschiderea primului cinematograf improvizat cu un cearceaf și scaune împrumutate până la crearea unuia dintre cele mai bune studio-uri din America – patru frați au construit un imperiu dintr-un vis și au revoluționat Hollywood-ul. 

Miercuri, dramă romantică. „L'eclisse” (1962)
TVR 2, ora 20.10
„Eclipsa” este al treilea și cel mai profund film din trilogia care mai cuprinde „Aventura” și „Noaptea”, semnată de Michelangelo Antonioni. Monica Vitti și Alain Delon sunt protagoniștii ei. O frumoasă tânără întâlnește un bărbat energic și fermecător, însă relația ce ia naștere între ei este sortită eșecului datorită condiției materiale a bărbatului. Prin povestea unei tinere care își părăsește iubitul, pentru ca apoi să se îndrăgostească de un alt bărbat, Antonioni duce până la ultimele consecințe estetica vidului, pusă în operă cu „Aventura”. Premiul special al juriului la Festivalul Filmului de la Cannes - 1962.

Joi, film tematic. Exodus (1960)
AMC, ora 02.10
În roulul principal, Paul Newman este un luptător de rezistență care ajută la salvarea a 600 de evrei dintr-un lagăr. Salvarea acestora reprezintă un nou început pentru o întreaga națiune. Regia este semnată de Otto Preminger.

Vineri, film tematic. Ben Hur (2010)
TVR HD și TVR 2, ora 20.10
Povestea unui tânăr nobil din Ierusalim, la începutul secolului I, condamnat pe nedrept pentru trădare şi ajuns sclav al cuceritorilor romani, care se converteşte la creştinism sub influenţa învăţăturilor lui Hristos.

Sâmbătă, film tematic. Noe
ProTV, ora 20.30
Plecând de la impresionanta poveste despre curaj, sacrificiu, speranță și mântuire, Darren Aronosfky aduce pe marele ecran Noah/Noe, cu Russel Crowe în rolul celui ales de Dumnezeu pentru o misiune extraordinară de salvare a celor inocenți înainte ca un potop apocaliptic să distrugă lumea. Este pentru prima dată când întreaga poveste este adusă pe marele ecran într-o ecranizare spectaculoasă, invitând publicul să vadă acele evenimente prin ochii și emoțiile lui Noe, și să-i însoțească familia în teama, credința, distrugerea și trimuful, greutățile și speranțele acelei experiențe extraordinare.

Duminică, film românesc. Love Building (2013)
ProCinema, ora 22.15
Acțiunea filmului se desfășoară într-o tabără menită să ajute relațiile de cuplu ajunse într-un moment critic. Paisprezece cupluri încearcă să își reconstruiască poveștile de dragoste participând la o serie de teme și exerciții ajutați de către psihoterapeuți și traineri. Cu Dorian Boguță, Dragoș Bucur, Emil Ciuhi, Eugen Lumezianu, Alexandru Papadopol, Adina Sfetcu.
 

Exploreaza subiecte similare:

Rabbit Hole, Nicole Kidman, Aaron Eckhart, The Brothers Warner, L'Eclisse, Michelangelo Antonioni, Monica Vitti, Alain Delon, L'Avventura, Exodus, Otto Preminger, Paul Newman, Noah, Darren Aronofsky, Russell Crowe, Love Building, Dragoş Bucur, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol, Ben Hur

Alte știri din cinema

Unde se va opri Inside Out 2? Noi recorduri pentru animaţia Pixar

Continuarea a încasat 1,44 miliarde de dolari, dar totalul s-ar putea să fie considerabil mai mare

Primul serial Alien termină filmările: acţiunea are loc pe Terra!

Alien: Earth îi are în rolurile principale pe Sydney Chandler şi Timothy Olyphant

Animaţie cu spermatozoizi, pregătită să... ejaculeze pe ecrane

Animaţia Spermageddon promite să fie la fel de ireverenţioasă ca Sausage Party

Timothée Chalamet învaţă să joace ping pong pentru Marty Supreme

Actorul din Wonka şi Dune interpretează un campion la tenis de masă

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells