Recomandări TV. Destine încercate pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 16 Oct 2017
Iată o serie de filme ce merită văzute pe micul ecran de luni, 16 octombrie, până duminică, 22 octombrie

Ziua de luni este, aşa cum v-am obişnuit, a recomandărilor TV, aşa că iată o selecţie a celor mai bune filme programate de posturile de la noi. Programul complet poate fi consultat accesând rubrica TV de pe website-ul cinemagia.ro. Filmele şi serialele au fiecare secţiuni de sine stătătoare, pentru găsirea rapidă a producţiilor programate la fiecare oră, în fiecare zi, pe orice canal. Noi am selectat pentru fiecare zi a săptămânii câte o recomandare, însă oferta posturilor de la noi este mult mai variată, practic pentru toate gusturile.

Serial. Absenţa
Luni, 16 octombrie, ora 22:00, AXN
în reluare marţi, 17 octombrie, ora 23:50, AXN

Cea mai importantă producție difuzată pe televiziunea AXN în acest sezon, noul serial de 10 episoade este, pe de o parte, un thriller procedural în care se caută un criminal în serie, cu o semnătură înfricoşătoare - decupează pleoapele victimelor; pe de altă parte, este o dramă de familie, în care personajul principal, Emily Bryne, agentă FBI, ţinută ostatică şi torturată timp de şase ani, încearcă să recâştige dragostea fiului, care acum are o mamă vitregă. Stana Katic interpretează rolul acestei agente FBI, care dispare în timp ce investighează cazul criminalui în serie. Emily este declarată moartă, dar după șase ani de la dispariție este găsită într-o cabană părăsită. Odată întoarsă acasă, întregul univers pe care îl cunoștea are acum alte coordonate: soțul s-a recăsătorit, copilul ei nu o mai recunoaște, fratele său încearcă să supraviețuiască. Peste toate, Emily nu își poate aminti ce i s-a întâmplat, iar în curând, se întoarce într-o vâltoare ce pare fără final.

SF. Ender's Game
marţi, 17 octombrie, ora 20:30, Pro Cinema

Romanul futurist Jocul lui Ender scris de autorul Orson Scott Card a fost lansat în 1985 și a devenit un clasic pe loc, câștigând râvnitele premii Hugo și Nebula și aprecierea a milioane de fani din întreaga lume. Producătoarea Linda McDonough a fost cucerită de inteligența și perspicacitatea poveștii despre un băiat înzestrat trimis în lumea milităriei. Este o poveste captivantă care inspiră discuții despre conducere, rezolvarea conflictelor și empatie", spune producătoarea. Ender Wiggin este un copil geniu, care a fost crescut să devină salvatorul speciei sale. Simte povara lumii, întotdeauna se luptă să facă ceea ce e bine, chiar dacă i se frânge inima. El învață rapid strategii de luptă dificile, impunându-se în fața tuturor colegilor lui și devenind astfel marea speranță a forței armate.

Dramă. Libertador
miercuri, 18 octombrie, ora 02:15, AMC
în reluare joi, 19 octombrie, ora 13:50, AMC

Un film biografic despre un luptător de legendă pentru eliberare de sub dominația spaniolă a unor state din America Latină... Simon Bolivar a luptat în peste 100 de bătălii împotriva dominației spaniole în America de Sud. El a călărit peste 100.000 de kiliometri. Acțiunea lui militară a acoperit dubul teritoriului cucerit de Alexandru cel Mare. Armata lui niciodată nu a cucerit, ci a eliberat.

Film de război. Where Eagles Dare
joi, 19 octombrie, ora 18:50, TNT

Unul dintre cele mai bune filme clasice de război, Acolo unde se avântă vulturii îi reunește în rolurile principale pe doi dintre cei mai mari actori americani din toate timpurile – Richard Burton și Clint Eastwood. Acțiunea este plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, intriga reprezentând-o capturarea de către naziști a unui general american care deține secretul misiunii finale a Aliaților având ca scop Debarcarea în Normandia. Cei care încă nu l-au văzut, cu siguranță au întâlnit fără să știe numeroase referiri la această peliculă atât de influentă în "pop-culture", încât a devenit până și sursă de inspirație tematică pentru numeroase jocuri pe calculator. Merită citită și cartea cu același nume a prolificului Alistair McLean, care a realizat simultan cu scrierea romanului și scenariul filmului.

Muzical. Dreamgirls
vineri, 20 octombrie, ora 21:00, Diva
sâmbătă, 21 octombrie, 13:45, Diva
duminică, 22 octombrie, 22:00, Diva

Apariţia modestă într-un show local, ce are ca scop căutarea de noi talente, a tinerelor din The Dreamettes - Deena Jones (Beyoncé Knowles), Lorrell Robinson (Anika Noni Rose) şi lidera de grup Effie White (Jennifer Hudson) - cu peruci ieftine şi costumaţie făcută cu propriile lor mâini, cu cântece şi paşi pregătiţi de fratele lui Effie, C.C. (Keith Robinson), le dă acestora speranţa că talentul şi visele lor pure vor fi remarcate şi le vor scoate din anonimat. Sunt tinere. Sunt frumoase. Sunt exact ceea ce caută Curtis Taylor Jr. (Jamie Foxx) este un vânzător de maşini care visează să-şi creeze propria afacere în muzică: să-şi deschida propria casă de înregistrări şi să-şi ducă sunetul muzicii pe undele radio, într-o perioadă în care drepturile civile erau doar şoptite.

Thriller. Gone Girl
sâmbătă, 21 octombrie, ora 22.30, Pro TV

În centrul atenţiei este Nick Dunne (Ben Affleck), proprietarul unui bar dintr-un orăşel din Missouri. În ziua celei de-a cincea aniversări a căsătoriei cu Amy (Rosamund Pike), Nick este avertizat de un vecin că uşa casei sale este larg deschisă. Urmele unei lupte îl fac pe Nick să contacteze poliţia, iar curând casa este cercetată de poliţista Rhonda Boney, care descoperă inadverdenţe între declaraţiile bărbatului şi indiciile de la faţa locului. Imediat se coagulează un extraordinar efort de căutare a „fetei dispărute”, numai că gafele făcute de Nick ameninţă să-i întoarcă împotrivă sutele de vecini dornici să ajute. Când cazul atrage atenţia presei naţionale, Nick îşi va da seama repede că este primul suspect într-un caz ce s-ar putea solda cu însăşi condamnarea sa.

Comedie. It's Complicated
Duminică, 22 octombrie, ora 18:05, Digi Film

Jane Adler (Meryl Streep, de două ori distinsă cu premiul Oscar) este mamă a trei copii mari, care are un restaurant și o patiserie în Santa Barbara. După zece ani de la divorț, Jane a reușit să aibă o relație de amiciție cu fostul ei soț, Jake (Alec Baldwin), avocat de meserie. Când Jane și Jake se regăsesc în afara orașului, la ceremonia de absolvire a fiului lor, situația începe să devină complicată. Depănarea amintirilor nostime din cei 19 ani de căsnicie... se transformă într-o aventură furtunoasă. Dar, ce te faci acum, că Jake e recăsătorit cu mult mai tanăra Agness (Lake Bell)! Cu alte cuvinte, Jane devine „cealaltă femeie”. Prins în mijlocul acestei romanțe reînnoite este și Adam (Steve Martin) un arhitect angajat de Jane să-i renoveze și să-i reinventeze bucătăria. Divorțat, de asemenea, Adam se indrăgostește de Jane, dar realizează curând că e prins într-un curios triunghi al dragostei.

Exploreaza subiecte similare:

Absentia , Ender's Game, Libertador, Where Eagles Dare, Dreamgirls, Gone Girl, It's Complicated

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
mihnea_aspru95 pe 19 octombrie 2017 17:00
GONE GIRL, de vazut si de revazut.
David Fincher, cel mai tare regizor al thrillerelor americane.

Insa, in 2019 va veni cu un SF, World War Z 2.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells