Recomandări TV. Comedii romantice și povești de dragoste memorabile pe micul ecran, de Ziua Îndrăgostiților

de Gloria Sauciuc în 13 Feb 2018
Iată o selecție de filme, programate de posturile TV de la noi, prezentate în ordine cronologică. Tate aceste producții sunt reluate și în zilele următoare pe micul ecran

It Could Happen to You (1994)
miercuri, 14 februarie, ora 10:55, TV1000

O comedie romantică, în care Nicolas Cage și Bridget Fonda au rolurile principale. El este un polițist însurat care câștigă la loterie și se hotărăște să împartă banii cu o chelneriță căreia, în loc de bacșis, îi promisese jumătate din eventualul premiu. Chiar dacă știi de la bun început încotro se îndreaptă, filmul are o dulceață irezistibilă. Charlie și Yvonne sunt atrași unul de celălalt, în timp ce Muriel plănuiește să divorțeze și să păstreze banii doar pentru ea. Finalul împrumută ceva din Miracle on 34th Street și patinează frumos între șarm și sensibilitate.

L'auberge espagnole (2002)
miercuri, 14 februarie, ora 11:10, Paramount Channel

O comedie romantică spumoasă, despre prima generație europeană care coexista în căminele studențești datorită burselor Erasmus. Să împarți apartamentul cu încă șapte persoane, care vorbesc fiecare altă limbă, poate fi extrem de amuzant. Xavier (Romain Duris) se simte instabil într-o lume instabilă. Nu și-a găsit încă drumul în viață, încă îl caută. Este un film despre inițiere. Călătoria în străinătate are acel ceva magic care ne face să ieșim din carapacea noastră, din prejudecățile pe care le cărăm după noi. Xavier ajunge și el să scape de prejudecățile sale.

Love Actually (2003)
miercuri, ora 12:00, Digi Film

Scenaristul Richard Curtis, deja celebru odată cu Patru nunți și o înmormântare, Notting Hill și Jurnalul lui Bridget Jones, a trecut și în spatele camerei regizând Love Actually – Pur și simplu dragoste. Ideea a fost de a pune la un loc mai multe povești de dragoste diferite. Distribuția cuprinde nume sonore ca Hugh Grant, Colin Firth, Liam Neeson, Emma Thompson, Rowan Atkinson, Laura Linney, Billy Bob Thornton.

The Wedding Singer (1998)
miercuri, ora 15:20, TNT

The Wedding Singer a fost un succes important pentru Adam Sandler: buget de 20 de milioane şi încasări de 120 plus cronici pozitive. Actorul are aici o partitură muzicală și actoriceasCă interesantă cu care cucerește și publicul, nu doar pe eroina lui Drew Barrymore.

Winter's Tale (2014)
miercuri, ora 16:05, Digi Film

Poveste de iarnă este un film despre miracole, destine încrucișate și primordiala luptă dintre bine și rău. Peter Lake (Colin Farrell) este un hoț neegalat în măiestrie, care nu s-ar fi așteptat în veci să-i fie inima furată de frumoasa Beverly Penn (Jessica Brown Findlay). Dar dragostea lor este condamnată. Ea este răpusă de tuberculoză, iar Peter se îndreaptă către o moarte mult mai violentă, pusă la cale de fostul său mentor, maleficul Pearly Soames (Russell Crowe). Peter încearcă din răsputeri s-o salveze pe iubita sa, prin ițele timpului. Peter are nevoie de un miracol, dar numai timpul va dezvălui dacă acesta va fi înfăptuit.

Kate & Leopold (2001)
miercuri, ora 17:40, TV1000

Adulții amatori de basme cu prinți pe cai albi vor fi încântați să vadă comedia romantică. Cei doi eroi ai poveștii de dragoste aparțin unor epoci diferite. Kate Mckay (Meg Ryan) trăiește în New York-ul zilelor noastre. Este o femeie preocupată de carieră, care nu pune preț pe sentimente. La un cu totul alt pol temporal (anul 1876) se află ducele Leopold de Albany (Hugh Jackman), un aristocrat pur sânge. Cei doi se vor îndrăgosti.

Stardust (2007)
miercuri, ora 17:40, Cinemax 2

Cu siguranță Stardust va plăcea spectatorilor iubitori de povești cu zâne și cu troli, cu inorogi și cu vrăjitoare, cu eroi care salvează personaje feminine și cu castele pe nori. Povestea lui Neil Gaiman, un scriitor care abordează post-Tolkien un subiect asemănător (după ce romanele sale Zeii americani sau Băieții lui Anansi au cu totul alte teme), publicată în 1998, inspiră filmul lui Matthew Vaughn. Povestea se desfășoară între două lumi: cea reală, în Anglia victoriană de sfârșit de secol XIX, și în lumea fantastică a Țării Zânelor, un loc de poveste, cu alte noțiuni pentru spațiu și timp. Cele două locuri, totuși, vor comunica în momentele-cheie.

The Light Between Oceans (2017)
miercuri, 14 februarie, ora 17:55, Digi Film

Povestea îngrijitorului unui far și a soției lui, care trăiesc pe coasta de vest a Australiei, și care cresc un copilaș salvat de pe o barcă cu vâsle eșuată. E filmul pe platourile căruia s-a înfiripat relaţia dintre Michael Fassbender şi Alicia Vikander.

Something's Gotta Give (2003)
miercuri, 14 februarie, ora 19:25, TNT

Premisa filmului este că prima dragoste adevărată poate să apară și la a doua tinerețe. Harry Sanborn și Erica Barry, respectiv Don Juan-ul îmbătrânit și romanciera de succes, divorțată, se implicâ într-o aventură cum nu și-au imaginat, în care emoțiile au rol central. Cei doi interpreți sunt Jack Nicholson și Diane Keaton.

What Women Want (2000)
miercuri, ora 20:10, TVR 2

Devenit deja unul dintre clasicii comediei romantice, What Women Want ne aduce cuplul memorabil Mel Gibson - Helen Hunt. Nick (Gibson) descoperă, după un şoc, că a căpătat un dar: poate auzi cele mai ascunse gânduri ale femeilor. La un moment dat nu mai suporta sa auda toate parerile femeilor despre barbați și chiar despre el.

American Pie (1999)
miercuri, ora 20:30, Paramount Channel

Campionul comediilor cu liceeni este fără îndoială Plăcintă Americană. Lansat în 1999, filmul a luat pe nepregătite publicul american, care s-a înghesuit cu mic cu mare să vadă aventurile extreme ale liceenilor obsedaţi să-şi piardă virginitatea în ultima lor vacanţă înainte de colegiu.

The English Patient (1996)
miercuri, ora 21:00, CineMAX

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, contele Almasy, trimis de Societatea Regală Britanică de Geografie să cerceteze deșertul Sahara, suferă arsuri îngrozitoare într-un accident aviatic. Vegheat de o infirmieră devotată și sensibilă, el își rememorează viața și, mai ales, povestea de dragoste intensă și interzisă care avea să-i schimbe destinul. Drama regizată de Anthony Minghella a sfârşit prin a câştiga nu mai puţin de nouă premii Oscar, având încasări totale de 230 de milioane de dolari.

Definitely, Maybe (2008)
Miercuri, ora 21:30, TV1000

O poveste de dragoste întinsă pe o perioadă mai mare de timp și plasată într-un mediu destul de convulsionat, cel al politicii. Protagonistul, jucat de Ryan Reynolds, este un barbat modelat de fiica lui, de cele trei femei de care a fost îndrăgostit (colegă de colegiu Emily - jucată de Elizabeth Banks, apoi prietena și confidenta sa, apolitica April - jucată de Isla Fischer și ambițioasa, independenta ziaristă Summer - interpretată de Rachel Weisz), de New York și de conjunctura politică. Reynolds strălucește în rolul unui bărbat în căutarea unei a doua șanse, în comedia romantică Definitely, Maybe.

Dirty Dancing (1987)
Miercuri, ora 22:00, TNT

Mișcările senzuale și magia dansului îi conduc pe protagoniști într-o furtunoasă poveste de dragoste. Aceștia sunt Baby Houseman, o adolescentă de 17 ani și instructorul de dans Johnny Castle. Johnny si Baby trebuie să lupte pentru a rămâne parteneri pe ringul de dans, dar și pentru a-și salva dragostea.

La La Land (2016)
miercuri, ora 22:00, FilmBox Extra HD

Scris şi regizat de Damien Chazelle, „La La Land” urmăreşte povestea Miei (Emma Stone), o actriţă aspirantă şi a lui Sebastian (Ryan Gosling), un muzician îndrăgostit de jazz, care se zbat să atingă succesul într-un oraş în care prea multe vise şi inimi sunt frânte zi de zi.

I Now Pronounce You Chuck and Larry (2007)
miercuri, ora 23:20, TV1000

Chuck și Larry sunt doi pompieri, prieteni la cataramă. Prietenia lor devine și mai strânsă (sau nu) când Larry își dă seama că are nevoie de un partener domestic (un fel de soț, adică) pentru a rezolva niște probleme legate de-o asigurare. Subiectul filmului este cât de departe poți merge pentru un prieten. Filmul este, până la urmă despre prietenie și despre cum protagoniștii au grijă unul de altul.

Exploreaza subiecte similare:

It Could Happen to You, Nicolas Cage, Bridget Fonda, L'auberge espagnole, Romain Duris, Love Actually, Hugh Grant, Billy Bob Thornton, Emma Thompson, Rowan Atkinson, Liam Neeson, Laura Linney, The Wedding Singer, Adam Sandler, Winter's Tale, Colin Farrell, Jessica Brown Findlay, Kate & Leopold, Stardust, The Light Between Oceans, Michael Fassbender, Alicia Vikander, Jack Nicholson, Diane Keaton, Something's Gotta Give, What Women Want, Mel Gibson, Helen Hunt, American Pie, The English Patient, I Now Pronounce You Chuck and Larry, Dirty Dancing, Definitely Maybe, La La Land

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells