Recomandări TV. Comedia și acțiunea dau tonul săptămânii

de Gloria Sauciuc în 19 Mar 2018
Iată ce filme putem urmări pe micile ecrane de luni până vineri

Cinemagia oferă, alături de programul complet al posturilor TV de la noi, rubrici de sine stătătoare cu Filme la TV și Seriale TV. Consultați programul pentru oferta completă, dacă printre recomandările de mai jos nu vă face niciun film cu ochiul.

Comedie ireverențioasă. Grimsby (2016)

Luni, 19 martie, ora 21:45, Digi Film

Filmul amuză şi şochează în egală măsură. „Grimsby se bazează pe umorul fizic pentru a-şi distra spectatorii. Reuşeşte în mare măsură datorită dedicaţiei actorilor, seriosul Mark Strong, specializat în ultima vreme în roluri negative, uimind cu dăruirea cu care se dezlănţuie în dementele situaţii imaginate de Sacha Baron Cohen. Printre testicole, spermă de la mai multe specii, pârţuri şi partide de sex cu dolofanele Rebel Wilson şi Gabourey Sidibe, filmul are timp să îl îmbolnăvească de SIDA pe Donald Trump şi să se amuze pe seama lui Daniel Radcliffe. Este un adevărat talmeş- balmeş, cu atenţie minimă pentru poveste şi atenţie maximă la deraierile episodice gata să te facă să pufneşti în râs”, scria Cinemagia la data lansării filmului.

Acțiune. Drive (2011)

20martie, ora 00:35, TVR 2

Un heist movie american cu urmăriri de maşini şi mafioţi sângeroşi în care, totuşi, s-a acordat o atenţie deosebită personajelor, care nu mai sunt simple marionete, ce aleargă de colo până colo cu pistolul în mână, şi milioanele de euro la subbraţ, ci au o viaţă interioară, şi spun o poveste dincolo de acţiunea propriu-zisă. Filmarea urmăririlor s-a făcut într-un stil proaspăt, care te pune, ca spectator, pe scaunul copilotului. The Driver (Ryan Gosling) e un cascador profesionist ziua şi şofer al lumii interlope pe timp de noapte. Nu contează în ce scop, el se simte cel mai bine la volan. Shannon (Bryan Cranston) e pe de o parte mentor, pe de alta managerul Şoferului. Singuratic şi indiferent la manevrele lui Shannon, șoferul o întâlneşte pe Irene (Carey Mulligan).

Comedie. Le carrosse d'or (1952)

Miercuri, 21 martie, ora 20:10, TVR 2

Camilla (Anna Magnani), vedeta unei trupe de teatru ambulant poposită într-o colonie spaniolă din America de Sud, stârneşte pasiuni şi gelozii în rândul nobililor, provocând chiar scandaluri politice. Viceregele îi dăruieşte caleaşca sa de aur, un tânăr ofiţer spaniol îi propune să trăiască împreună printre băştinaşi, toreadorul Ramon vrea să împartă cu ea gloria, iar Camilla trebuie să aleagă între cei trei bărbaţi care o curtează. Regia este semnată de Jean Renoir.

Comedie. Coming to America (1988)

Joi, 22 martie, ora 21:00, Diva

Prințul moștenitor din Zamunda, sătul de viața superficială pe care o duce și de faptul că urmează să se căsătorească cu o femeie pe care nu a văzut-o, hotărăște că a sosit timpul să se maturizeze. El pleacă incognito în America, unde intenționează să-și găsească sufletul pereche. Odată sosit aici, își ia o slujbă la un restaurant, dar lucrurile nu sunt așa cum vrea el... cel puțin la început.

Comedie. Superbad (2007)

Vineri, 23 martie, ora 21:30, TV1000

Filmul e în nota comică definită de petrecerile de adolescenți, gagurile de liceu și bârfele între majorete sau între membrii echipei de baschet. Seth și Evan sunt doi adolescenți neîndemânatici la toate, însă interdependenți. Acum sunt în ultimul an de liceu și petrec ultimele zile împreună, căci vor merge la facultăți diferite. Povestea filmului se petrece într-o noapte – în care trebuie să facă rost de băutură , cu care să meargă la petrecerea unui tip cool. Doar că pentru asta trebuie acte false, și așa cei doi ajung la un al treilea personaj – și mai tocilar – dar care are “ce trebuie” ca să între la un magazin de băuturi. Doar că magazinul e jefuit, iar cei doi trebuie să găsească altă cale de a intra la petrecere. Iar continuare merge pe această linie, desigur, nu lipsită de umor sau de momente de suspans.

Biografic. Hemingway & Gellhorn (2012)

Sâmbătă, 24 martie, ora 23:40, HBO

Hemingway & Gellhorn - povestea unuia dintre cele mai faimoase cupluri ale literaturii americane - a avut premiera mondială la Cannes. În regia lui Philip Kaufman, este povestea de dragoste dintre scriitorul american Ernest Hemingway (Clive Owen) şi Martha Gellhorn (Nicole Kidman), o femeie reporter de război de o faimă aproape egală cu cea a scriitorului, cu scene fierbinţi, într-un punct fierbinte al Europei: Spania din perioada războiului civil. Filmul se deschide cu o scenă din 1936, atunci când cei doi se întâlnesc pentru prima oară într-un bar din Key West. El, un scriitor faimos, ea, o jurnalistă în ascensiune şi viitor corespondent de război. Cei doi se reîntâlnesc încă o dată în Spania, unde ambii transmiteau ştiri de pe frontul sângerosului război civil spaniol. Hemingway urma să divorţeze în 1940 de cea de-a doua soţie, pentru a se căsători cu Martha Gellhorn. La rândul ei, aceasta urma să ajungă la celebritate, ca şi corespondent de război, iar după mai multe episoade de infidelitate i-a cerut lui Hemingway divorţul în 1945. Scriitorul i-a atribuit ei inspiraţia pentru romanul Pentru cine bat clopotele.

Acțiune. Atomic Blonde (2017)

Duminică, 25 martie, ora 21:50, Digi Film

Având la bază romanul grafic „The Coldest City”, Charlize Theron interpretează rolul unei letale asasine MI6, trimisă în Berlin să rezolve un caz de siguranţă naţională. Ea este un super-spion abil, senzual și sălbatic care depășește stadiul de super-erou absurd de fantezie. Cadrul pentru această poveste care avea să devină Atomic Blonde: Agenta sub acoperire este un singur timp și loc din istorie: Berlin, chiar înainte de căderea Zidului care a existat pentru 28 de ani.

Exploreaza subiecte similare:

Coming to America, Charlize Theron, Hemingway & Gellhorn, Superbad, Atomic Blonde

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells