Recomandări TV. Biografii captivante, crimă, mister și serial horror

de Gloria Sauciuc în 10 Iun 2019
Iată cele mai bune producții difuzate pe micul ecran de luni până duminică

Film românesc. Felix și Otilia (1972)
Luni, 10 iunie, ora 22:10, TVR 1

 Regizorul Iulian Mihu nu şi-a egalat vreodată acest apogeu al carierei, care reuşeşte în multe privinţe chiar să-şi depăşească sursa literară. Rareori am mai întâlnit în filmul românesc o asemenea galerie de personaje, compuse cu fineţe şi aplomb de Clody Bertola, Gheorghe Dinică, Gina Patrichi, Ovidiu Schumacher, Julieta Szönyi, Hermann Chrodowar, Arpad Kemeny, Eliza Petrăchescu, Jean Lorin Florescu, Aristide Teică, Violeta Andrei - ba chiar şi actori proveniţi din alte zone, ca scenograful Radu Boruzescu (Felix), sau balerina Leni Dacian (Aurica). De asemenea, scenografia inegalabilă a lui Liviu Popa, filmată cu stil şi discreţie de Alexandru Întorsureanu şi Gheorghe Fischer (care tocmai brevetaseră procedeul Graphis Color), rezultă într-o succesiune de tablouri ale epocii rareori întâlnite în filmul românesc - şi nu numai.

Mister. I se spunea Zodiac (2007)
Marţi, 11 iunie, ora 22:00, AMC

Zodiac-ul lui David Fincher este unul dintre cele mai interesante filme despre ucigaşi în serie. „Nu e o capodoperă, nu va rămâne în neuitare, şi nici nu se compară cu Fight Club sau Se7en - dar e foarte bun, luat de sine stătător”, scria Cinemagia la data lansării filmului. Este un film de non-ficţiune, relatând virtualmente neromanţat unul dintre cele mai celebre cazuri din criminalistica americană. Reconstituirea e meticuloasă, la nivel de personaje, locuri, date, ore şi alte detalii. Zodiac se distinge în primul rând ca un film portret psihologic al ucigaşului în serie arhetipal.

Crimă. No Country for Old Men (2007)
Miercuri, 12 iunie, ora 00:50, Paramount Channel

Filmul îl urmărește pe Llewelyn Moss (Josh Brolin), care dă peste o grămadă de cadavre, heroină, și 2 milioane de dolari cash, în deșertul Texasului. Hotărât să dispară cu banii, își da seamă că cineva e pe urmele lui; acest „cineva” se întâmplă să fie tocmai psihopatul asasin Anton Chigurh (Javier Bardem). Șeriful Ed Tom Bell (interpretat de Tommy Lee Jones, foto colaj) încearcă să oprească inevitabilul sfârșit sângeros, în calitate de om al legii. Însă rămâne mereu în urmă; de modă veche, genial odată, e depășit de aceste noi timpuri, într-un ținut care nu mai este pentru el, pe care nu-l mai poate apăra. 

Serial nou. NOS4A2 (2019)
Joi, 13 iunie, ora 22:00, AMC

Episodul doi al serialului NOS4A2 se difuzează joi, 13 iunie. Este ecranizarea ultra popularului roman NOS4A2, al lui Joe Hill (fiul lui Stephen King), despre Charlie Manx (Zachary Quinto), un bărbat nemuritor care străbate de un secol drumurile Americii. De un secol, racolează copii și le răpește sufletele. Conduce un Rolls-Royce Wraith negru, înmatriculat cu numărul NOS4A2 (omofon cu „Nosferatu”); îi duce într- un tărâm paralel, unde îi transformă în mici zombi cu dinţi ascuţiţi şi ochi goi. 

Muzical. The Runaways (2010)
Vineri, 14 iunie, ora 23:10, TVR 2

Jett (Kristen Stewart) este chitaristă şi backing vocals pentru o trupă feminină de punk rock din anii '70, The Runaways. Ce anume o face cool: O chitaristă pură şi dură, cu o garderobă pe măsură şi un sex-appeal nebunesc. Cea mai bună melodie: Cover-ul la I Love Rock N Roll. 

Biografic. Catch Me If You Can (2002)
Sâmbătă, 15 iunie, ora 09:05, CineMAX

La 17 ani și jumătate, Frank (Leonardo DiCaprio) ia viața în piept în stil propriu. Debordând de „creativitate” și scoțând la bătaie un sex-appeal irezistibil, Frank trece la punerea în practică a teoriilor tatălui sau. Fără să aibă nici o pregătire de profil, tinerelul cu aspect aristocratic devine pilot, medic și avocat. Vădind un adevărat geniu în materie de falsificări, reușește să-și aproprieze milioane de dolari din diverse bănci. Frank devine un bărbat de succes dar, cum în tot binele e și un rău, pe urmele sale pornește cu îndîrjire agentul FBI Carl Hanratty (Tom Hanks). 

Dramă. Molly's Game (2017)
Duminică, 16 iunie, ora 23:40, Film Now

Aaron Sorkin, scenaristul unor filme biografice de calibru, precum Charlie Wilson's War (2007), The Social Network (2010) și Steve Jobs (2015), ne supune atenției, din 5 ianuarie, Molly's Game/Jocuri secrete, în dublă calitate - de scenarist și regizor. Sorkin este în elementul lui cu povestea acestui personaj feminin real, Molly Bloom, încarnat de Jessica Chastain, o femeie capabilă dar și controversată. Care - chiar dacă nu e la înălțimea celebrității unor Mark Zuckerberg ori Steve Jobs - are un profil captivant și continuă aplecarea lui Aaron Sorkin către personajele excepţionale. Molly Bloom este un personaj cu o sumă de contraste și paradoxuri. Organizatoare de jocuri de noroc la limita legalități, dar cu coloană vertebrală, ajunsă la o celebritate discutabilă în urma organizării de partide de poker, apoi adusă în fața judecătorului, protagonista nu se încadrează într-un stereotip. E un personaj relativ nou ca tipologie față de cele pe care le-am văzut pe marele ecran.

Exploreaza subiecte similare:

Felix şi Otilia, Zodiac, No Country for Old Men, NOS4A2, The Runaways, Catch Me If You Can, Molly's Game 

Alte știri din cinema

Michael Fassbender va fi capul de afiș al unei aventuri plasate în lumea spionajului

Pelicula va avea la bază seria romanelor SAS ale lui Gérard de Villiers; extrem de populare, s-au vândut în peste 120 milioane de copii în toată lumea

Au început filmările la prequel-ul Game of Thrones. Naomi Watts face parte din distribuție

Secrete terifiante din istoria veche a Westerosului vor fi dezvăluite în această nouă serie

Men in Black: International era să rămână fără regizor în timpul filmărilor

Unele surse apropiate producției pun cifrele modeste obținute la box office-ul american pe divergențele din timpul producției

Guillermo del Toro îl vrea pe Bradley Cooper în noul său film, Nightmare Alley

Rolul central din adaptarea romanului despre lumea întunecată a divertismentului îi era rezervat lui Leonardo DiCaprio

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells