Recomandări TV. Aventură, comedie, dramă

de Gloria Sauciuc în 19 Feb 2018
Iată o selecție de filme din programul TV al acestei săptămâni

„Aventura” ar putea fi cuvântul de ordine al acestei săptămâni ce începe cu un fantasy, continuă cu un SF și cu un film biografic emoționant, cel puțin în lista pe care v-o propunem noi pentru săptămâna aceasta. Drama, comedia, thrillerul sunt bine reprezentate în filmele săptămânii. Consultați Programul TV pentru oferta completă.

Aventuri. Înfruntarea titanilor (2010)
luni, 19 februarie, ora 19:50, TNT
Filmul e un spectacol al efectelor speciale. Povestea e clasică, deci arhi-cunoscută, dar pe fondul unui spectacol vizual atât de fascinant promisiunea făcută de Hades (Ralph Fiennes), că va elibera Kraken-ul peste Aragon dacă nu va fi jertfită Prinţesa Andromeda, funcţionează ca o adevărată nadă. Când se decide să salveze Argosul de Kraken, lui Perseu (Sam Worthington) i se alătură cei mai vajnici luptători ai oraşului.  Îi veţi remarca pe actorii Mads Mikkelsen, Liam Cunningham, Nicholas Hoult şi Hans Matheson ca Draco, Solon, Eusebios şi Ixas, patru dintre curajoşii însoţitori ai lui Perseu în misiunea sa.
 
Ecranizare. Castelul de sticlă (2017)
marţi, 20 februarie, ora 21:40, Digi Film
Castelul de sticlă este un volum memorialistic care s-a menţionut în lista de bestselleruri a New York Times timp de 100 de săptămâni. Filmul îi are în distribuție, printre alții, pe Brie Larson, Woody Harrelson şi Naomi Watts.
Rex şi Rose Mary Walls au avut patru copii. La început, aceştia au fost nomazi, călătorind prin oraşele deşertice din sud-vest, campând în munţi. Rex Walls, tatăl, un tip carismatic, de o extraordinară inteligență, îi învață pe copii istorie, fizică, vânează demoni împreună cu ei pentru a-i face să-și depășească temerile, le dăruiește stelele de pe cer de ziua lor, dar, dincolo de toate, nu reușește să le asigure un trai decent.  După ce banii s-au terminat şi fascinaţia vieţii de nomad s-a risipit, familia s-a stabilit într-un oraş de mineri din vestul Virginiei. Jeannette şi fraţii ei au fost nevoiţi să înceapă să se îngrijească singuri, găsind, într-un final, puterea şi dorinţa de a pleca de acasă.

SF. Interstellar: Călătorind prin univers
miercuri, 21 februarie, ora 21:35, Digi Film
În centrul atenţiei este Cooper (Matthew McConaughey), un fost pilot transformat în agricultor după ce eforturile guvernelor de pe glob se concentrează pe hrană şi subzistenţă: plantele şi recoltele pierd lupta cu o mană extrem de rezistentă, ceea ce condamnă umanitatea la foamete. Când doar porumbul mai poate fi cultivat, iar rasa umană pare destinată extincţiei, Cooper este cooptat într-un program revoluţinar: explorarea spaţiului cu ajutorul unei găuri de vierme, în căutarea unui nou cămin pe care oamenii să-l considere "acasă" după ce Pământul va deveni nelocuibil.

Dramă. Ziua trădătorilor (2011)
joi, 22 Feb 13:45, FilmCafe
Povestea jocurilor la putere şi a şantajelor din timpul unei campanii ce ar trebui să decidă candidaţii la alegerile prezidenţiale. Ryan Gosling este Stephen Myers, secretarul de presă al campaniei care ar trebui să-l transforme pe guvernatorul Mike Morris (George Clooney) într-un candidat la preşedinţia Statelor Unite. Ambiţia şi jocurile murdare din lumea politicii îl vor arunca pe Stephen într-o partidă cu reguli în continuă schimbare. Şi n-ai nici cea mai mică idee cine va pica victimă maşinaţiunilor...

Comedie. Profă rea, dar buuună (2011)
Vineri, 23 februarie, ora 23:30, PRO TV
Cameron Diaz interpretează una dintre profesoarele atipice ale marelui ecran. Vorbeşte urât, e fără scrupule şi cam indecentă. Se îmbată, se droghează şi abia aşteaptă să se mărite cu un bărbat bogat, ca să poată să-şi ia adio de la jobul ei din gimnaziu. Când o părăseşte logodnicul, ea îşi pune în gând să-l cucerească pe profesorul suplinitor (Justin Timberlake), care pe lângă că e frumuşel, mai e şi bogat. Pentru acest profesoraş ea intră în competiţie cu agasanta Amy (Lucy Punch), colega sa de catedră – şi în plus, va trebui să respingă curtea pe care i-o face profesorul de sport (Jason Segel), un tip lipsit de sare şi piper. Demersurile cam deocheate ale lui Elizabeth, plus consecinţele lor, îi vor şoca pe elevii ei, pe colegi şi chiar pe ea însăşi.

Thriller. Turistul (2010)
sâmbătă, 24 februarie, ora 21:00, AXN
În Turistul, Angelina Jolie o interpretează pe Elise Ward, fosta iubită a banditului Alexander Pearce, care între timp dispăruse. „Mulți îl căutau”, spune Jolie. „El furase o mulțime de bani de la un gangster. Gangsterul vroia să se răzbune – și să-și recupereze banii – iar britanicii vroiau să pună mâna pe el pentru impozitul datorat pentru banii furați. Toți sunt în căutarea lui, inclusiv Elise, care nu l-a mai văzut de mult timp și care nu are habar când va apărea din nou”.

Clasic. Cui i-e frica de Virginia Woolf? (1966)
duminică, 25 februarie, ora 17:15, TNT
Portretul unui cuplu auto-distructiv, în care relația dintre parteneri este furtunoasă, când plină de dragoste, când de ură, cu neîncetate bătălii sado-masochiste. Într-un campus universitar, el e profesor de istorie, însurat de douazeci de ani cu fiica rectorului - doi vicioși, cam alcoolici, care se cunosc bine unul pe altul. Ajungand acasa de la petrecerea tatalui Marthei, tarziu in noapte, ei primesc vizita tinerilor Nick si Honey, iar conversatia celor patru parcurge toate fazele, de la avansurile fără perdea, fiul imaginar și dezvăluiri dureroase, până la umiliri crude...


Exploreaza subiecte similare:

Clash of the Titans, Sam Worthington, The Glass Castle, Brie Larson, Woody Harrelson, Ralph Fiennes, Naomi Watts, Interstellar, Matthew McConaughey, The Ides of March, Ryan Gosling, George Clooney, Justin Timberlake, Who's Afraid of Virginia Woolf?, Bad Teacher, The Tourist, Cameron Diaz

Alte știri din cinema

Viitorul film Pixar se numeşte Onward. Vor face parte din distribuţie Tom Holland şi Chris Pratt

Regizorul Dan Scanlon explică, pe scurt, care este povestea animaţiei aflate în pregătire

A doua şansă: Jennifer Lopez şi linguriţa de sirop

Revenirea divei la cinema reuşeşte să ofere ceea ce promite

Rami Malek este dorit ca antagonist în Bond 25

Filmările la serialul Mr. Robot l-ar putea împiedica însă pe actor să accepte partitura

Doctor Strange 2 a fost confirmat oficial. La cârmă va sta tot regizorul primei părţi

Sequel-ul ar putea ajunge pe marile ecrane în mai 2021

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells