Recomandări TV. Acțiune și filme de Paște

de Gloria Sauciuc în 2 Apr 2018
Spre sfârșitul săptămânii sunt programate filme tematice de Paște

Acțiune. The Equalizer (2014)
Luni, 2 aprilie, ora 23:30, AXN

 Titlul filmului este preluat dintr-un serial de televiziune din anii 1980 în care eroul principal este tot un bărbat înzestrat cu puteri paranormale, care poate contrabalansa răul, putând ajuta persoanele fără apărare. Denzel Washington consideră că forța care-l mână pe Robert McCall – personajul pe care-l interpretează în action-thriller-ul Equalizer – nu este nimic altceva decât un simț înnăscut al dreptății. McCall (Denzel Washington) crede că a scăpat de trecut și că poate duce o viață liniștită. Atunci când o întâlnește pe Teri (Chloe Grace Moretz), o fată care are nevoie de ajutor, aflată sub controlul unei bande de mafioţi ruşi, își dă seama că nu poate sta deoparte. 

Sport. Rush: Rivalitate și adrenalină
Marţi, 3 aprilie, ora 22:30, Pro Cinema

Acțiunea filmului Rush: Rivalitate și adrenalină are loc în epoca de aur a curselor Formula 1 și relatează povestea adevărată a doi dintre cei mai cunoscuți piloți din această competiție, rivali: James Hunt versus Niki Lauda, dar și lupta dintre echipele lor, McLaren și Ferrari.Filmul urmărește viețile celor doi, iubirile lor, dar și extraordinarul sezon de Formula 1 din 1976, în timpul căruia ambii șoferi au fost dispuși să riște totul pentru a fi campioni. Cu: Chris Hemsworth, Daniel Bruhl, Olivia Wilde, Alexandra Maria Lara, David Calder, Natalie Dormer, Stephen Mangan

Crimă. Statele Unite ale lui Leland (2003)
Miercuri, 4 aprilie, ora 23:15, TV1000

Statele Unite ale lui Leland îl surprinde pe popularul Ryan Gosling cu 14 ani în urmă. Alături de el, o pleiadă de alți mari actori, precum Michelle Williams, Kevin Spacey, Jena Malone, Don Cheadle. Leland Fitzgerald, un adolescent de 16 ani, ajunge într-un centru de detenţie pentru minori după ce a comis un gest şocant şi inexplicabil, omorând un băiat cu handicap mintal. Pearl Madison, profesorul lui Leland din centrul de reeducare, încearcă să desluşească o motivaţie, dincolo de absurditatea crimei. Filmul are o nominalizare la Marele Premiu al Juriului - Sundance 2003 și la Marele Premiu al Festivalului de Film de la Deauville 2003.

Supereroi. Logan (2017)
Joi, 5 aprilie, ora 23:35, HBO

„Logan este gândit ca un film postapocaliptic (cel puţin din punctul de vedere al mutanţilor) şi foloseşte eficient o formulă familiară a subgenului (cel mai bun exemplu recent este, desigur, Mad Max: Fury Road). Posibilitatea existenţei unui loc, Eden, în care mutanţii pot trăi în pace, dă speranţă puţinilor mutanţi rămaşi în viaţă şi îi determină să se sacrifice pentru ca măcar unii dintre ei să ajungă aici. Un solitar până în străfundul sufletului şi complet descurajat în faţa provocărilor vieţii, Logan se îndoieşte profund de existenţa unui Eden în deplină contradicţie cu lumea sa damnată, dar va ajunge să se implice în luptă. Dacă tu nu mai ai visuri, măcar poţi lupta pentru visurile altora, nu este aşa?”, scria Cinemagia la data lansării filmului.

Film de Paște. The Passion of the Christ (2004)
Vineri, 6 aprilie, ora 20:30, Paramount Channel

Scenariul pentru Patimile lui Hristos a fost adaptat de regizorul/producătorul Mel Gibson, în colaborare cu Benedict Fitzgerald (Wise Blood, In Cold Blood, Heart of Darkness, Zelda) si înfăţişază ultimele douăsprezece ore din viaţa lui Hristos pe pământ. Catolicul James Caviezel - care odată refuzase să filmeze scene erotice pentru că intrau în conflict cu credinţa - apare ca o victimă torturată şi plină de sânge în drum spre cruce. Apreciat şi controversat în aproape aceeaşi măsură, filmul Patimile lui Hristos reuşea, în 2004, o performanţă remarcabilă pentru cariera de regizor a lui Mel Gibson, aceea de a se poziţiona drept cea mai de succes producţie independentă (cu încasări internaţionale de peste 600 de milioane de dolari la un buget de producţie de numai 30 de milioane de dolari).

„Gibson s-a concentrat atât de intens pe suferința fizicã si s-a dedicat cu atâta patimã aspectelor tehnice ale torturii încât, în loc sã ajungă la Fiul lui Dumnezeu, a ajuns la mama dracului – la un spectacol care spumegă de durere și de ură chiar și-n rarele momente în care, cu jumătate de gură, spune ceva despre iubire si mântuire”, scria criticul Andrei Gorzo la data lansării filmului. 

Film de Paște. Exodus: Gods and Kings (2014)
Sâmbătă, 7 aprilie, ora 20:00, PRO TV

Filmul vine cu mai puţin glamour şi cu mai multă asprime faţă de alte producţii epopeice de la Hollywood, precum Ben Hur ori Cleopatra. Cum povestea molimelor abătute asupra Egiptului şi cea a exodului din Vechiul Testament sunt arhicunoscute, regizorul Ridley Scott crede că asul din mânecă este ilustrarea cât mai spectaculoasă a acestor dezastre. Dar momentele pe câmpul de luptă şi dinamica dintre cei doi protagonişti sunt mult mai captivante. Apoi, despărţirea apelor Mării Roşii... Moise este constant prezentat în film sub aspectul talentului său militar: în fond, este format în cea mai puternică armată a momentului. Christian Bale emană autoritate şi forţă pe ecran fără niciun pic de greutate. Are în contrapartidă un Ramses pe măsură. Actorul Joel Edgerton are constituţie atletică, emană la rândul său forţă, şi dă personajului său atât căldura unui părinte chinuit de grija pentru copilul său cât şi reacţiile unui om corupt de puterea absolută şi de ideea de a fi zeu. 

Film de Paște. Noah (2014)
Duminică, 8 aprilie, ora 22:00, PRO TV

Plecând de la impresionanta poveste despre curaj, sacrificiu, speranță și mântuire, Darren Aronosfky aduce pe marele ecran Noah/Noe, cu Russel Crowe în rolul celui ales de Dumnezeu pentru o misiune extraordinară de salvare a celor inocenți înainte ca un potop apocaliptic să distrugă lumea. Este pentru prima dată când întreaga poveste este adusă pe marele ecran într-o ecranizare spectaculoasă, invitând publicul să vadă acele evenimente prin ochii și emoțiile lui Noe, și să-i însoțească familia în teama, credința, distrugerea și trimuful, greutățile și speranțele acelei experiențe extraordinare.

Exploreaza subiecte similare:

The Equalizer, Rush, The United States of Leland, Logan, The Passion of the Christ, Exodus: Gods and Kings, Noah

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AmphitriteMermaid pe 4 aprilie 2018 16:37
Noah este un clasic al Pastelui. De-abia astept sa il revad!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells