Recomandări TV. Acțiune și dramă în săptămâna iubirii

de Gloria Sauciuc în 11 Feb 2019
Surpriza vine de la TV5 Monde, care s-a pregătit cu emisiuni și filme de Valentine's Day

Iată cele mai interesante titluri din oferta canalelor de la noi, titluri pe care le prezentăm mai jos. Vă invităm, totodată, să „răsfoiți” rubricile din program dedicate filmelor și, respectiv, serialelor.

Sezon nou. Snatch (2017), sezonul 2
Luni, 11 februarie, ora 23:00, AXN Black
Unde dai și unde crapă (Snatch), inspirat de filmul cult omonim, regizat de Guy Richie și lansat în 2000, revine cu sezonul doi, în premieră, pe AXN Black, din 11 februarie, de luni până vineri, de la ora 23.00. Noul sezon este punctul perfect de plecare pentru cei care nu au putut vedea Sezonul 1. Costa del Sol este locul în care Snatch 2 este plasat. „Pentru o mulțime de delincvenți britanici, e prima stație atunci când părăsesc țara. Merg în Costa del Sol și se ascund acolo. Poți simți asta în aer”, spune Rupert Grint (foto colaj). „Locul acela ascunde, chiar acum, un număr de spărgători de bănci...”, e de părere actorul lansat cu seria Harry Potter. Sezonul 2 arată că, după ce banda a fugit din Anglia cu banii la finalul sezonului 1, spărgătorii atacă nava pe drumul acesteia către Spania și fug cu banii. Grupul ajunge pe plajă și încearcă să intre în afaceri legale, conducând un bar pe plajă. Mai ales Albert (Luke Pasqualino) își dorește să conducă o afacere legală, dar nu durează mult până când viața de borfaș îi atrage din nou. „La primul sezon nu prea se face trimitere”, relatează Rupert Grint. „Cred că ajută să cunoaștem personajele, dar trebuie observat că totul începe de la zero. Trebuie să pornim din nou. Acum, Albert ia hotărârile, el ne spune ce să facem, ceea ce este într-un fel bine pentru Charlie, care nu este un delincvent prin definiție”.

Documentar. Paname
În fiecare marți la ora 16.20, TV5 Monde
Parisul, cel mai romantic oraș din lume! Fiecare episod explorează o stradă din capitală și împrejurimi. Cu fiecare hoinăreală, este sondat sufletul şi identitatea „oraşului luminilor” prin intermediul întâlnirilor cu locuitorii cartierelor şi al anecdotelor istorice.

Comedie. The Men Who Stare at Goats (2009)
Marţi, 12 februarie, ora 13:20, AMC
Reporterul Bob Wilton (Ewan McGregor) caută o nouă întâmplare senzațională pe care să o publice, când îl întâlnește pe Lyn Cassady (George Clooney) o figură din umbră ce pretinde că face parte dintr-o unitate militară secretă. Potrivit lui Cassady, Noua Armată a Pământului (the New Earth Army) schimbă modul în care sunt purtate războaiele. O legiune de „călugări luptători”, cu puteri psihice extraordinare pot citi gândurile inamicilor, pot trece prin ziduri și chiar ucide o capră doar cu privirea. Acum, cel care a pus bazele acestui program, Bill Django (Jeff Bridges) a dispărut, iar misiunea lui Cassady este de a-l găsi. Intrigat de poveștile prea gogonate ale interlocutorului, Bob acționează după un impuls și se hotărăște să facă echipă cu Cassady...

Film de festival. Katalin Varga
Miercuri, 13 februarie, ora 22:00, Look Plus
Antal crede că a primit iertarea lui Dumnezeu, a cărei principală dovadă este chiar mariajul său fericit. Dar un înger răzbunător, pe nume Katalin Varga, este în stare să-l caute pe Antal și-n gaură de șarpe pentru a se răzbuna: violată de Antal cu ani în urmă, Katalin se va folosi împotriva lui de însuși copilul lor, Orban. Coproducţia româno-britanică Katalin Varga, regizată de Peter Strickland şi produsă de Tudor şi Oana Giurgiu (Libra Film), se află pe lista celor mai bune 10 filme de debut ale anului 2009, conform publicaţiei The Guardian. Filmul a mai obţinut în 2009 Ursul de Argint pentru contribuţie artistică deosebită la Festivalul de film de la Berlin.

Romantic. Valentine's Day (2010)
Joi, 14 februarie, ora 20:00, HBO
Văzută prin ochii mai multor personaje de vârste diferite, Valentine’s Day își croiește drumul printre mai multe tipuri de relații — de la prima întâlnire și până la relații de lungă durată, de la aprinderi instantanee și până la vechi iubiri, sau de la celibat convins, până la iubiri neîmpărtășite. Pentru a reda aceste povești interconectate, filmul aduce pe ecran una dintre cele mai ample și valoroase distribuții de film, care-i include pe cei trei veterani ai filmelor lui Garry Marshall: Julia Roberts, Anne Hathaway și Hector Elizondo, dar și pe Jessica Alba, Kathy Bates, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Topher Grace, Ashton Kutcher, Queen Latifah, Taylor Lautner, George Lopez, Shirley MacLaine, Emma Roberts, și Taylor Swift.

SF. Daybreakers (2009)
Joi, 14 februarie, ora 01:35, FilmCafe
Filmul oferă un comentariu despre umanitate și normalitate pornind de la întrebarea „cum ne-am adapta dacă mâine vom deveni cu toți vampiri?”. Ingeniozitatea și simțul umorului care îi caracterizează pe frații scenariști și regizorii Peter și Michael Spierig pot fi recunoscute imediat după genericul filmului, când apare imaginea vampirilor ce pleacă la serviciu odată cu lăsarea întunericului și stau la coadă la Starbucks pentru o porție de sânge. Ființele umane – singura resursă de hrană a vampirilor – sunt acum numai 5% din numărul total al locuitorilor.
Eroul neconvențional din film, Ed Dalton (jucat de Ethan Hawke) , este un cercetător care are misiunea de a descoperi un substitut al sângelui. Spre deosebire de semenii lui, Dalton trăiește un conflict moral în legătură cu condiția de vampir. Dar timpul trece fără success, până în ziua în care Edward o întâlnește pe Audrey (Claudia Karvan), supraviețuitoare a pandemiei, care îl conduce spre o descoperire medicală uluitoare.

Dramă sportivă. Southpaw (2015)
Vineri, 15 februarie, ora 23:00, Național TV
Povestea lui Billy „The Great” Hope, deţinător al titlului de Campion Mondial de Box la Categoria Semigrea (jucat de Jake Gyllenhaal). Interpretarea lui Gyllenhaal, faptul că personajul său nu este doar o mașină de box, ci este atât de uman, și scenele de luptă filmate în toată brutalitatea și naturaismul lor - ne țin legați de film până la final. Filmul caută să fie și „political correct”, și vorbește unei întregi generații de tineri americani, unii dintre ei defavorizați: Bill Hope vine dintr-un orfelinat dintr-un cartier rău famat, iar antrenorul lui Forest Whitaker ține, ca un veritabil apostol al boxului, o sală de antrenament pentru copiii de culoare de pe străzile din New York. Southpaw are tot potențialul pentru a fi o poveste motivațională, pentru toți cărora povestea unui boxer alb care se ridică din propria cenușă are cu ce să îi inspire.

Dramă/război. The Book Thief (2013)
Sâmbătă, 16 februarie, ora 20:30, Pro Cinema
Cartea lui Markus Zusak și ecranizarea realizată de regizorul Brian Percival (Downton Abbey) spun povestea lui Liesel (Sophie Nélisse), care este trimisă să locuiască la un cuplu de părinți adoptivi, blajinul Hans Hubermann (Geoffrey Rush) și arțăgoasa lui soție, Rosa (Emily Watson). Încă zguduită de moartea tragică a fratelui ei mai mic, care a avut loc cu numai câteva zile înainte, Liesel este timidă în preajma noilor săi "părinți", pe care abia i-a cunoscut, și are probleme de adaptare atât acasă, cât și la școală, unde noii săi colegi de clasă o iau peste picior, spunându-i “dummkopf”, fiindcă nu știe să citească. Având tenacitatea care merge până la obsesie a unui cărturar în devenire, Liesel este hotărâtă să schimbe situația. Și are parte de ajutor. Hans, „papa” al ei cel plin de empatie, muncește zi și noapte cu Liesel, care buchisește prima ei carte, Manualul groparului, pe care l-a luat cu ea după înmormântarea fratelui ei – un act de hoție săvârșit dintr-un impuls de moment, dar care va avea consecințe profunde asupra tinerei eroine.

Documentar/serial. Jeanne Moreau, l’affranchie
Duminică, 17 februarie, ora 20.30, TV5 Monde
Mulți bărbați, printre care Pierre Cardin, Louis Malle sau Jean-Louis Trintignant au fost vrăjiți de frumusețea și senzualitatea lui Jeanne Moreau. Pentru ea, profesia și viața privată au fost mereu conectate. Femeie liberă înainte de mișcarea de emancipare a femeilor, actriță neconvențională într-o societate normativă, îndrăgostită eliberată de convenții, Jeanne Moreau a îmbinat dintotdeauna viața și scena. O sută treizeci de filme, cincizeci de piese de teatru, o mulțime de cântece… Documentarul prezintă parcursului excepțional al vedetei franceze dispărute în 2017. Un portret al unui sex simbol unic. Primul episod este difuzat duminică, 17 februarie.

 

Exploreaza subiecte similare:

Snatch, Luke Pasqualino, Rupert Grint, The Men Who Stare at Goats, Katalin Varga, Valentine's Day, Daybreakers, Southpaw, The Book Thief, Jeanne Moreau

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells