Recomandări TV: acțiune multă și actori de calibru săptămâna aceasta pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 7 Dec 2015
În fiecare zi de marți, canalul AMC îl omagiază pe Woody Allen cu câte un film, regizorul Timur Bekmambetov e prezent în program cu tulburătorul „Rondul de noapte”, Tom Hanks cu „The Green Mile”, Sean Connery cu „Leu în deșert”, iar Chuck Norris începe „Răzbunarea lui Logan”

Așa cum v-am obișnuit, începutul de săptămână este al Recomandărilor TV. Iată ce vom urmări noi săptămâna aceasta. Dacă nu ați găsit nimic pe gustul vostru dintre propunerile noastre, nu ezitați să consultați rubricile Filme la TV sau Seriale la TV, ori Programul integral al săptămânii.

In memoriam Robert Loggia. „Scarface

luni, 7 decembrie, ora 23.55, TNT

Scarface, un remake după filmul aparut în 1932, urmăreşte aceeaşi poveste a unui emigrant cubanez, Tony Montana (Al Pacino), care, împreună cu prietenul lui, Manny Ray, pune bazele unui puternic imperiu mafiot în Miami. Timp de aproape 3 ore, filmul, de o duritate rar întâlnită în 1983, a născut numeroase controverse în momentul lansării. Regizat de Brian De Palma şi scris de Oliver Stone

Comedie. „What's New Pussycat?”

marți, 8 decembrie,  ora 22, AMC

Peter Sellers, Peter O'Toole şi Woody Allen (aflat la debutul său ca actor de film şi scenarist) joacă într-o comedie despre terapia în anii 60'. Problema lui Mike este că vrea prea multe femei frumoase în același timp. Se duce la un psihiatru, dar cu cât află mai mult despre cuceririle lui Mike, cu atât și dorința doctorului devine tot mai mare. În memoria lui Romy Schneider. (la 25 de ani de la moartea lui Romy Schneider).

Documentar. „Fundamentalismul islamic în război cu Occidentul”

marți, 8 decembrie, ora 23.10, TVR 1

Film documentar despre ameninţarea reprezentată de fundamentaliştii islamici pentru civilizaţia occidentală. Este construit din fragmente difuzate de televiziuni de limbă arabă care incită la „jihad-ul global” şi din interviuri cu jurnalişti, militanţi pentru drepturile omului,  avocaţi, scriitori, bloggeri pe teme politice, profesori şi chiar un fost luptător în Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei.

Documentarul se deschide cu următorul citat atribuit lui Edmond Burke, politician şi filosof irlandez din secolul al XVIII-lea: „Pentru ca răul să învingă pe pământ este suficient ca oamenii buni să nu facă nimic”. Premiul pentru cel mai bun film documentar – Liberty Film Festival. Premiul Special al Juriului – Houston Worldfest Film Festival.

Dramă cu Tom Hanks. „The Green Mile

Miercuri, 9 decembrie, ora 00.10, TVR1

Gardianul-şef al sectorului condamnaţilor la moarte dintr-o închisoare îl ia în custodie pe sadicul ucigaş a două tinere. În ciuda staturii şi a înfricoşătoarelor crime comise, omul pare a fi o persoană sensibilă şi manierată, cu un comportament mai degrabă de copil decât de criminal fără sentimente. Curând, gardienii observă cu uimire că noul venit are un dar extraordinar şi încep să se întrebe dacă omul ar fi putut comite cu adevărat crimele de care era acuzat.

Acțiune. „Rondul de noapte”/„ Night Watch”

vineri, 11 decembrie, ora 22.30,  ProCinema

Acțiunea filmului regizat de Timur Bekmambetov se desfășoară în Moscova unde - timp de secole - membrii sub acoperire ai Patrulei de Noapte au supravegheat lumea Creaturilor întunericului: vampiri, vrăjitoare, fantome și magicieni, care seamăn discordie în timpul nopții. Creaturile întunericului au la rândul lor o Patrulă de zi care supraveghează forțele Luminii. Profețiile spun că într-o zi va veni „Cel Ales”, care poate pune capăt luptei apocaliptice…

Film  cu Chuck Norris.  „Răzbunarea lui Logan”

dumnică, 13 decembrie, ora 23.15, Antena 1

Logan Fallon (Eddie Cibrian) avea 10 ani când o bandă de gansteri a dat buzna în casa unde locuia și i-au ucis familia. Tatăl lui era procurorul care se ocupă de cazul criminalilor care au hotărât să-l omoare pentru a scăpa de pedeapsă.   Băiețelul a scăpat ca prin minune pentru că avea un dar deosebit de a simți pericolul și în timpul masacrului a stat ascuns. Logan se hotareste să nu le divulge polițiștilor identitatea criminalilor promițând că-și va răzbună familia singur.   El se mută la unchiul lui, Jake (Chuck Norris), care-l inițiază în artele marțiale și îl pregătește pentru confruntarea finală cu cei care i-au ucis familia..

Film nominalizat la Oscar, cu Sean Connery. „Leu în deșert”

Duminică, 13 decembrie, ora 18.00, ProCinema

În 1904, Marocul este principala sursă de conflict între Germania, Franța și Imperiul Britanic, toate acestea încercând să stabilească o sferă de influență în această țară. Mulai Ahmes er Raisuli este comandantul unei trupe de criminali barbari, spre deosebire de Sultanul Abdelaziz și unchiul său, Bashaw din Tangier, pe care Raisuli îi consideră ca fiind corupți. El îi răpește pe Eden Perdicaris și copiii ei, Wiliam și Jennifer și cere o sumă scandalos de mare drept răscumpărare, în acest mod încercând să provoace un incident internațional pentru a-l stânjeni pe sultan și a porni un război civil.

Exploreaza subiecte similare:

Scarface, Al PAcino, What's New Pussycat, Romy Schneider, Brian De Palma, Oliver Stone, Peter Sellers, Woody Allen, Tom Hanks, The Green Mile, Nightwatching, Logan's War: Bound by Honor, The Wind and the Lion, Sean Connery, Chuck Norris

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Theodor2011 pe 7 decembrie 2015 19:36
Pt cine se mai uita la TV. Eu nu prea ma mai uit. Din Recomandările TV (7-13 Decembrie) prezente in acest articol cu siguranta cele mai bun sunt Scarface si The Green Mile. Daca o mai fii cineva care nu le-a vazut:) 2 filme de exceptie.
bogyvaly pe 9 decembrie 2015 12:47
As adauga si Night Watch ;)
lili22 pe 7 decembrie 2015 22:36
TVR platit din bani publici isi bate joc in ultimul hal de cei care se uita la filmul de arta. A aparut in traducere expresia "pe bune' care ma oripileaza.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells