Recomandări TV. Acțiune, filme-cult şi invazii extraterestre

de Gloria Sauciuc în 22 Mai 2017
Iată ce e de urmărit pe micul ecran de luni până duminică

Acţiune. Kill Bill: Volumul 2

Luni, 22 mai, 23:10, TV1000

Este un cuvânt pe care nu trebuie să-l uităm când vorbim de cele două Kill Bill, şi anume „măcel”: celebra confruntare dintre Beatrix Kiddo şi banda de asasini japonezi Crazy 88 este pur şi simplu antologică, valurile de sânge fiind împroşcate în toate părţile.

Horror. Don't Breathe/Omul din întuneric (2016)

Marţi, 23 mai, 21:00, HBO

Trei prieteni pătrund în casa unui singuratic orb, convinși că vor obține un câștig facil, numai pentru a se afla într-o luptă terifiantă pe viață și pe moarte în Omul din întuneric, al doilea film artistic al scenaristului și regizorului Fede Alvarez (Evil Dead) și al legendarului producător Sam Raimi. În al doilea său film artistic, Alvarez ne surprinde cu un thriller horror de o complexitate brutală, care aduce un trio de hoți în fața unui adversar neașteptat de periculos.

SF. Watchmen/Cei ce veghează (2009)

Miercuri, 24 mai 22:00, TNT

O aventură plină de mistere, cu ramificații la multe nivele, cu supereroi în costume într-o Americă alternativă a anului 1985, iată unde este plasată acțiunea din „Watchmen”. Ceasul Apocalipsei (ce indică starea de tensiune dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică) arată că mai sunt cinci minute până la miezul nopții fatale, când se declanșează războiul nuclear.

Drama. Anomalisa

Joi, 25 mai 19:30, CineMAX

De la câștigătorul premiului Oscar care a adus „Eternal Sunshine of the Spotless Mind” și „Being John Malkovich” vine o nouă capodoperă demnă de urmărit, Anomalisa. Animația a putut fi văzută în România numai în cadrul Festivalului Anim'est 2016, dar cei care au ratat-o atunci o pot urmări pe micul ecran, fiind programată de Cinemax. Anomalisa marchează încă o reuşită spectaculoasă şi clar reliefată în filmografia lui Charlie Kaufman, şi de asemenea un film valoros care provoacă la gândire pe fanii cinematografului de factură introspectivă. Ceea ce animă filmul este suspiciunea omniprezentă că omul modern este o fiinţă mecanizată, creată pe o linie de producţie şi lipsită de individualitate - un produs, ca orice altă marfă.

Actiune/SF. Attack the Block (2011)

Vineri, 26 mai, 00:00, PRO TV

Filmul prezintă povestea unei bande de stradă din Londra, formată din Moise, Pest, Dennis, Jerome și Biggz, care vor încerca să își apere cartierul împotriva invaziei extraterestre. Attack the Block este filmul de debut al regizorului Joe Cornish care cu aprox $13 mil realizează un sci-fi-monster-movie-parody reușit, foarte dinamic și plin de adrenalină, care amintește de un alt succes din trecut cu un buget mic dar cu impact uriaș, District 9 dar şi de Super 8.

Film-cult. Pulp Fiction

Sâmbătă, 27 mai 00:20, Paramount Channel

Eroul, gangsterul, femeia fatală etc. sunt doar câteva dintre figurile deconstruite şi ridiculizate cu umor negru în acest film antologic. Personaje - borfaşul filozof (Samuel L. Jackson), care rosteşte un citat din Biblie înainte de a ucide pe cineva doar pentru a se da important, înţelegând citatul abia la finalul filmului, borfaşul fără niciun fel de principii (John Travolta) care priveşte lumea doar de la nivelul său de percepţie, neîncercând să înţeleagă mai multe despre rostul vieţii, femeia fatală (Uma Thurman), care vrea să facă în viaţă doar ce doreşte ea, iar toţi ceilalţi trebuie să se plieze după dorinţele ei, luptătorul (Bruce Willis) care după atâtea eşecuri ale strămoşilor săi morţi în războaie încearcă să-şi fenteze destinul şi să fugă cu o sumă mare de bani, mafiotul (Ving Rhames) care-şi iartă duşmanul într-un gest de mărinimie doar pentru că acesta l-a surprins într-o ipostază jenantă, prietenul (Tarantino) care se trezeşte la uşă cu un prieten ce-i aduce acasă un cadavru, doi şmecheri (Roth şi Plummer) care încearcă să jefuiască un restaurant fără să-şi imagineze că acolo ar putea să mănânce nişte criminali înrăiţi şi cel care rezolvă probleme (Harvey Kaitel).

Acţiune. Greu de ucis 4/Live Free or Die Hard

Duminică, 28 mai, ora 20.30, ProTV

FBI-ul se confruntă cu o problemă fără precedent: când descoperă că cineva încearcă să intre în sistemul computerizat al diviziei de securitate cibernetică, directorul îi ia în vizor pe toți hacker-ii care ar putea fi responsabili de infracțiune, însă descoperă că cei mai mulți dintre ei au fost uciși. Din cauza faptului că întreaga Americă sărbătorește ziua națională, majoritatea agenților nu sunt disponibili, așa că directorul FBI apelează la veteranul John McClane, polițistul care este cunoscut pentru capacitatea sa de a rezolva cele mai periculoase cazuri. McClane trebuie să îl aducă în siguranță pe hacker-ul Matthew Farrell la sediul FBI din Washington, dar teroriștii cibernetici se află deja pe urmele acestuia. Chiar dacă scapă ca prin urechile acului și reușește să ajungă cu Farrell în Washington, McLane realizează că teroriștii au dat deja peste cap întregul sistem computerizat și vor dezlănțui haosul în Statele Unite.

Exploreaza subiecte similare:

Kill Bill: Vol. 2, Don't Breathe, Watchmen, Anomalisa, Attack the Block, Pulp Fiction, Live Free or Die Hard

Alte știri din cinema

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells