Recomandări TV 6-12 iulie. Filme de aventuri, SF și acțiune

de Gloria Sauciuc în 6 Iul 2015
Rambo IV - vineri, iar The Musketeers - sâmbătă, 11 iulie, de la ora 20, pe FilmBox

Săptămâna care tocmai a început va fi una toridă, iar pentru cei care - asemenea nouă - nu sunt încă la mare, micul ecran de acasă vine cu o ofertă eclectică. Iată recomandările noastre, mai jos. De asemenea, nu uitați că rubricile „Filme la TV” și „Seriale la TV” de pe Cinemagia vă stau la dispoziție pentru oferta completă a canalelor TV.

Operă. „Prințul Igor”

luni, 6 iulie, ora 17.00, MEZZO

Opera spune povestea cneazului Igor din Novgorod-Severs, care pleacă în anul 1185 din orașul Putivl, din nord-estul Ucrainei de astăzi, în fruntea unei armate, acompaniat de fiul său, Vladimir, cneaz de Putivl, pentru a înfrunta un trib nomad ce le amenința pământurile. Igor își lasă soția Yaroslavna în grija fratelui ei, Prințul Galitsky. Igor este înfrânt și capturat de către hanul Conceac. Acesta din urmă îi oferă lui Igor o alianță. Dar Ifor refuză. Reușește - într-un târziu - să evadeze și se întoarce în ținuturile natale, doar pentru a regăsi  orașul Putivl în ruine. Soliști din Rusia, Ucraina, Georgia și Slovacia vă vor încânta cu partiturile lor din această operă.  O producție semnată Alexander Borodin pentru Teatrului Balșoi din Moscova. În regia artistică a lui Dmitry Chernyakov.

„E greu să-ți imaginezi oricare alt interpret din ziua de azi al rolului titular atât de aproape prin voce, prezență și fel de a fi ca basul de coloratură Ildar Abdrazakov. În rolul Yaroslavnei, soprana de origine ucraineană Oksana Dyka oferă o interpretare emoționantă...” (The Moscow Times)


SF. „1984

marți, 7 iulie, ora 22, AMC

Clasica poveste a lui George Orwell transpusă într-o lume în care conformitatea este pretinsă în orice acţiune, cuvânt sau gând, la fel ca şi loialitatea faţă de „Big Brother”. Cu John Hurt, Richard Burton, Suzanna Hamilton, Cyril Cusack


Film regizat de Charles Chaplin. „Parizianca”

miercuri, 8 iulie, ora 20.10,  TVR2

Pentru că părinţii se opun căsătoriei lor, Marie Saint-Clair şi Jean Millet decid să fugă împreună. Cei doi tineri urmează să se întâlnească la gară, dar Jean e reţinut în ultimul moment, din pricina atacului cardiac suferit de tatăl său. Înţelegând greşit absenţa iubitului, Marie pleacă singură la Paris, unde devine amanta unui bogat om de afaceri. Un an mai târziu, foştii logodnici se întâlnesc întâmplător şi îşi dau seama că sentimentele lor sunt neschimbate. Marie e pe cale să-şi părăsească protectorul pentru a se întoarce la omul iubit, dar surprinde o conversaţie între Jean şi mama acestuia, care continuă să se opună categoric căsătoriei lor.  Cu: Edna Purviance, Adolphe Menjou. Filmul se difuzează în cadrul Telecinematecii. Amfitrion Radu F. Alexandru. Producător Ioana Constantin. Telecinemateca este marcă a Televiziunii Române. Filme celebre, repere ale cinematografiei mondiale. Regizori de referinţă. Actori adoraţi.


Acțiune. „Rambo IV”

vineri, 10 iulie, 20.30, ProTV

Filmul este despre John Rambo care se regăseste pe sine. După ce a renunțat la o serie de lucruri o vreme, întâmplările din film îl aduc înapoi la cel care a fost. În First Blood, Rambo este tânărul care vine din război, care încearcă să găseasca drumul spre casă. Și acum tot asta încearcă să facă. Își amintește acest lucru privindu-i pe misionari, pe oamenii din triburi și pe mercenari. Toate aceste lucruri îl aduc înapoi, la cel care a fost tot timpul...


Dramă. „Dishonored

vineri, 10 iulie, ora 16.10, TVR 2

Dramă, inspirată de povestea lui Mata Hari, cu Marlene Dietrich în rol principal. În 1915, Marie Kolverer, o prostituată din Viena, este recrutată de serviciile secrete pentru a da în vileag o reţea de agenţi dubli care vând informaţii ruşilor. Regia: Josef von Sternberg


Film de aventuri.  „The Musketeers

sâmbătă, 11 iulie, 22.00,  FilmBox

Acțiunea  acestui serial din 2014 cu actorii Luke Pasqualino, Santiago Cabrera și Tom Burke este plasată pe străzile Parisului din secolul al 17-lea, seria oferind o abordare contemporană a poveștii clasice despre un grup de soldați bine instruiți care au ca scop protejarea regelui și a țării.

 

Documentar. „Underwater Down To Earth”

duminică, 12 iulie, 16.00, FilmBox

De-a lungul a 10 povești întinse pe 4 anotimpuri, descoperim alături de scafandrul Serge Dumont o lume necunoscută și splendidă: lumea subacvatică a Rinului și afluenții săi ... Totuși, el se întreabă cât timp va mai putea să filmeze acest fragil Eden ...

Exploreaza subiecte similare:

Nineteen Eighty-Four, Une parisienne, rambo, Dishonored, The Musketeers

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells