Recomandări TV 29 ianuarie - 4 februarie. Adrenalina e cuvântul de ordine

de Gloria Sauciuc în 29 Ian 2018
De la filme de război la confruntări cu zombi, extratereștri și virusuri letale

Filme de război, filme de aventuri, producții cu zombi, cu extratereștri dar și cu monstruoși stăpâni de sclavi sunt programate săptămâna aceasta pe micile noastre ecrane. Cinemagia face astăzi o selecție a celor mai interesate producții dar vă invită să consultați Programul TV pentru a avea imaginea completă asupra ofertei.


Război. Lunetistul american
Luni, 29 ianuarie, ora 21:45, Digi Film

„Lunetistul American” este cel mai profitabil film din cariera regizorului Clint Eastwood.„Producătorii filmului alături de Clint Eastwood, actorii Bradley Cooper, Sienna Miller şi întreaga distribuţie au realizat o dramă impresionantă cu o perspectivă unică asupra războiului, în care s-au regăsit spectatori din aproape toate zonele demografice”, a spus Dan Fellman, de la Warner Bros. Pictures.

Aventuri. Predators
Marţi, 30 ianuarie, ora 22:30, PRO TV

Nimród Antal ne cheamă în sălile de cinema pentru Banditul Whisky, un excelent film biografic și de acțiune iar pe micul ecran tot de Nimród Antal putem vedea Predators. După cum știm, în 1987, filmul Predator a introdus unul din cele mai durabile și populare personaje din istoria filmelor științifico-fantastice - un războinic extraterestru cu un scut de invizibilitate - care a declanșat haos în junglă. În filmul din 2010, personaje din diferite părți ale lumii sunt aruncate pe o planetă, fiind nevoite să-și folosească abilitățile pentru a rămâne în viață.

Aventuri. Bun venit în Zombieland
Miercuri, 31 ianuarie, ora 20:30, AMC

Filmul se află la granița între comedie și groază, într-o lume primejduită de zombi. Columbus (Jesse Eisenberg) este un fricos - dar atunci când ți-e frică că ai putea fi mâncat de zombi, spaima asta te-ar putea ajuta să rămâi în viață. Tallahassee (Woody Harrelson) este un expert în mitraliere automate și un ucigaș de zombi, a cărui obsesie este să scape lumea de ciudatele creaturi până nu dispare ultimul om de pe fața pământului. Unindu-și forțele cu Wichita (Emma Stone) și Little Rock (Abigail Breslin), care au găsit și ele modalitățile proprii de a supraviețui coșmarului zombi, ei vor trebui să aleagă între două rele: să aibă încredere unii în alții, sau să se predea zombilor.

Dramă. 12 ani de sclavie
Joi, 1 februarie, 22:30, Pro Cinema

Există ceva în personajul Lupitei Nyong'o, anume Patsey - o sclavă aflată la a doua generaţie venită din Guineea, a cărei loc şi dată de naştere nici măcar nu se cunosc - ceva care surprind experienţa sclaviei mai bine decât o mie de vizionări ale filmului Pe aripile vântului. Exploatată sexual şi agresată de către stăpânul ei alcoolic, Epps (Michael Fassbender), detestată şi abuzată şi de soţia geloasă a acestuia (Sarah Paulson), Patsey se află între ciocan şi nicovală.
În toată această desfăşurare de cruzime şi de brutalitate, singura alinare vine din curajul femeii şi din prezenţa lui Solomon, Chiwetel Ejiofor. Solomon este, într-adevăr, ghidul spectatorului în această lume sinistră, dar Patsey este cea mai sinceră figură umană din ea, scrie publicaţia EmpireOnline.

SF. Al 5-lea val
Vineri, 2 februarie, 18:15, Digi Film

Chloë Grace Moretz creează un personaj care poate fi pus în rând cu Thomas (Dylan O'Brien) din seria The Maze Runner, sau chiar cu Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) din seria Jocurile Foamei. Chloë Grace Moretz inspiră tot ceea ce personajul ei trebuie să arate - eroism, energie, forță, rezistență fizică. O crezi și o urmezi în aventura ei. Este mereu în mișcare, ceea ce dă și filmului ritm. Contextul în care se desfășoară este unul SF de tip distopic. Al 5lea val este despre lupta unei adolescente pentru a-și salva fratele, când apocalipsa adusă de extratereștri se instalează pe planetă, în valuri, distrugând omenirea. Scara la care se întâmplă distrugerile este globală.

Thriller SF. După 28 de zile
Sâmbătă, 3 februarie, ora 22:00, Paramount Channel

„După 28 de zile este un alt gen de film despre război, înrudit cu filmele cu zombie din anii ’70 si literatura science-fiction britanică”, spune scenaristul Alex Garland. Premisa de la care pornește filmul este aceea că niște oameni de stiință încearcă să găsească un tratament pentru turbare. Pentru a-si îndeplini sarcina, ei fac un experiment pe cimpanzei, infectându-i cu un virus care provoacă o stare psihică asemănătoare turbării. Infectarea cu acest virus induce o agresivitate extremă, în care simpla auzire a unei voci umane trezește dorința de a o ucide.

Război. Ticăloși fără glorie
Duminică, 4 februarie, ora 21:45, Antena 1

Gory, excitant, crispant, tensionant, violent, trepidant sunt doar câteva dintre atributele pe care le-a bifat Tarantino în noul său film, Inglourious Basterds/Ticăloși fără glorie, un film care pulsează prin toți porii forța și vitalitatea regizorului său. Care ia un grup de americani evrei, vânători de naziști (înțelegem că este o referire la momentul ulterior intrării în Franța a armatei SUA pentru a-i înfrânge pe naziști, în ceea ce s-a numit debarcarea din Normandia) și-i face gata de orice. Iar acești criminali de război, conduși de Aldo Raine (Brad Pitt), acești asasini (nu doar soldați) încep cu luarea de scalpuri. Secvențele scalpării au, din punct de vedere vizual, un impact similar celui produs în Hannibal (2001) de momentul decupării scalpului nefericitului Paul Krendler (Ray Liotta) de către Lecter. Măcar Krendler era sub sedative...

Exploreaza subiecte similare:

American Sniper, predators, Nimród Antal, A Viszkis, Zombieland, 12 Years a Slave, The 5th Wave, Chloë Grace Moretz, 28 Days Later..., Inglourious Basterds

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells