Recomandări februarie: de neratat la cinema și pe platformele de streaming

de Gloria Sauciuc în 8 Feb 2023
Iată ce se poate urmări luna aceasta pe micul și marele ecran

Luna aceasta dragostea plutește în aer, cu mai multe producții ce pot fi urmărite de Valentine's Day ori Dragobete, unele fiind filme-eveniment, ca revenirea în cinematografe a Titanicului, altele croite clar pentru Ziua îndrăgostiților, ca The Perfect Escape ori At Midnight, altele despre găsirea tardivă a iubirii (de sine), ca în Multă baftă, Leo Grande!, în care Emma Thompson renunță complet la haine și - în fine - cele ce nasc tot soiul de dileme (de exemplu, să lăsăm partenerul acasă și să mergem cu prietenele la Magic Mike, ca de Ziua femeii, sau nu).  E de notat, totuși, că cel mai așteptat titlu din luna dragostei, februarie, conform statisticilor celor de la RottenTomatoes, este despre un ucigaș în serie, anume sezonul 4 al serialului You.

Lăsați-ne un comentariu la finalul articolului cu privire la ce film veți viziona cu partenerul sau ce ne recomandați să vedem luna aceasta și nu se regăsește în lista de mai jos.

Pamela, A Love Story
Pe Netflix din 31 ianuarie
Un portret intim care dezvăluie latura umană a uneia dintre cele mai voluptoase blonde din lume. Pamela, o poveste de dragoste urmărește traiectoria vieții și carierei Pamelei Anderson, o fată simplă dintr-un orășel de provincie, care devine sex-simbol internațional, actriță, activistă și mamă iubitoare.

Black Panther: Wakanda Forever
Pe Disney+ din 1 februarie
În Pantera neagră: Wakanda pentru totdeauna realizat de Studiourile Marvel, Regina Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M'Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) și Dora Milaje (inclusiv Florence Kasumba), luptă pentru a-și proteja națiunea de puterile mondiale ostile în urma morții regelui T'Challa. În timp ce oamenii din Wakanda se străduiesc să îmbrățișeze următorul lor capitol, eroii trebuie să se unească cu Nakia (Lupita Nyong’o) și Everett Ross (Martin Freeman) pentru a crea o nouă cale pentru regatul Wakanda. Cu Tenoch Huerta în rolul lui Namor, regele unei națiuni submarine ascunse, filmul îi prezintă și pe Dominique Thorne, Michaela Coel, Mabel Cadena și Alex Livinalli.

Avatar: incursiune în culise, ediție specială din 2020
Pe Disney+ din 1 februarie
Avatar: The Deep Dive Edition of 20/20 este acum disponibil pe Disney+ și dezvăluie trucurile și magia din spatele succesului de box office al Avatar 2, aflat în prezent în cinematografe. Bineînțeles, puteți găsi primul Avatar pe Disney+.

Oldboy/Căință și răzbunare (2003)
În cinematografe din 3 februarie, interzis minorilor
Este o surpriză că acest film din 2003, deținător al Marelui premiu al juriului la Cannes, este adus abia acum în cinematografele din țara noastră, dar decizia coincide cu interesul tot mai mare pentru producții sud-coreene, cum Netflix - de exemplu - a raportat că peste 60% din totalul abonaților săi au urmărit producții provenind din această țară. De altfel, regizorul Park Chan-wook mai are un film în cinematografele noastre perioada aceasta, Decision to Leave, nominalizat la Globul de Aur pentru cel mai bun film străin.

The Last of Us, episodul 4
Pe HBO Max din 7 februarie
Cel de-al treilea episod din The Last of Us, Long Long Time, a câștigat laude săptămâna trecută fiind clasat printre cele mai bune din istoria televiziunii, dar și critici pentru modul în care a plecat de la linia narativă a jocului video și a plonjat în povestea de fundal a lui Bill și a lui Frank. Episodul 4, Please Hold My Hand, vine și cu un ocol semnificativ, de data aceasta în sensul propriu, geografic al cuvântului.

La părăsirea casei lui Bill (Nick Offerman), și în joc și în serial, Joel (Pedro Pascal) și Ellie (Bella Ramsey) pornesc la drum către Wyoming, sperând să îl găsească pe Tommy, fratele lui Joel. În original, călătoria e deviată către Pittsburgh, unde sunt atacați de către Vânători și mașina este distrusă. În serial, în schimb, călătoria îi duce spre vest, către Kansas City.

Good Luck to You, Leo Grande!
Pe HBO Max din 7 februarie
(se difuzează și la TV, pe canalul HBO, miercuri, 8 februarie, ora 20:00, apoi joi și sâmbătă)    
Emma Thompson joacă în Good Luck to You, Leo Grande rolul lui Nancy, o femeie proaspăt ieșită la pensie și - de curând - rămasă văduvă, și - în plus - aflată la limita capacității de a suporta propria ei nefericire. Ieșind din rutina ei strictă, ea angajează un bărbat care se prostituează, o escortă de lux pe care l-a găsit, cumva, pe Internet, pe nume Leo (Daryl McCormack). Femeia închiriază o cameră luxoasă de hotel, unde se întâlnește cu bărbatul. Dame Emma Thompson, acum în vârstă de 63 de ani, renunță complet la haine în acest film, acceptând nuditatea frontală.

You (sezonul 4)
Pe Netflix din 9 februarie
După ce s-a ales cenușa din viața lui, criminalul în serie Joe Goldberg (Penn Badgley) pleacă în Europa pentru a găsi dragostea adevărată, bineînțeles sub o nouă identitate. Atunci când noul său grup de prieteni mondeni și bogați este vizat de un criminal în serie, Joe devine el însuși detectiv. Sezonul este pe locul 1 în clasamentul RottenTomatoes al celor mai așteptate seriale din februarie, topul fiind alcătuit după interesul față de acest titlu exprimat pe rețelele Instagram, Facebook, Twitter și YouTube.

Everything Everywhere All at Once
În cinematografe din 10 februarie
Cel mai nominalizat film de la Oscar 2023 vine în cinematografele noastre. „Everything Everywhere All at Once surprinde zeitgeist-ul așa cum a făcut-o și Matrix acum douăzeci de ani”, era concluzia Cinemagia la vizionarea filmului. Filmul este „poate, cea mai fastuoasă experiență cinematografică din 2022, o producție copleșitor de maximalistă, un multivers de stiluri și de genuri melanjate într-unul singur: dramă, comedie, parodie, fantasy/ SF, thriller, acțiune (kung-fu), animație și, posibil, altele omise. Și e un maximalism care emoționează”, scria Cinemagia despre film, în vara anului trecut, când se lansa în SUA.

At Midnight
Pe Paramount+ din 10 februarie
Comedia romantică intră pe platformă la timp pentru Ziua îndrăgostiților. Monica Barbaro (Top Gun: Maverick) este o actriță în plină filmare în Mexico a unei producții cu supereroi, care speră că acest film îi va salva cariera. Pe de altă parte, Alejandro (Diego Boneta) este managerul hotelului unde actriţa este cazată. Cei doi vor avea parte de o întâlnire la miezul nopţii.

Magic Mike: Ultimul dans
În cinematografe din 10 februarie
Channing Tatum se dezbracă pentru încă o dată în continuarea filmului lui Soderbergh din 2015, Magic Mike XXL. De data asta, Mike Lane (Tatum) a ajuns la ananghie. Plecat la Londra pentru a onora o „comandă” a unei femei bogate (Salma Hayek), va descoperi că aceasta are o agendă ascunsă.

Your Place or Mine
Pe Netflix din 10 februarie 2023
Debbie (Reese Witherspoon) și Peter (Ashton Kutcher) sunt cei mai buni prieteni și au firi total opuse. Ea își dorește doar o viață de rutină împreună cu fiul ei, în LA, el este însetat de schimbare în NY. Când fac schimb de case și vieți pentru o săptămână, cei doi descoperă că nevoile lor s-ar putea să fie un pic diferite de ceea ce credeau ei că-și doresc.

Titanic
În cinematografe din 10 februarie, dar și pe Disney+ și HBO Max
Remasterizat la o rată de cadre mai mare, Titanic - filmul unei generații - va reveni pe marele ecran la timp pentru Ziua îndrăgostiților, nu doar în format 3D, dar şi
în formatele speciale IMAX 3D, 4DX si Dolby Atmos HFR, începând cu 9 februarie 2023 (în avanpremieră)

Star Trek: Picard, sezonul 3
Pe Paramount+ din 16 februarie
Sezonul este pe locul 2 în clasamentul RottenTomatoes al celor mai așteptate seriale ale lunii februarie, topul fiind alcătuit după interesul față de acest titlu de pe rețelele Facebook (locul 2), Twitter (locul 3) și YouTube (locul 4).
În acest ultim sezon, mulți dintre membrii de încredere ai echipajului din Star Trek: The Next Generation i se alătură fostului căpitan într-o ultimă misiune. Gates McFadden, LeVar Burton, Michael Dorn, Jeri Ryan, Marina Sirtis, Jonathan Frakes, Michelle Hurd, Brent Spiner fac parte din distribuție.

Ant-Man and the Wasp: Quantumania
În cinematografe din 17 februarie
O fi fost amânat timp de un an, însă Omul-furnică și Viespea revin pentru cea de-a treia rundă a acestei serii ce combină acțiunea, SF-ul și umorul lui Paul Rudd. Totuși, cel mai recent trailer al filmului a arătat o viziune de coșmar pentru Tărâmul cuantic. Iată și distribuţia interesantă: Jonathan Majors, în rolul supereroului negativ Kang Cuceritorul, iar Bill Murray în rolul lui Krylar, un personaj mai puțin cunoscut din MCU, alări de actorii ce reapar în cunoscutele roluri - Scott Lang (Paul Rudd) și Hope Van Dyne (Evangeline Lilly), plus Michelle Pfeiffer și Michael Douglas.

Carnival Row, sezonul 2
Pe Prime Video din 17 februarie
Noul sezon al acestui serial noir cu elemente fantasy este pe locul 3 în clasamentul RottenTomatoes al celor mai așteptate seriale ale lunii februarie, topul fiind alcătuit după interesul față de acest titlu exprimat pe rețelele Twitter (locul 2) și Instagram  (locul 3). Orlando Bloom revine în rolul detectivului neo-victorian care încearcă să dezlege noi crime din lumea de creaturi mitice fugite din patria lor devastată de război, totul pe fondul tensiunilor care izbucnesc între băștinași și populația tot mai mare de imigranți. Cara Delevingne revine, de asemenea, în rol.

The Perfect Escape
În cinematografe din 17 februarie
După popularul film Oh, Ramona, regizoarea Cristina Jacob revine la timp pentru Ziua îndrăgostiților cu comedia romantică The Perfect Escape, despre patru cupluri care pornesc în căutarea sensului, dar și a sexului, se vede într-un comunicat remis Cinemagia. Cele patru cupluri din film evadează din infernul urban înspre regăsirea paradisului pierdut. Timp de trei nopți, într-o cabană izolată pe munte, au loc experiențe pline cu muzică bună, amor nebun și umor sănătos, pe ritmuri psihedelice, conform sinopsisului oficial.

Fleishman are necazuri
Pe Disney+ din 22 februarie
Serialul Fleishman, cu Jesse Eisenberg și Claire Danes în rolul unui cuplu din Manhattan care trece printr-un divorț complicat, demarează cu Toby Fleishman (41 de ani), recent divorțat și care plonjează în noua lume a întâlnirilor prin intermediul aplicațiilor, cu un  succes de care nu a avut parte în tinerețe, înainte să se însoare la finalul studiilor medicale. Dar chiar la începutul primei sale veri de libertate sexuală, fosta sa soție Rachel dispare, lăsându-l cu Hannah, în vârstă de 11 ani, și cu Solly, de 9 ani, fără niciun indiciu undear putea fi sau dacă se va întoarce. În timp ce jonglează cu sarcinile de părinte, cu întoarcerea vechilor prieteni Libby și Seth, cu o potențială promovare la spital pe care o aștepta de mult timp și cu toate femeile compatibile din Manhattan, își dă seama că nu va reuși niciodată să afle ce s-a întâmplat cu Rachel până nu va fi în stare să accepte ceea ce s-a întâmplat de fapt cu căsnicia lor. Toate episoadele vor fi disponibile simultan.

Exploreaza subiecte similare:

titanic, The Perfect Escape, Good Luck to You Leo Grande, Emma Thompson, You, Pamela a Love Story, Black Panther: Wakanda Forever, Avatar, Oldboy, The Last of Us, Everything Everywhere All at Once, Magic Mike's Last Dance, Star Trek: Picard, Ant-Man and the Wasp: Quantumania, Your Place or Mine, Carnival Row, Fleishman Is in Trouble

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells