Reacții la The Suicide Squad: „Peste tot originile regizorale ale lui James Gunn în lumea horror-ului”

de Marina Florea în 17 Iul 2021
Filmul ajunge în sălile noastre de cinema pe 6 august

Primele reacții la The Suicide Squad al lui James Gunn au apărut online. Deși filmul va avea premiera oficială pe 6 august, atât pe HBO Max cât și în sălile de cinema, numeroși critici au avut ocazia să vadă filmul înainte de premieră - iar reacțiile lor îi fac pe fani să fie și mai bucuroși. Noul film cu supereroi e despre o echipă de antieroi care se alătură misterioasei forțe operative Task Force X, în misiunea ultra-periculoasă de a se bate cu monștri și cu dușmani pe insula de ficțiune Corto Maltese.

Fanii vor avea ocazia să le revadă pe personajele lor preferate, printre care Harley Quinn (Margot Robie), Rick Flag (Joel Kinnaman), Captain Boomerang (Jai Courtney) și Amanda Waller (Viola Davis). Noua poveste va avea și personaje noi, precum Bloodsport (Idris Elba), Peacemaker (John Cena), Sol Soria (ALice Braga), Blackguard (Pete Davidson) și King Shark (Sylvester Stallone).

Deși primul Suicide Squad a fost considerat, în unanimitate, drept un film nu prea reușit, se pare că filmul lui James Gunn este, de data asta, pe placul criticilor. Steven Weintraub de la Collider nu se opre:te din elogii: „Filmul este super violent, amuzant, iar James Gunn și #DC dau lovitura. Tone de surprize și de lucruri neașteptate. Un film grozav!”.

Umberto Gonzalez de la The Wrap are și el lucruri bune de spus despre film, scriind: „The Suicide Squad este nebunie curată. Mi-a plăcut la nebunie. James Gunn a reușit să facă acum cel mai digerabil film DC. Surprinzător vizual, plin de acțiune și plin de vervă...”

În 2016, una dintre criticile de pe atunci la adresa lui Suicide Squad se lega de excesul de acțiune, violență și de eroi negativi. Gunn s-a hotărât să treacă la un film nerecomandat sub 15 ani, iar rezultatul a fost caracterizat de Kirsten Acuna de la Insider drept: „cel mai nebunesc, mai sărit de pe fix, mai sângeros film inspirat de benzile desenate. James Gunn a luat-o la goană și nu s-a mai oprit. Iar Harley are una dintre cele mai reușite scene.”

Ian Sandwell de la Digital Spy declara pentru sceptici: „Orice dubiu legat de #The Suicide Squade se va evapora după începutul filmului. Este violent, amuzant și imprevizibil, și fiecare spectator își va găsi personajul favorit. E atât de spectaculos încât îți vei dori instantaneu să îl revezi”.

Bloggerul Drew Taylor declara ceva similar: The Suicide Squad al lui James Gunn este glorios de nebunesc și foarte, foarte amuzant. (După ce îl veți vedea, veți crede că ați visat). Toate rolurile sunt jucate excelent și actorii sunt dedicați filmului și atmosferei lui. Aștept să reiau din nou această cursă.

The Suicide Squad are așadar parte de elogii pentru materialul violent, dar la fel de mult și pentru umor, pentru suflet și pentru efectele speciale. Entuziasmul criticului Brandon Davis este evident: „The Suicide Squad este absolut nebunesc. Violent, porcos, neiertător. James Gunn s-a descărcat. Este copleșitor. Momente de suflet, de umor, de acțiune, de emoție... toate. Fără oprire. Nu mai există altceva la fel...”

Criticul de film Fico Cangiano anunța pe Tweeter: „The Suicide Squad e fantastic. Fără limite, un western cu supereroi și cu benzi desenate. Imprevizibil în poveste, unic în stil, plin de riscuri asumate. E la fel de violent pe cât e de amuzant. Scenele de acțiune sunt nebunești. Idris Elba, Margot Robbie și restul distribuției sunt grozavi. James Gunn a reușit din nou”.

Erik Davis de la Rotten Tomatoes a apreciat imaginea excelentă din The Suicide Squad, anunțând pe Twitter că „a avut cele mai reușite momente urmărind The Suicide Squad - este un pariu îndrăzneț și mi-a plăcut asta. Este amplu, curajos și captivant. Veți vedea peste tot originile regizorale ale lui James Gunn în lumea horror-ului. Violent dar amuzant. Furios, dar dulce.”

Filmul ajunge pe HBO Max și în săli pe 6 august, așa că pregătiți-vă de o zi violentă, și de semnătura lui James Gunn în umor și stil regizoral.

Exploreaza subiecte similare:

The Suicide Squad

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells