Reacţii la The Greatest Showman. Iată ce cred criticii

de Gloria Sauciuc în 23 Dec 2017
Filmul se lansează în România pe 29 decembrie

Hugh Jackman şi-a încheiat rolul de Wolverine în cursul acestui an odată cu premiera lui Logan, dar va încheia anul cu întoarcerea la rădăcinile lui de actor în musical-uri odată cu The Greatest Showman.

Filmul îl urmăreşte pe P.T. Barnum (Jackman), care pune pe picioare circul care a fost cunoscut drept Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus. Din distribuţie fac parte Zac Efron, Zendaya, Michelle Williams şi Rebecca Ferguson, printre alţii.

The Greatest Showman va fi o premieră majoră demnă de luat în calcul înainte ca anul să se fi încheiat. Totuşi, judecând după reacţiile criticilor, musical-ul lui Jackman pare să fi trezit controverse. Iată ce spun criticii:

Sean O Connell de la CinemaBlend a acordat filmului trei din cinci stele, notând că punctul forte al filmului este acela în care răsună cântecele. Aşa cum spune: `The Greatest Showman este la apogeu atunci când scoate melodii memorabile şi când îşi roagă publicul să aplaude din scaune. Şi asta, într-adevăr, se întâmplă des”.

Şi Helen O Hara de la publicația Empire a reacţionat similar, spunând că - deşi povestea suferă de câteva poticneli, rolul lui Jackman şi cântecele vor captiva publicul: „Poate că nu este cel mai reuşit film, dar Gracey, Jackman şi restul publicului par să fie hotărâţi să facă atmosferă şi să constituie un reuşit musical de şcoală veche".

Au existat şi păreri dezaprobatoare: Peter Travers de la Rolling Stone spunea că, deşi în adânc există un film bun, acesta nu a reuşit să iasă la iveală: „Surprinzător, un virtuoz precum Hugh Jackman în rolul lui P.T. Barnum, o producţie costisitoare şi o melodie de Oscar încearcă să îmbunătăţească un film altfel slab".

Şi Richard Lawson de la Vanity Fair declara că The Greatest Showman nu este un eşec total, şi că susţine filmul cu ezitări, deoarece acesta a eşuat la unele capitole: „Cu toată dragostea mea pentru musical-uri, nu pot trece cu vederea miasma a ceea ce cred că e în inima acestui film".

Pe un ton ceva mai favorabil, Stephanie Zacharek de la Time aprecia „nebunia" şi „revolta" de culoare şi sunet din Showman: „Pentru o nebunie totală, completă, The Greatest Showman rămâne izolat în peisajul filmelor de sărbători, şi vrem să îi daţi o şansă".

David Rooney de la THR scria în cronica sa că The Greatest Showman încearcă în mod exagerat să îşi facă publicul să îndrăgească „magia circului": „Pulberea cu sclipici şi paietele sunt puse în strat gros, becurile de epocă lucesc, şampania curge, însă acest portret de impresar celebru al lui P.T.Barnum este în sine o scamatorie". Per total, TGS stă deocamdată într-un incert scor de 50% pe Rotten Tomatoes, fiind deci într-o zonă de mijloc.

Exploreaza subiecte similare:

The Greatest Showman, Hugh Jackman, Zac Efron, Michelle Williams, Rebecca Ferguson, Zendaya

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cavallioty pe 23 decembrie 2017 19:17
nu sunt chiar primele cronici Gloria,filmul avea deja cronicile primite in momentul lansarii pe 20 decembrie
boghiu_andrei pe 24 decembrie 2017 12:12
Corect:)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells