Ray Liotta, starul din Goodfellas și Field of Dreams, a încetat din viață. Avea 67 de ani

de Marina Florea în 27 Mai 2022
Cu o frumusețe bărbătească dură, cu fălci puternice și ochi albaștri ca oțelul, Liotta a devenit sinonim cu personajele instabile și periculoase

Ray Liotta, actor cunoscut pentru rolurile sale de bărbat dur, periculos din filme precum Atracție sălbatică sau drama despre mafie Goodfellas, dar și importante roluri secundare în filme precum Field of Dreams, a fost găsit decedat pe 26 mai în Republica Dominicană, acolo unde lucra la un nou film. Actorul avea 67 de ani. Agenta sa de presă a confirmat știrea fără a da mai multe detalii.

În anii 80, după mai multe roluri în telenovele, Liotta ajungea să joace roluri vizibile odată cu Atracție sălbatică, din 1986, în regia lui Jonathan Demme, în care juca rolul unui deținut periculos, fiind descris de critică drept „un carismatic și primejdios soț deținut, pus pe răzbunare”, iar numele lui Liotta a devenit sinonim cu personajele instabile și periculoase, care aveau să-l urmărească de-a lungul întregii cariere.

În 1989, juca rolul lui Shoeless Joe Jackson în Field of Dreams - personajul său este unul real, jucător celebru de baseball, care a primit interdicție de a juca în 1919 după ce a luat mită. Totuși, celebritatea urma să vină în 1990 cu Goodfellas, în regia lui Martin Scorsese. Liotta juca rolul lui Henry Hill, un mafiot cu sânge irlandez și italian care își dorea în anii 60 să devină mafiot. În film, în care mai apăreau De Niro și Joe Pesci, Hill joacă rolul unui delincvent prin definiție, care relata despre sine ”De când mă știu mi-am dorit să fiu gangster. Pentru mine, să fiu gangster era mai bine decât să fiu președintele Statelor Unite.”

Totuși, producătorii erau nesiguri dacă Liotta, cu abia câteva filme la activ, era potrivit. La Festivalul de Film de la Veneția, Liotta s-a dus direct să vorbească cu regizorul, iar bodyguardul acestuia s-a pregătit să îl îmbrâncească. Văzând insistența lui, regizorul relatează că s-a hotărât să îl distribuie în rol.

Cu o frumusețe bărbătească dură, cu fălci puternice și ochi albaștri ca oțelul, Liotta putea tăcea amenințător, putea râde brusc sau deveni violent, scrie presa internațională. Este celebră o scenă din Goodfellas în care personajul lui Liotta îl înfruntă pe Joe Pesci. Scena nu se termină violent, dar arată felul în care actorul reușea să transmită înclinația către violență a personajelor sale.

„Chiar și în repaus, Ray pare să fie ca o căldare care fierbe înăuntru și niciodată nu știi când va erupe”, îl descrie un coleg de platou. „Dintre toți cei cu care am lucrat și care au o latură de dur, De Niro, Christopher Walken, Joaquin Phoenix, Shirley MacLaine”, adăuga Nivola, „Ray este cel care mă intimidează cel mai tare. Nu neapărat pentru că pare un rău, nu este, ci pentru că este dedicat actoriei”.

Ray Liotta lasă în urmă pe fiica sa, Karsen, din căsătoria cu Michelle Grace.

 

Exploreaza subiecte similare:

Ray Liotta

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 27 mai 2022 19:36
Rest in peace Ray Liotta! Thanks for your job!
lili22 pe 27 mai 2022 23:42
Imi pare rau ca s-a dus.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells