Rango, cea mai bună animaţie la premiile Annie

de Cristina Grigore în 6 Feb 2012
Rango, cea mai bună animaţie la premiile Annie

Nominalizat anul acesta la Oscar, filmul de animaţie Rango, în care Johnny Depp şi-a împrumutat vocea simpaticei reptile din rolul central, a fost marele câştigător al celei de-a 39-a ediţii a premiilor Annie, ce recompensează anual cele mai bune realizări din animaţie.

Pelicula lui Gore Verbinski şi-a adjudecat premiul pentru Cea mai bună animaţie, dar şi cel pentru Cel mai bun scenariu, fiind câştigător la alte două categorii (Cel mai bun design al personajelor şi Cel mai bun montaj). În plus, el a fost şi „Favoritul Membrilor”, distincţie primită din partea Societăţii pentru filmul animat de la Hollywood.

Premiile pentru regie şi scenografie i-au revenit lui Kung Fu Panda 2, regizoarea acestuia, Jennifer Yuh Neslon, devansându-l astfel pe Verbinski. Şi Aventurile lui Tintin a plecat acasă cu două premii, producţia lui Steven Spielberg fiind recompensată pentru muzică şi efecte speciale în animaţie.

Filmele live action Transformers: Dark of the Moon şi Rise of the Planet of the Apes au fost de asemenea premiate pentru elementele de animaţie, în timp ce Rio, Arthur Christmas şi Winnie the Pooh au triumfat şi ele la câte o categorie.

Perdantele acestei ediţii au fost însă Puss in Boots şi Cars 2, ce nu au obţinut nici un premiu din partea membrilor Societăţii pentru filmul animat american.

La secţiunea aferentă producţiilor TV, The Simpsons a fost desemnată Cea mai bună producţie animată pentru televiziune adresată audienţei generale.  

Vezi AICI un material despre filmele originale ale lui 2012, printre care şi probabil cea mai aşteptată animaţie a anului!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
blackheart4you pe 6 februarie 2012 11:21
:)
Fefa pe 6 februarie 2012 15:59
Merita :)
alex_il_fenomeno pe 8 februarie 2012 18:25
a fost un film bun !
margott pe 2 mai 2012 16:08
Super comedia asta, mie mi-a placut foarte mult.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells