Ralph rupe netu': cum a fost creată planeta infinită a internetului

de Cinemagia în 15 Ian 2019
A avut premiera în cinematografe pe 4 ianuarie 2019, în format 3D, în variantă subtitrată și dublată

Noul film de animație al studiourilor Disney, „Ralph rupe netu' ”, este o aventură în lumea necunoscută și nelimitată a internetului, pe care echipa de producție a pus-o la punct cu ajutorul celor mai moderne tehnologii, de-a lungul a numeroase ore de documentare și de teste.

Povestea lui Ralph este o continuare a filmului de succes din 2012 „Ralph strică tot” și reprezintă o nouă etapă plină de provocări în relația de prietenie a celor doi protagoniști – Ralph (vocea lui John C. Reilly) și Vanellope (vocea lui Sarah Silverman).

Filmul „Ralph rupe netu' ” este distribuit de Forum Film România și va avea premiera pe 4 ianuarie 2019.

Noul film este regizat de Rich Moore și Phil Johnston și produs de Clark Spencer, după un scenariu semnat de Johnston și Pamela Ribon.

Dincolo de jocul video

De data aceasta, echipa de producție a decis că e momentul să mute acțiunea în vasta lume a internetului, un univers mirific, plin de posibilități, de necunoscut, de aventuri.

„A fost un demers copleșitor să creăm lumea aceasta, cu mii de clădiri și mulțimi și personaje – chiar și cele mai reduse scene cu mulțimi sunt mai mari decât în alte filme de animație”, spune unul dintre directorii tehnici,Ernest J. Petti.

„Cea mai mică clădire a noastră este de dimensiunea Empire State Building. A fost nevoie să facem foarte multe teste ca să vedem dacă putem genera o lume la o asemenea scală”, spune directorul de efecte vizuale Scott Kersavage.

„Am făcut și multă muncă de documentare. Dacă Ralph chiar distruge internetul a trebuit să ne gândim cum ar arăta această lume distrusă”, mai spune el.

Internetul versus atmosfera retro a primului film

Designerii de producție au pornit de la premisa că trebuie să recreeze atmosfera originală din primul film, iar la asta să adauge noul loc, cu noul său limbaj și noua paletă de culori.

„Am pornit de la ideea unui oraș infinit, fără limite, unde se construiesc în permanență locuri noi. Însă pentru noi internetul a devenit mai mult de atât, a devenit o adevărată planetă, cu nenumărate straturi, site-uri vechi la bază, iar pe măsură ce te îndrepți spre centru, site-uri din ce în ce mai noi și mai moderne. Și pentru că internetul e conectat cu cabluri, toate clădirile din lumea noastră trebuiau să fie conectate la fel”, spune designerul de producție CoryLoftis.

Pentru a crea universul nelimitat al clădirilor enorme pe sub care își duc viața netățenii, designerii s-au inspirat din viața metropolelor ca Manhattan, Shanghai și Dubai. „Soarele nu apune niciodată pe planeta internetului, aici e mereu lumină”, spune Brian Leach, directorul de imagine al filmului.

Real și original

Internetul nu ar fi complet fără sutele de site-uri, așa că artiștii implicați în producție au căutat o cale să le facă recognoscibile. „Am studiat multe site-uri, ce fel de grafică folosesc, ce stiluri, ce fel de publicitate. Fiecare site unde aterizează personajele este inspirat din realitate”, explică Matthias Lechner, art director.

„Am decis de la bun început că vom crea site-uri special pentru film, cum sunt BuzzzTube sau motorul de căutare KnowsMore. Însă am vrut ca ele să fie familiare, așa că am încorporat și site-uri ca eBay, care joacă un rol important în poveste, mai ales că Ralph și Vanellope de acolo vor să cumpere piesa lipsă din jocul Sugar Rush”, spune regizorul Rich Moore.

Pentru o notă de autenticitate au fost folosite și detalii de pe site-uri ca Amazon, Instagramși Snapchat.

O provocare pentru echipa de producție a fost să creeze un site pentru Yesss, un trend-setter, care avea nevoie de propriul loc de desfășurare online. Designerii s-au inspirat din show-uri de modă, galerii de artă și concerte populare și așa au creat BuzzzTube, un loc unde toate tendințele se regăsesc.

Iar pentru a da viața joculuiSlaughterRace, jocul video al lui Shank, o lume apocaliptică, periculoasă și populată de gameri, un loc fără reguli, a fost nevoie de o abordare specială a luminilor și culorilor.

„E un mediu toxic, cu o atmosferă crepusculară. Vedem cerul, dar el nu e albastru, ci gălbui”, spune directorul de imagine Brian Leach. Când Vanellope descoperă locul, îl vedem prin ochii ei și pare mai teatral și colorat totul – pentru ea e perfect.

Însă dincolo de decor, aici acțiunea e importantă, iar directorul Nathan Detroit Warner, responsabil de acțiune, s-a uitat la 18 ore de curse deodată pentru a crea scenele respective.

„Am vrut ca totul să pară cât mai real”, spune el.  Efectele vizuale au fost făcute cu ajutorul unor camere GoPro și al unui cascador. Echipa de efecte speciale a plusat cu mult fum, explozii, aer murdar, mai ales în scena plină de drifturi în care Vanellope își arată măiestria de șofer în fața lui Shank.

Cât despre dark web, se pare că adresa este o fundătură cu aer închis, unde diverși netățeni vând de toate și unde e de găsit și Double Dan, o creatură scârboasă cu două capete.  „Imaginile sumbre din dark net, suprapuse peste explozia de culori și lumini din internet, dau o notă specială filmului, scoțând în evidență mai bine personajele”, spune directorul de imagine Brian Leach.

Filmul Ralph Breaks The Internet: Wreck-It Ralph 2/Ralph rupe netu’: Ralph strică tot 2 este distribuit de Forum Film România şi a avut premiera în cinematografe pe 4 ianuarie 2019, în format 3D, în variantă subtitrată și dublată.

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells