« Înapoi la pagina festivalului

Radu Mihăileanu şi greva sexului

de Cinemagia in 31 Mai 2011
Radu Mihăileanu şi greva sexului

În fiecare zi, femeile dintr-un sat urcă muntele pentru a strânge apă de la izvor, cu cobiliţa pe spate, sub privirile soților care-și beau tacticos ceaiul, pe verandă. Aşa a fost de când se ştie lumea, până atunci când femeile se hotărăsc să schimbe lucrurile. Ele decid să nu le mai dea bărbaţilor favoruri sexuale până când nu schimbă ceva.  Aceasta este premisa filmului The Source, în regia românului Radu Mihăileanu, selecţionat cu acest film pentru prima oară în competiţia de la Cannes. Filmul va rula și în România, în luna decembrie a acestui an.

Satul turcesc în care are loc acțiunea este unul imaginar, dar dincolo de prejudecăţi Radu Mihăileanu comprimă întreaga cultură arabo-musulmană, mai ales în ceea ce priveşte femeia. Care este cu adevărat rolul ei? Cum trăieşte ea acolo? O lungă perioadă de documentare a fost necesară pentru ca regizorul filmelor Concert şi Vas, vis et deviens să conceapă această fabulă cinematografică.

The Source este o odă femeii. Sărbătoreşte frumuseţea şi libertatea, este "un strigăt al femeilor care spun 'iubiţi-vă şi priviţi-ne!" În pielea acestor femei le vedem pe Leila Bekhti în rolul Leilei, cea care dă tonul protestului femeilor din sat, alături de Hafsia Herzi, care apare şi în House of Tolerance, proiectat de asemenea în competiţia de la Cannes.

cu sprijinul

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 31 mai 2011 10:57
Atat de tarziu va rula?
alex_il_fenomeno pe 1 iunie 2011 11:22
pare un film foarte promitator , daca deja a atras privirile celor de la Cannes !
alchimistulabu pe 1 iunie 2011 22:55
Din ce spune pare ceva de capul lui sa seperam ca merita .
alchimistulabu pe 1 iunie 2011 22:57
Scuze speram :D.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells