Rachel Weisz, dezlănţuită în Oz

de Ştefan Dobroiu în 7 Mar 2013
Stilata actriţă britanică are un rol negativ în premiera de vineri

Ne-a atras atenţia în Mumia, în 1999, iar de atunci a reuşit să-şi atragă simpatia cinefililor în filme precum Enemy at the Gates, About a Boy, Constantine, The Fountain şi The Constant Gardener, câştigând între timp un Oscar şi un Glob de Aur. Află mai jos mai multe detalii despre cariera lui Rachel Weisz, dar mai ales despre proiectele ei de viitor. Întâmplător, Rachel Weisz împlineşte astăzi 43 de ani, motiv pentru care îi dedicăm acest articol aniversar.

Şi-a făcut debutul pe micul ecran exact acum mai bine de două decenii, în Advocates II, iar ulterior au urmat roluri în seriale de televiziune. Debutul într-un film american a avut loc în 1996, când a împărţit ecranul cu Keanu Reeves şi Morgan Freeman în thriller-ul Chain Reaction. Acesta nu a fost bine primit, dar Weisz a mai avut o şansă în acelaşi an în Stealing Beauty, filmul lui Bernardo Bertolucci cu Liv Tyler în rolul principal. Următorii trei ani şi-i ocupă cu seriale de televiziune şi filme independente, iar în 1999 are parte de un succes internaţional răsunător cu Mumia lui Stephen Sommers. Alături de Brendan Fraser, actriţa îi fascinează pe amatorii de film de aventuri, Mumia reuşind să strângă nu mai puţin de 415 milioane de dolari din cinematografele din întreaga lume.

Succesul lui Mumia este întrecut de cel al lui Mumia revine (433 de milioane), dar Rachel Weisz îşi dă seama că aventurile cu faraoni şi vrăjitori nu prea sunt genul ei. Schimbă tonul în Enemy at the Gates, apoi apare în dramedia About a Boy. Joacă în ecranizarea The Runaway Jury după un roman de John Grisham, iar în 2003 mai apare şi The Shape of Things.

Marele succes al carierei îl obţine în rolul Tessa Quayle, într-unul din filmele cel mai bine primite din 2005: The Constant Gardener al lui Fernando Meirelles. Este şi rolul pentru care a primit Oscarul, Globul de Aur şi un premiu al Asociaţiei Actorilor de la Hollywood.

Joacă pentru câţiva dintre cei mai apreciaţi regizori din lume, de la Darren Aronofsky în The Fountain, la Wong Kar-wai în My Blueberry Nights şi Alejandro Amenábar în Agora. Vine la noi în ţară pentru a apărea în The Whistleblower, drama care a debutat la festivalul din Toronto în toamna lui 2010. În 2011 înregistrează un eşec răsunător cu thriller-ul Dream House, în care apare alături de Daniel Craig. După ce divorţează de Darren Aronofsky, Rachel Weisz se mărită pe 22 iunie 2011 cu Daniel Craig, partenerul ei din Dream House.

Anul trecut ai văzut-o în The Bourne Legacy, alături de Jeremy Renner şi Edward Norton, iar recent a terminat filmările la cel mai recent proiect al lui Terrence Malick, regizorul laureat cu Palme d'Or în 2011 pentru The Tree of Life. De vineri o poţi vedea în Oz: The Great and Powerful, în rolul vrăjitoarei Evanora, una dintre puţinele încercări de roluri negative din cariera ei. Interpretarea ei din film este unul dintre cele mai lăudate aspecte în cronicile apărute până acum.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, Rachel Weisz pare să îşi dorească o pauză alături de soţul ei Daniel Craig. În turneul de promovare pentru Oz: The Great and Powerful, actriţa a declarat că şi-ar dori să joace alături de el în următorul film James Bond. Probabil că rolul Evanorei i-a trezit apetitul pentru personaje malefice, pentru că în Bond 24 vrea să interpreteze rolul principal negativ. Cine ştie, poate că unui scenarist de la Hollywood îi vin chiar acum nişte idei pentru a o pune pe Rachel în valoare!

Care este rolul tău preferat din cariera lui Rachel Weisz?

Exploreaza subiecte similare:

Oz: The Great and Powerful, rachel weisz, Daniel Craig, Darren Aronofsky, The Mummy, The Constant Gardener, The Bourne Legacy

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
legolas05 pe 7 martie 2013 14:06
As vrea sa o vad in Bond 24 foarte mult
Barbaru pe 7 martie 2013 15:07
eu as vrea sa o vad ....... dezbracata la mine in dormitor .
legolas05 pe 7 martie 2013 23:27
:)))
AndreBlack pe 7 martie 2013 15:49
Weisz este o actrita buna , de-abia astept sa o vad si in Oz .
Iulian. pe 7 martie 2013 18:57
N-a avut o aparitie importanta,un rol foarte bun in "The Brothers Bloom" dar mi-a placut oarecum prestatia ei.
monicarusu25 pe 8 martie 2013 09:17
Rachel este o mare actrita.
SANDA45 pe 8 martie 2013 23:44
e talentata
alex_il_fenomeno pe 28 martie 2013 14:01
De abia astept sa o urmaresc la treaba. Sigur ne va oferi un personaj extraordinar.
Theodor2011 pe 29 mai 2013 14:21
Am vazut filmul Oz: The Great and Powerful, si pot sa spun ca a fost mai slab decat mediocru, un film prea slab, pt o actrita asa de buna Rachel Weisz, care m-a FASCINAT cu rolul/prestatia din The Mummy si in special The Mummy Returns

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells